Gönderen Konu: toyota pro tect mi yoksa sonax boya koruma mı  (Okunma sayısı 6015 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 94873
  • Model Yılı: '10
  • 5 kere teşekkür edildi
toyota pro tect mi yoksa sonax boya koruma mı
« : Mayıs 26, 2016, 15:35:39 »
arkadaşlar merhaba 1 ay kadar önce 2010 model bi auris sahibi oldum  6 yaşında bir araç için ufak tefek çizikler normaldir. fazlada gözüme batmıyor açıkçası aracım metalik renkte sadece eski parlaklığı için boya koruma yaptırmayı düşünüyorum . pasta yapıp boyayı inceltme amacım yok sizlerden tecrübelerinizi rica ediyorum. yaptıran arkadaşlar memnun kaldılar mı . ne kadar kalıcı oldu. düşünce ve cevaplarınız için şmdiden teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

toyota pro tect mi yoksa sonax boya koruma mı
« : Mayıs 26, 2016, 15:35:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '15
  • 18 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
Ynt: toyota pro tect mi yoksa sonax boya koruma mı
« Yanıtla #1 : Mayıs 26, 2016, 16:47:48 »
Protect kesinlikle önermiyorum öncelikle pasta yapmaktan korkmayın azcık incelmenin hiçbir zararı olmaz bi pasta attırın kılcal çizikler vs. için sonra üstüne 6 ayda bi soft99 fusso sürün kendiniz her açıdan en iyisi bu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 26, 2016, 18:50:46 »
İkisinide tavsiye etmem. İyi bir detailingci aracınızı ilk günkü haline getirebilir. Adana'da iseniz bende yardımcı olabilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 26, 2016, 19:36:22 »
Protect kesinlikle önermiyorum öncelikle pasta yapmaktan korkmayın azcık incelmenin hiçbir zararı olmaz bi pasta attırın kılcal çizikler vs. için sonra üstüne 6 ayda bi soft99 fusso sürün kendiniz her açıdan en iyisi bu

protect neden tavsiye etmiyorsun?ben şahsen 2012 de aracı alırken yaptırdım çok ama çok memnunum
yani yaptırmayan aynı sene araçlarla yanyana gelince bariz farklılığı görüyorum.ben şahsen tavsiye ederim
sonax da diğer aracıma yaptırmıştım ondan  hiç memnun kalmadım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mayıs 26, 2016, 19:57:49 »
Valla benim aracın 2015 model 10 ay oldu aracı alıp protect yaptıralı üstünde varmı yokmu anlamıyorm protect 20.000 bakımında servisle kavga etcem hem kılcal çizikler var araçta hem hiçbir su iyiciliği yok kuş pislikleri kirler ovalamadan çıkmıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 26, 2016, 20:05:17 »
Valla benim aracın 2015 model 10 ay oldu aracı alıp protect yaptıralı üstünde varmı yokmu anlamıyorm protect 20.000 bakımında servisle kavga etcem hem kılcal çizikler var araçta hem hiçbir su iyiciliği yok kuş pislikleri kirler ovalamadan çıkmıyor

Uğur bey kötü demeylimde işçilik iyi değilse sonuçlarda güZel olmuyor tabiki.
Yoksa malzemesi yeterince kaliteli.
@Ahmet Güve (8047)  bir araca boya koruma yapmak için 3 gün bende kalması gerek derken Toyota Protecti bayiler 3-4 saat sürmeyen bir işlem ile araçlara uygulayıp bizlere teslim ediyolar.

Bende almadan önce Protect hem iç hem dış uygulandı.
İçerdeki sonuç Mükemmelken dışardaki sonuç hiçte öyle değil...
Bu nedenle bu yaz kısmetse ayrıntılı bir işlemden geçiricem arabayı.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 26, 2016, 20:28:40 »
ankarada efe otoda uygulandı 10.000 bakımda istanbulda dumankayada kontrol edildi birinden birinin düzeltmesi lazımdı belki üstünde koruyucu vardır bilemiyorum eminde değilim ama ben olduğuna dair hiçbirşey anlamıyorum 20.000 bakımına gidince konuşcam birdaha uygulama istiycem üstüne bişey uygulamayın dediler ondan bişey yapamıyorum ama bakımdan sonra üstüne kendim wax uygulıycam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 26, 2016, 20:43:18 »
Vallahi babadan kalma fikirlere doluyuz pasta boyayi çok inceltir 2. El de sıkıntı çıkarır gibi :) bende korkarak yaklaştım açıkçası ziebart ve sonax nerdeyse aynı fiyatı verdiler kararsız kaldım protect çizik gidermiyormus o yüzden sanki sonax yada ziebart bir adım önde duruyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #8 : Mayıs 26, 2016, 20:53:09 »
Vallahi babadan kalma fikirlere doluyuz pasta boyayi çok inceltir 2. El de sıkıntı çıkarır gibi :) bende korkarak yaklaştım açıkçası ziebart ve sonax nerdeyse aynı fiyatı verdiler kararsız kaldım protect çizik gidermiyormus o yüzden sanki sonax yada ziebart bir adım önde duruyor.
Gökay bey sonax ziebart gibi yerlerde muhakkak iyidir. Fakat benim tavsiyem bulunduğunuz ilde detaycı varsa ona yaptırmanız. Bulunduğunuz ili yazarsanız size tavsiyedede bulunabilirim. Adana'da iseniz ve isterseniz uygulamanızı bende yapabilirim.

iPhone cihazımdan tapatalk ile gönderildi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 26, 2016, 20:57:51 »
Ben aracı aldığımdan bu yana Meguairs'in Şampuanını kullanıyorum.Beyaz köpüklerle toplasan 3 kere yıkatmadım çünkü bunlar boya düşmanı karışımlar içeriyorlar.
Bursa Ziebarta gittiğimde sünger ve kova hazır.İçine 2 kapak şampuan sonra köpürtüp bir güzel aracı yıkatıyorum.
Bezlerim devamlı bagajda durur ve onlarla kurulatırım aracı.
Çok şükür çizik mizik yok.
Protectin etkisimi bence kesinlikle değil!arabayı çok sık yıkatan birisi değilim.
2 ayda bir yıkatırım.Belki bundan dolayı belkide şampuandan.
Çünkü boya korumanın su itici özelliği henüz 2.ayda gitmişti bile.

Ayrıca bu şekilde isim yapmış yerlerin kullandıkları malzemelere çok güvenmeyin çünkü çok ucuz ve adi malzemelerle tamamen kendi firma etiketlerini basarak işlem yapıyorlar araçlara.(Bu bilgi çok sağlam onuda söyleyim)

@Mahmut M.Dalı (9008) nın dediği gibi işini düzgün yapan Detaycı arkadaşlar hem daha ucuza hemde daha kaliteli sonuçlar veriyor!
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 26, 2016, 21:14:40 »
bundan önce 98 model astramız vardı 3 4 yılda bir pasta cila attırırdık 5 kere falan pasta görmüştür boyada hiçbir zarar bişey yoktu cillop gibiydi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 27, 2016, 09:44:20 »
Mahmut M.Dalı bey çok teşekkür ederim istanbul bahçelievlerde yaşıyorum . tam anlamıyla istanbullu değilim 4 senedir burtdayım çevremde detaycı illaki vardır ama tanıyıp bilmeden güvenmeden bu işlemi yaptırmak konusunda kararsızım yani protect 5 yıl garanti veriyor ziebart ve sonax 1 yıl garanti veriyor ve kurumsal olarak büyük gözüken firmalar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kilometre: 1000
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 27, 2016, 11:03:33 »
Arkadaşların dediği gibi detailing işi yapan bir kişiyle çalışmanız çok iyi olacaktır, protect den uzak durun, diğer bir seçenek de sonax ve ziebart değil de meguairs uygulama yerleri olabilr.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mayıs 27, 2016, 11:17:44 »
şuan piyasadaki en iyi en uzun süre kalıcı wax soft 99 fusso coat bi araştırın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #14 : Mayıs 27, 2016, 12:02:35 »
Mahmut M.Dalı bey çok teşekkür ederim istanbul bahçelievlerde yaşıyorum . tam anlamıyla istanbullu değilim 4 senedir burtdayım çevremde detaycı illaki vardır ama tanıyıp bilmeden güvenmeden bu işlemi yaptırmak konusunda kararsızım yani protect 5 yıl garanti veriyor ziebart ve sonax 1 yıl garanti veriyor ve kurumsal olarak büyük gözüken firmalar
Rica ederim. 5 yıl garanti hikaye garantiyi veriyor oluşları o ürünün 5 yıl aracınızda kalacağını kanıtlamaz. Seramik kaplamalarda en iyi ürünlerden bir tanesi  gtechniq crystal serum firma beyanına göre bu ürün 7 yıl aracınızı korur fakat ülkemiz şartlarında 4 yıl civarı araçtan uçar. Size tavsiyem aracınızı bir detaycıya bırakmanız istanbulda bu işi çok iyi yapanlar var pc ye geçim detaycı tavsiyesinde de bulunurum.
Kurumsal firmalar konusunda ise bir detaycı aracınızla en az bir gün uğraşır bu süre kurumsal firmalarda 4-5 saattir. Kurumsal firmaların hemen hemen hepsi araca ne demir tozu sökücü ne kil işlemi uygular ve aracınıza yapacakları uygulama standarttır hareler gitmiş gitmemiş veya harelenme az olan araçta boyadan fazla alınmış alınmamış düşünmezler. Aracınız parlamaya parlar ama aracınıza en uygun uygulama için detaycıdan hariç tek seçeneğiniz uygulamayı kendiniz yapmanız.

iPhone cihazımdan tapatalk ile gönderildi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 50900
  • Model Yılı: '20
  • 94 kere teşekkür etti
  • 95 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 27, 2016, 13:41:25 »
Mekanik,boya tamam fakat temizlik,koruma uygulamalarında servislere güvenemiyorum.Sonax bayilerinin kullandığı malzemeler kaliteli ama işçilik şubeden şubeye değişiyor.Bence de iyi bir detaycıya yaptırmanız çok iyi olur.
İstanbul'da önerebileceğim yerler;
Detailworks
Heroic Detailing
Tokyo Garage
FF car clean

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 35000
  • Model Yılı: '21
  • 40 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 27, 2016, 13:47:48 »
2014 haziran da almıştık arabayı iki sene oldu hiç birşey yaptırmadım. Bu yaz pasta vila yaptırmayı düşünüyorum. Peki pasta cila mı boya koruma mı ? Sadece boya koruma yaptırsam , cila işlevide görür mü?
1.5 dream

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #17 : Mayıs 27, 2016, 13:49:19 »
Mekanik,boya tamam fakat temizlik,koruma uygulamalarında servislere güvenemiyorum.Sonax bayilerinin kullandığı malzemeler kaliteli ama işçilik şubeden şubeye değişiyor.Bence de iyi bir detaycıya yaptırmanız çok iyi olur.
İstanbul'da önerebileceğim yerler;
Detailworks
Heroic Detailing
Tokyo Garage
FF car clean

+1

Ek olarak Tokyo Garage üyelerimizden @Salih Karali (17) abimizin diye biliyorum. Giderseniz aracınız için ne gerekiyorsa yapacaktır .

2014 haziran da almıştık arabayı iki sene oldu hiç birşey yaptırmadım. Bu yaz pasta vila yaptırmayı düşünüyorum. Peki pasta cila mı boya koruma mı ? Sadece boya koruma yaptırsam , cila işlevide görür mü?

İyi bir polisaj ve sonrasında seramik kaplama veya soft99 fuso aracınızı ilk günkünden daha iyi duruma getirecektir .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mayıs 27, 2016, 13:54:51 »
cila boya koruma aynı şeyler sayılır kaliteli boya koruma yapınca zaten cila yapmış oluyosunuz ama önce yüzeyi hazırlamak için pasta lazım kılcal çizikler ve yüzeyi pürüzsüzleştirmek için ondan sonra boya koruma atılır üstüne ve aracı fırça ile yıkamazsanız birdaha pasta yaptırmanıza gerek kalmaz.Fusso gibi waxları kendiniz elle uygulayabilirsiniz benzinlikcideki köpüklerle değilde ph nötr şampuan ve süngerler kendiniz yıkarsanız aracı 6 7 ay koruması rahat kalıyor.1 kutu fusso zaten 70 80 lira ve en az 10 uygulama yeter yani bedava

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 27, 2016, 14:22:09 »
emre mert güler bey şimdi sizin yazdığınız detailing yapan işletmeleri inceledim gerçekten foto galerinde gördüğüm kadarı olur ise mükemmel olur  tabi eğer halimizden anlayan abilerimiz varsa güvenimiz bir kat daha artar tercihim gerekli görüşmeleri yaptıktan sonra detailing yapan abilerimiz kardeşlerimiz olur .