Merhaba arkadaşlar. Sıcak bir Adana gününde her park etmemde yada camların açılışında kesif bir ısınmış plastik kokusu almaya başladık. Araracı durdurup kaputu kaldırıp kablolara bakmak dahil pek çok yeri kontrol ettim. Sebebini bir türlü bulamadım. Her şey yolunda görünüyordu, hararet seviyesi de normaldi. Pazartesi servis yolu göründü dedim. Hatta eve dönerken ne olur ne olmaz diye yangın tüpünü yan koltuğa koyacak kadar tırstım

Bugün lys sınavında görevli olduğumdan yetişebilmek için aracı kullanıp kullanmama tedirginliği yaşadım. Sonra birden aklıma gelen bir düşünceyle yere uzanıp arabanın altına baktım. Egzoz borusuna yapışmış kalın ve büyükçe bir naylon parçası vardı. Bir parçasını söküp kopardım ama önemli bir kısmı hala orada.
Sizce ne yapmalıyım. Servise mi götüreyim, yoksa bir egzozcuya götürüp iyice temizletip zımparalattıktan sonra tinerle falan sildireyim mi? Orada kalıntı kalıp kokunun uzun süre devam etmesini istemiyorum.
kopardığım parça:
http://easycaptures.com/fs/uploaded/971/thumbs/6023872529_b.jpgegzozda kalan:
http://easycaptures.com/fs/uploaded/971/thumbs/6860591224_b.jpgDüzeltme: Konuyu "Egzos" diye açmıştım. Egzos, egsoz, egzost, eksoz, egsos gibi türevleriyle Türkçe'de en fazla kafa karışıklığı yaratan kelimelerden biri bu. TDK'dan kontrol ettim doğrusu "Egzoz"muş. Bu nedenle başlığı düzenledim.