Yazımda forum kurallarına uymayan bir durum olursa affola, uyarılması durumunda düzeltirim.Aracimi 01.07.2016 itibari ile teslim aldim.
Corolla Premium 1.6 Valvematic Multidrive S [
İnci Beyazi]
1993 yılında Babamın Favorit alması ile birlikte Skoda maceramız başladı. 93 yılından beri Skoda'dan başka bir aracımız olmadı.
1993 Favorit,
1998 Felicia,
2003 Fabia,
2008 Roomster,
2013 Yeti,
2006 ve 2015 Superb (bu araçlar bize ait değil ama sürekli biz kullanırız),
Yaşımızın kemale ermesi ve evlenmem sebebi ile Roomsteri Babamdan ben aldım ve kendisine Yeti aldık.
Ramazan ayının başında Roomster'imi satıp Corolla aldım.
Bunları size açıklamamın sebebi, bu konuda Corolla'yı anlatırken kıstasımın neden Skoda olduğunu anlatmaktı

Öncelikle aracın dış görünüşünü paylaşmak istiyorum.
Plazadan aracımı almadan önce çektim;

Arka cam ve arka yan camlar fabrika çıkışlı karartılmış, bende ön iki cama 2 numara film çektirdim;

Genel olarak aracın görünüşünde pek bir değişiklik yok.
En bariz göze çarpan değişiklik gündüz farları ve led far.
[Arka tarafta ki gündüz farlarını çekmeyi unutmuşum bir daha ki güncellemede ekleyeceğim]
Yakıt;461 km yol yaptım aracımla (Plazadan aldığımda 3 km idi araç) ve yakıt göstergesi yarının altına düşmüştü.

32,44 lt benzin aldı aracım, 145,01₺ tuttu. (benzin lt fiyatı: 4,47₺) Yani özetle;
1 Km'de 0,3145 kuruş yaktı,
1 Lt Benzin ile 14,21 Km yol gitti,
100 Km'de 7,0368 Lt yakıt ortalaması var.
Aracım 100 km de yakıt ortalamasını 7,4 gösterirken benim hesabım ile 7,03 çıktı.
Not: Kullanım şehir içi ve şehir dışı karışıktır.Şimdilik bu kadar, tekrar güncellenecektir.