0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Rolanti dalgalanması sürekli oluyor araç rolantiyi oturtamıyor .Ben siboplara bağlıyorum . Eğer benzinle bu km kullanıldığı halde hiçbir şey değişmediyse hata hem benzinde hem lpg yapıyor ise çok yüksek ihtimal sibop ayarına bakılması . araç 1 gece önceden ustaya bırakılacak sabah buz gibi iken siboplar ölçülecek varsa ayarsızlık veya sıkılık giderilecek .
Klasik vvt-i sorunu gibi duruyor. Subapların elden geçmesi gerek gibi?Yaşadığınız yer ?
Akü kutup başını söküp bir süre bekleyip takıp denediniz mi ?
Denemedim arac radyo kodu isterse diye korktum 2. El aldim aracı. Bu modellerde radyo kodu istiyormu?
Tolga beyin dediği gibi LPG'li araçlarda zamanla lpg kullanımından dolayı beyindeki harita bozulabiliyor. Sorunların bence çözümü ise hava filtresinin ordaki hava akış metresi (debimetre) yağsız spreyle temizle, boğaz kelebeği temizliği. Akü kutup başının eksi kutbunu sök. 10 veya 15 dakika bekle (muhtemelen kod istemeyecektir. Bende istemedi.) akü kutup başını tak aracı olduğu yerde 5 dakika rolantite çalıştır. sonra belirli devir aralıklarında enaz 5 saniye sabit gaza basmak suretiyle 30, 40 km. yol git. AMA BU DEDİKLERİMİ BENZİNDE YAP. ARACIN LPG'SİNİ KAPAT. sonra kontrol et. muhtemelen dalgalanma sorunu minumuma inecektir. Aynı dertten bende muzdariptim. başka bir forumda LPG ile ilgili konu belki biliyorsunuzdur. İsim vermiyorum. oralardada tartışıldı. ben o yöntemi uyguladım. Saygılar.Mesaj Birleştirildi: Mayıs 18, 2016, 10:38:48Düzelme olursa daha sonra iyi bir LPG'ciye git. LPG'yi sıfırlayıp yeniden kalibrasyon yaptır. Bence usta usta gezme
Koray Bey aynı araba aynı model ve sorun bende de var.Çözüm bulursanız lütfen paylaşın. Ben de Kayseri deyim.Debriyaj baskı balata değiştikten sonra daha da arttı.