Gönderen Konu: [Güncellendi] Yeni Cool Yeni Corolla  (Okunma sayısı 3375 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
[Güncellendi] Yeni Cool Yeni Corolla
« : Temmuz 03, 2016, 13:33:23 »
Yazımda forum kurallarına uymayan bir durum olursa affola, uyarılması durumunda düzeltirim.

Aracimi 01.07.2016 itibari ile teslim aldim.

Corolla Premium 1.6 Valvematic Multidrive S [İnci Beyazi]

1993 yılında Babamın Favorit alması ile birlikte Skoda maceramız başladı. 93 yılından beri Skoda'dan başka bir aracımız olmadı.

1993 Favorit,
1998 Felicia,
2003 Fabia,
2008 Roomster,
2013 Yeti,
2006 ve 2015 Superb (bu araçlar bize ait değil ama sürekli biz kullanırız),

Yaşımızın kemale ermesi ve evlenmem sebebi ile Roomsteri Babamdan ben aldım ve kendisine Yeti aldık.

Ramazan ayının başında Roomster'imi satıp Corolla aldım.

Bunları size açıklamamın sebebi, bu konuda Corolla'yı anlatırken kıstasımın neden Skoda olduğunu anlatmaktı  :)

Öncelikle aracın dış görünüşünü paylaşmak istiyorum.

Plazadan aracımı almadan önce çektim;

Arka cam ve arka yan camlar fabrika çıkışlı karartılmış, bende ön iki cama 2 numara film çektirdim;

Genel olarak aracın görünüşünde pek bir değişiklik yok.

En bariz göze çarpan değişiklik gündüz farları ve led far. [Arka tarafta ki gündüz farlarını çekmeyi unutmuşum bir daha ki güncellemede ekleyeceğim]

Yakıt;

461 km yol yaptım aracımla (Plazadan aldığımda 3 km idi araç) ve yakıt göstergesi yarının altına düşmüştü.

32,44 lt benzin aldı aracım, 145,01₺ tuttu. (benzin lt fiyatı: 4,47₺) Yani özetle;

1 Km'de 0,3145 kuruş yaktı,
1 Lt Benzin ile 14,21 Km yol gitti,
100 Km'de 7,0368 Lt yakıt ortalaması var.

Aracım 100 km de yakıt ortalamasını 7,4 gösterirken benim hesabım ile 7,03 çıktı.
Not: Kullanım şehir içi ve şehir dışı karışıktır.

Şimdilik bu kadar, tekrar güncellenecektir.
2016 Makyajlı Kasa Corolla Premium 1,6 Valvematic Multidrive S

Toyota Club Türkiye

[Güncellendi] Yeni Cool Yeni Corolla
« : Temmuz 03, 2016, 13:33:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Cool Yeni Corolla
« Yanıtla #1 : Temmuz 03, 2016, 13:51:22 »
Test sürüşü yapmadan mi aldiniz? Sitede aracin eksileri mevcut. Lpg ve otomatik vites disinda cazibesi pek az.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Temmuz 03, 2016, 15:31:37 »
Ben arabayi satin aldigimda daha piyasada yoktu malesef. Ramazan ayina girecegimiz hafta satin aldim.
Az once camlari kilitleyen tusa bastim, yolcularin acamamasi normalde, bende camlari acamaz duruma geldim. Cok moralim bozuldu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 03, 2016, 16:16:27 »
Ali bey cam düğmesini kilitleyince sadece şoför cami nu kontrol edebiliyorsunuz.Valla butun toyota larda bu sekilde.2000 modelide ayni 2016sida.acaba ne düşünüyorlarda yapmiyorlar.bir aciklamasi vardir.Toyotada daha cok ilginç seylerle karşılaşabilirsiniz.Ama suda var  gun geçtikçe arabanizi seveceksiniz.
Foruma da bakin yillar gecse bile sorunlariniz  cok ufak olacak.Gecen gun passat forumuna baktimda yeni b8 kasa passat ne kadar sorunlu imis.değişik değişik arizalar.
lpg taktirip uzun yillar ekonomik sorunsuz bir arac olarak insaallah kullanirsiniz.Hayirli olsun

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Temmuz 03, 2016, 16:34:01 »
Tek tesellim o. Umarim sorunsuz bir sekilde bir dahaki arabama kadar binebilirim.

İnanın onceki aracim 2008 model roomster idi. Bu aractan daha fazla ozelligi vardi.

Bayramdan sonra inceleme seklinde yapacagim insallah fotograflarla birlikte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 03, 2016, 17:52:14 »
Lpg dışında bir cazibesi kalmadi toyota benzinli araçların. Ha bir de sorunsuzdur, neyi sorun çıkaracaksa!
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '05
  • 33 kere teşekkür etti
  • 63 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 03, 2016, 19:29:52 »
Lpg dışında bir cazibesi kalmadi toyota benzinli araçların. Ha bir de sorunsuzdur, neyi sorun çıkaracaksa!

Hocam sanki dizeli cazipmi :) SORUN kısmı ise bence toyota kullanıcıları hangi markayı alsa sorunsuz biner gibi.
2005 Toyota Corolla Terra 1.6 vvti (Sadece Benzin)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '17
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 03, 2016, 22:22:21 »

Sorun çıkaracak hiç bir özellik eklenmediği için araçlara :)
Corolla 2017 1.6 Advance 1.6 MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 04, 2016, 12:31:15 »

Çok ümitliyim 2025 gibi Toyota 1.6 dizel 320 torklu dizel getirecek, yanina da 1.5 turbo 170 beygir benzinli..Hem de en sorunsuzundan. 2050 gibi de sunroof ve cam kapatma özelliği gelecek. Benim hala ümidim var. Torunum binecek inşallah :)

Hocam sanki dizeli cazipmi :) SORUN kısmı ise bence toyota kullanıcıları hangi markayı alsa sorunsuz biner gibi.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 04, 2016, 16:23:57 »
Bencede toyota 2025 degil de 2023 bekliyor.Sürpriz yapacaklar.

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 04, 2016, 16:50:07 »
.
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Sabretki zamanı geldiğinde çok şükür diyesin
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 7100
  • 1 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 04, 2016, 17:03:26 »
Aracimi dün itibari ile teslim aldim.

Corolla premium 1.6 valvematic multidrive s inci beyazi

İlk toyotam. Yillarca skodaya bindim. İlk izlenim olarak bu paraya daha iyi bir arac alabilecegim yonunde oldu. Beklentilerimin altinda kaldi acikcasi.

Sorulariniz varsa alabilirim. Bayram dolayisi ile sehir disindayim. Bayramdan sonra fotografli bir inceleme yapacagim.

Ali Bey hayırlı uğurlu olsun. Aracınızı ağzı tadıyla kullanmanızı temenni ederim. Bende sizin gibi yıllarca Skoda kullandım. En son aracım skoda rapid dizel hem de en dolu paketi vardı. Araç geç çalışıyor diye 3 kez servise götürdüm. Hiç bir şey bulamadılar. En son aracınız sorunsuz dediler. Neyse en son sıfır aracım kapının önünde çalışmayıp kalınca geldiler arızayı yine bulamadılar. Arızayı ben tespit edip söyledim. Parça elimizde yok dediler. Yedek parça 45 günde geldi. Parça geldiğinde aramadılar. Ben aradım parça geldi mi diye ne deseler beğenirsiniz ? "Taşınıyorduk o yüzden haber edemedik..." deyip 5 gün sonrasına randevu verdiler. Beni Skoda'dan yıldırdılar.
En sonunda Advance paket Corolla aldım. Çok memnunum kafama ufacık bir şey takılsa servise gidiyorum karşılayıp, sorunumla ilgilenip çözüp beni ağırlayıp geri gönderiyorlar. Bence acele etmeyin güzel bir araç almışsınız alışınca Skoda'ya neden binmişim diyeceksiniz. Bir düğmeye, bir sese canınızı sıkmayın.
Lamekan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Temmuz 04, 2016, 17:06:55 »
Ali Bey hayırlı uğurlu olsun. Aracınızı ağzı tadıyla kullanmanızı temenni ederim. Bende sizin gibi yıllarca Skoda kullandım. En son aracım skoda rapid dizel hem de en dolu paketi vardı. Araç geç çalışıyor diye 3 kez servise götürdüm. Hiç bir şey bulamadılar. En son aracınız sorunsuz dediler. Neyse en son sıfır aracım kapının önünde çalışmayıp kalınca geldiler arızayı yine bulamadılar. Arızayı ben tespit edip söyledim. Parça elimizde yok dediler. Yedek parça 45 günde geldi. Parça geldiğinde aramadılar. Ben aradım parça geldi mi diye ne deseler beğenirsiniz ? "Taşınıyorduk o yüzden haber edemedik..." deyip 5 gün sonrasına randevu verdiler. Beni Skoda'dan yıldırdılar.
En sonunda Advance paket Corolla aldım. Çok memnunum kafama ufacık bir şey takılsa servise gidiyorum karşılayıp, sorunumla ilgilenip çözüp beni ağırlayıp geri gönderiyorlar. Bence acele etmeyin güzel bir araç almışsınız alışınca Skoda'ya neden binmişim diyeceksiniz. Bir düğmeye, bir sese canınızı sıkmayın.
Benim skoda seruvenim babam ile basladi. Babam 1993 yilinda favorit aldi ve o gun bugundur babamda bende skodaya bineriz. Aslinda babam rapid ve ya octavia almami soyledi ama ben bir degisiklik yapip toyota aldim. Basiniza gelen olay servisten kaynakli diye dusunuyorum cunku ben hic bir sikinti yasamadim bugune kadar. Ki son skoda aracima 8 sene bindim.

İnsallah zamanla severim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Sabretki zamanı geldiğinde çok şükür diyesin
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 7100
  • 1 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 04, 2016, 19:53:49 »
Benim skoda seruvenim babam ile basladi. Babam 1993 yilinda favorit aldi ve o gun bugundur babamda bende skodaya bineriz. Aslinda babam rapid ve ya octavia almami soyledi ama ben bir degisiklik yapip toyota aldim. Basiniza gelen olay servisten kaynakli diye dusunuyorum cunku ben hic bir sikinti yasamadim bugune kadar. Ki son skoda aracima 8 sene bindim.

İnsallah zamanla severim.
Bu zevk meselesi bende on yıl kullandım ama beni son aracımda uğraştırdılar. Toyota bana daha iyi geldi. 45 gün parça bekleyen hileli yazılım donanımı olan bir aracı sıfır olarak satın alan birisi için ne servis ne de Skoda'dan iyi bahsetmemin imkanı yok. Utanmadan bir sürü insana ayıplı mal sattılar.
Lamekan