Gönderen Konu: 2005 toyota corolla 1.6 terra rolantiyken devir sorunu  (Okunma sayısı 9441 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
2005 toyota corolla 1.6 terra rolantiyken devir sorunu
« : Mayıs 14, 2016, 23:50:04 »
Arkadaşlar yeni toyota corolla aldim araci almadan once test ettigimde rolantide ufak bir titremesi vardi ve ibre cubugu asagi yukariya oynuyordu pek onemsemedim. Araci aldiktan 1 haftada bu titreme ve ibredeki oynama felaket arttı suandada cok rahatsiz ediyor beni.

Aracim 230.000km de lpg var. Lpg takildiktan sonra 2.708 saat lpgde 156 saat de benzinde binilmis araca.(verileri lpgyi bilgisayara baglandiginda aldim)

Sorun;
Arac rolantideyken devir 600de sabit durmuyor makineye bagladik araci 300-350 arasinda gidip geliyor sonra 600-700devire geliyor tekrar dusuyor devir. Ani fren yapip arabayi durdugumdada araba stop edecek kadar dusuyor rolantisi. 2000 devire getirdigimdede ibrede hafif sapma oluyor daha ust devirlerde sıkıntı yaratmiyor.

Sorunu cozmeye yönelik çabalarım;
*Bujide sıkıntı olabilecegini düşündük bujiler söküldü, test yapildi bujilerin ve bobinin saglam oldugu soylendi.

*Kompresör testi yapıldı, basınç gayet yuksek çıktı

*Kelebegini benzinle temizlettim.

*hava filtresinin temiz oldugu degismesine gerek olmadigi soylendi gözümle görmedim.

*lpg sistemini motordan komple ayırdık. Arac uzun yola cikti benzinde 1000km uzun yolda, 500km de sehir icinde yol yapti. 3adt enjeksiyon temizleyici kullandim. (1adt toyota servisinin verdigi 2adt de wurth marka)

Aracimi 4 ustaya gösterdim.
1.si kelebegin degismesi gerektigini söyledi
2.toyota servisi kapagin açılıp siboplarin gömme yapıp yapmadigina bakilmasi lazim dedi.
3.su kompresör testinin iyi ciktigini siboplar gomme yapsa testin düşük çıkmayacagini araci 2-3gun birak bakayim dedi.
4.su komprasor testiyle siboplarin gomme yapacağını anlayamazsin bu araclardaki kronik bir sorun bu dedi.

Çözüm bulmam lazım gunde 6-7 saat aracin üstündeyim bu durum beni cok rahatsiz ediyor.

Devir saatinin videosu;

Toyota Club Türkiye

2005 toyota corolla 1.6 terra rolantiyken devir sorunu
« : Mayıs 14, 2016, 23:50:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür edildi
Ynt: 2005 toyota corolla 1.6 terra rolantiyken devir sorunu
« Yanıtla #1 : Mayıs 15, 2016, 00:18:10 »
Sarj dinamosu test edildi mi? Daha once avensiste basima geldi. Sarj dinamosunun dusuk devirde iken yeteri kadar akim saglayamadigindan motoru zorladigi bu nedenle devrin dustugu ve aracin stop etmemek icin devri geri yukselttigi tespit edildi.  Benim aracimda arada bir stop edecek gibi olup daha sonra kendi kendine 2500 devre kadar da ciktigi oluyordu.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 15, 2016, 00:28:30 »
O da olmadı rölanti valfi kontrol edilmeli.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 15, 2016, 00:50:38 »
Konuyu acmadan once forumlari arastirdim bir cok öneri var hepsini tek tek deneyeceğim.
Farkli forumlardan okuduklarimi toparladim paylasayim sizle
Maf sensörü,  rolanti sensörü, hava akış metre, lambda sensörü, gaz kelebek sensörü, debimetre sensörü bunları temizletin demişler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 15, 2016, 13:23:11 »
Rolanti dalgalanması sürekli oluyor araç rolantiyi oturtamıyor .Ben siboplara bağlıyorum . Eğer benzinle bu km kullanıldığı halde hiçbir şey değişmediyse hata hem benzinde hem lpg yapıyor ise çok yüksek ihtimal sibop ayarına bakılması . araç 1 gece önceden ustaya bırakılacak sabah buz gibi iken siboplar ölçülecek varsa ayarsızlık veya sıkılık giderilecek .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 15, 2016, 14:17:38 »
Rolanti dalgalanması sürekli oluyor araç rolantiyi oturtamıyor .Ben siboplara bağlıyorum . Eğer benzinle bu km kullanıldığı halde hiçbir şey değişmediyse hata hem benzinde hem lpg yapıyor ise çok yüksek ihtimal sibop ayarına bakılması . araç 1 gece önceden ustaya bırakılacak sabah buz gibi iken siboplar ölçülecek varsa ayarsızlık veya sıkılık giderilecek .

Siboplardan olsa 3000-4000devirdede ayni sıkıntıyı yaratmazmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 151234
  • Model Yılı: '04
  • 189 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 16, 2016, 10:12:26 »
Aynı dertten bizde de mevcut. Bir ustaya götürdüğümüz de sübaplar çok sıkı dendi ve ayar yapılması lazım dendi. Ayar yapıldı ve sonuç hala aynı. Ayarı yapan da yetkili servisten bir usta. Tekrar götüreceğim aracı.
Kalite + Konfor + Güven + Yakıt = AVENSİS ;)

Safkan BEYAZZ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 16, 2016, 11:07:13 »
Koray bey sibop ve ateşleme sorunları kaynaklı arızalar eğer ben yanlış bilmiyor isem araç alt devirlerde iken veya rölantideyken düzensizlik yaratıyor . Yüksek devirde ne kadarda olsa bir tolere durumu olur diye düşünüyorum .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 16, 2016, 13:02:14 »
Klasik vvt-i sorunu gibi duruyor. Subapların elden geçmesi gerek gibi?

Yaşadığınız yer ?
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 16, 2016, 17:08:35 »

Yaşadığınız yer ?

Kayseride yasiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 16, 2016, 23:02:57 »
Akü kutup başını söküp bir süre bekleyip takıp denediniz mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 17, 2016, 19:15:22 »
Akü kutup başını söküp bir süre bekleyip takıp denediniz mi ?

Denemedim arac radyo kodu isterse diye korktum 2. El aldim aracı. Bu modellerde radyo kodu istiyormu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 17, 2016, 23:04:17 »
Denemedim arac radyo kodu isterse diye korktum 2. El aldim aracı. Bu modellerde radyo kodu istiyormu?
Aracınız 2005 model corolla e120 bizdede 2002 modeli var bizde olduğu süre boyunca aküsü 2 kere bitti 1 kere akü bittiği için araç elektiriksiz kaldı 1 kerede marş dinomosu arızasından akü söküldü araç 1sene içinde 4-5 kere elektiriksiz kalmıştır hiçbirinde radyo kod istemedi bu kasada radyonun kodu yok bu arada aracın cam otomatiğinin auto özelliği kapanacaktır elektiriksiz kaldığında cam açılırken auto kademesinde 6 sn sanırım basılı tutmanız gerekiyor auto nun açılması için kaldırırkende olabilir tam emin değilim açılırkende kaldırırkende auto kademesinde 6 sn den uzun süre tuşa basılı tutun açılır büyük ihtimal

Yaşadığınız yer ?
Abi klasik vvt-i sorunu derken bizdede e12 corolla var böyle bi problem yok çok şükür araç 206binde hemde bakımsız kalıncamı böyle durumlar oluyor
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '04
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 18, 2016, 10:35:42 »
Tolga beyin dediği gibi LPG'li araçlarda zamanla lpg kullanımından dolayı beyindeki harita bozulabiliyor. Sorunların bence çözümü ise hava filtresinin ordaki hava akış metresi (debimetre) yağsız spreyle temizle, boğaz kelebeği temizliği. Akü kutup başının eksi kutbunu sök. 10 veya 15 dakika bekle (muhtemelen kod istemeyecektir. Bende istemedi.) akü kutup başını tak aracı olduğu yerde 5 dakika rolantite çalıştır. sonra belirli devir aralıklarında enaz 5 saniye sabit gaza basmak suretiyle 30, 40 km. yol git. AMA BU DEDİKLERİMİ BENZİNDE YAP. ARACIN LPG'SİNİ KAPAT. sonra kontrol et. muhtemelen dalgalanma sorunu minumuma inecektir. Aynı dertten bende muzdariptim. başka bir forumda LPG ile ilgili konu belki biliyorsunuzdur. İsim vermiyorum. oralardada tartışıldı. ben o yöntemi uyguladım. Saygılar.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 18, 2016, 10:38:48
Düzelme olursa daha sonra iyi bir LPG'ciye git. LPG'yi sıfırlayıp yeniden kalibrasyon yaptır. Bence usta usta gezme

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 19, 2016, 09:09:36 »
Tolga beyin dediği gibi LPG'li araçlarda zamanla lpg kullanımından dolayı beyindeki harita bozulabiliyor. Sorunların bence çözümü ise hava filtresinin ordaki hava akış metresi (debimetre) yağsız spreyle temizle, boğaz kelebeği temizliği. Akü kutup başının eksi kutbunu sök. 10 veya 15 dakika bekle (muhtemelen kod istemeyecektir. Bende istemedi.) akü kutup başını tak aracı olduğu yerde 5 dakika rolantite çalıştır. sonra belirli devir aralıklarında enaz 5 saniye sabit gaza basmak suretiyle 30, 40 km. yol git. AMA BU DEDİKLERİMİ BENZİNDE YAP. ARACIN LPG'SİNİ KAPAT. sonra kontrol et. muhtemelen dalgalanma sorunu minumuma inecektir. Aynı dertten bende muzdariptim. başka bir forumda LPG ile ilgili konu belki biliyorsunuzdur. İsim vermiyorum. oralardada tartışıldı. ben o yöntemi uyguladım. Saygılar.

Düzelme olursa daha sonra iyi bir LPG'ciye git. LPG'yi sıfırlayıp yeniden kalibrasyon yaptır. Bence usta usta gezme
İşte tecrübeli bir Toyotacı benim yazmaya üşenip birebir aynı sorunları yaşayan abi her şeyi açıkça anlatmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 19, 2016, 15:30:11 »
Normal de video daki gibi 1000 devrin iki alt cubugunda sabitlenmeli. 650 rpm civari.Hocam lpg ile cok uzun sure kullanilmis.Bence hic bogaz kelebegini falan degismeyin.Sizin yapacaginiz bogaz kelebeğini ve maf sensörünü hava filtresi uzerindeki  balata spreyi ile temizletin.Aku kutup basinida 20 dk sökülmüş bekleyin sifirlasin.
Ama sonra camlari auto ozellide gidiyor.5 6 sn auto ikinci kademede tutun camlar aktif oluyor.
Ama buda isinizi çözmeyecek bence.Üst kapak açılıp suboplarin değişmesi ust kapagin taşlanması motor yaptirmanjz lazim.ortalam maliyeti 1500 tl

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 19, 2016, 15:37:32 »
Deneyip sonuçları yazacağım arkadaşlar teşekkür ederim

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 20, 2016, 13:38:48

Aracin debimetresi bayagi pislenmis iyice temizlendi aküyü söktüm. Arac calistiginda stabil hale gelmişti biraz yol yaptım 5-10dk sıkıntısız bindim daha sonra eski haline geri döndü heralde debimetreyi değiştirirsem duzelecek sorun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mayıs 21, 2016, 11:49:17 »
Koray Bey aynı araba aynı model ve sorun bende de var.Çözüm bulursanız lütfen paylaşın. Ben de Kayseri deyim.Debriyaj baskı balata değiştikten sonra daha da arttı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 22, 2016, 09:59:19 »
Koray Bey aynı araba aynı model ve sorun bende de var.Çözüm bulursanız lütfen paylaşın. Ben de Kayseri deyim.Debriyaj baskı balata değiştikten sonra daha da arttı.

Sorunu çözemedim ama öğrendiğim şey bircok sebepten bu sorun olabilir. şimdilik fazla masraf etmeden benim yaptığım islemlerden başlayabilirsin.
-Araciniz lpgli ise würth marka enjeksiyon temizleyici alip yarım depo benzinle enjeksiyonlari temizleyin. Yakın zamanda yola cikacaksaniz acele etmeyin yola çıktığınızda bu işlemi yapın.
-aracın gaz kelebeği ve debimetre sensörünü temizletin, akünün eksi kutubunu söküp 5-10dk bekleyin. Ben bu islemleri yaptigimda sikintiyi kısa sure çözdüm güzel bir histi :) denemekte yarar var belki sizin sorununuz bunlarla çözülür. Araci hangi ustalara götürdüğümü ozel msjdan yazayim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 22, 2016, 10:24:25 »
boğaz kelebeği ve hava akis metre debi metre yada maf sensörünü hepsi ayni şeydi yanlis değilsem bunlar temizlendikten sonra ibre 550 60p civarinda sabit durmuyorsa üst kapak acilip subaplar yapilacak.
Lpg nin verdigi zararlardan biri.Yüksek devirde lpg ile kullanmak yapiyor.
Bu sarsinti gittikçe artar.ışık lsrda beklerken stop eder.1500 tl civarina yeniliyorlar.Sizde yaptırabilirsiniz.
Zaten cihaza bağlantılarında bu 4 göz dedikleri silindirlerin hangisinde sıkışma veya baska birşey oldugunu baglantida görüyorlar.

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 d4d Corolla