0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mahmut bey kontak kapalıyken camlar çalışmıyor. Sİz can kapatma modülü alacaktınız yanlış mı hatırlıyorum. Ancak öyle kapanır camlar. Far sensörü var diye duymuştum yanlış duydum ozaman teşekkürler.
Tolga abi hararet ışığı yanınca uyarı sesi gelmiyor. Ben marşa bastığım gibi direkt gaza basıp kalkış yapmıştım o yüzden hararet ışığı yanmıştı. Böyle bir şey var mıydı ki ?
Valla ben de hararet ışığı yandığında sesli ikaz verip vermediğini bilmiyorum ama misal verdim yanlış anlaşılma olmasın ALLAH ta görmeyi duymayı nasip etmesin hararette o sesi ışığı.Akü şarjı kesilince veriyor ama onu duydum gördüm benim konjektör kesmişti yolda giderken.
abi sendeki makyajlı yanılmıyorsam buzzer aynımıdır ki makyajsızlarla
İyi gunler.... Arkadaslar benim arac 2007 e12 kasa... Stop edince acik kalan camlari kapatamiyorum. Yani tekrar anahtari tak cevir ,sonra camlari kapatabiliyorum. Forumdan arac stop edilse bile belirli bir zaman camlara elektrik veriliyor cam kapatmak icin diye okumustum ama bu benim aracta olmuyor. Sizin Araclarinizda durum nedir acaba?
Mahmut bey merhaba:Cam kapatma ile ilgili bir şeyi eksik yapıyosun gibi geldi bana,şöyle ki benim aracım 2006 1.4 D-4D MM/T Terra ,benim aracımda cam düğmesine ikaz verip aracımı stop ettiğimde camlar kapanıyor,sizde böyle deneyip sonucu yazarsanız sevinirim.,iyi günler
Doğrudur Tuncay kardeşim,sis farları yuvarak değil.Panjur dediğin gibi değişmiş.Bunlarda yağ eksiltmede var o zaman.
yağ yakma ilk cikan 2002 vvti e12 lerde var.2003 ve2004 lerde yok.hatta 2001 e 11 kasa ile vvti motora geçişlerde vardiLG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=11846.20Su sayfada var denmisti. Aklimda oyle kalmis. Daha sonra bu konudan uzak kalinca ( arabayi bir muddet kullanmayinca) takip etmeyi biraktim. Simdi arastirdigimda konunun devaminda boyle ozellik yok deniyor. Yag cubugunu stop ettikten hemen sonra cekmissiniz herhalde.. Bence stop ettikten 1-2 saat sonra cekin bezle silin ve tekrar bakin. Daha saglikli olur.Birde eneos tan memnun musunuz? Nen kullanayim dedim . Servis e12 kasalar icin 5-30 kullanilmaz 10-40 kullanilir dedi. Anlamadim niye boyle soyluyorlar....
yağ yakma ilk çıkan vvt-i'ları kapsıyor sadece 2002ler değil 2001den 2004 e kadar üretilen tüm corollalarda aynı motor kullanıldı yani 2003 ve 2004lerdede yağ yakma var 2004sonlarında makyajlanınca e12'ler yağ yakma sorunu çözülmüş oldu
Benim arabaya motor da yapılmadı, yağ yakma nasıl çözüldü acaba?
Kontağı kapattıktan sonra şöfor kapısını açmazsanız eğer 30sn boyunca camların elektiriğini kesmiyor benim bildiğim.Bizimki en azından öyle ama 2008 model bizdeki.
e12 de böyle değil kontak kapatıldığında elektirik bağlantısı kesiliyor malesef anca autoya alıp hemen kontağı kapatırsanız autoda yukarı çıkana kadar kesilmiyor
Kontağı kapatıp kapıları açmadan camları indirmeyi bence bi dene.2008 model olanda bu şekilde çalışıyor 30saniye daha.