Gönderen Konu: Alianz kasko cam hasari  (Okunma sayısı 5878 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
Alianz kasko cam hasari
« : Mayıs 09, 2016, 22:26:09 »
Alianz kasko yaptirdim. Ancak kasko policesinde
4.12 SERVİS\TAMİRHANE SECİMİ  nde resimde 3. Cumleyi anlayamadim. Aciklayabilir misiniz?( anladigim serviste olursa orjinal anlasmali olursa elde ne varsa mi)
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Toyota Club Türkiye

Alianz kasko cam hasari
« : Mayıs 09, 2016, 22:26:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: Alianz kasko cam hasari
« Yanıtla #1 : Mayıs 09, 2016, 22:29:25 »
Abi hasarın onarımı için istediğin yeri seçmekte serbestsin.
Cam değişimini anlaşması olmayan cam servisinde yaptıracaksan orjinal parça kullanılacak.
Cam değişimini anlaşmalı cam servisinde yaptıracaksan yerli üretim cam kullanılacak.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 09, 2016, 22:31:53 »
Cam değişimini anlaşması olmayan cam servisinde yaptıracaksan orjinal parça kullanılacak.
Cam değişimini anlaşmalı cam servisinde yaptıracaksan yerli üretim cam kullanılacak.

Tam tersi olması daha mantıklı olmazmıydı  :wacko:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 09, 2016, 22:35:08 »
Tam tersi olması daha mantıklı olmazmıydı  :wacko:
Aynen bende öyle düşünüyorum fakat yazan o abi.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mayıs 09, 2016, 22:40:58 »

Aynisini ben de kasko yaptigim yere sordum. Adamlar bizim dedigimiz gibi soylediler. Olmaz oyle sey mantiksiz dedim. Baska acenteyi aradilar. Onlarda bizim anladigimiz sekilde soylediler.

Yani şoyle olacak degil mi yazilana gore. Ben arabayi alianz anlasmali toyota servisine goturecegim cam orjinal olacak. Sanayide anlasmali olduklari dükkana goturecegim yan sanayi orjinali olacak. ( yan sanayi orjinali acentenin soyledigi ibare)
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 09, 2016, 22:45:08 »
Hayret ya, yan sanayi orjinali de neyin nesiymiş? Bir tuhaflık var bu yazılanda, yada farklı bir terminoloji var  :wacko:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 09, 2016, 22:49:03 »
Bunun aslini nasil ogrenebiliriz arkasdaşlar? Tanidiginiz exper veya sigortaci var mi?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 15500
  • Model Yılı: '15
  • 82 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 16, 2016, 12:34:02 »
Alianz kasko yaptirdim. Ancak kasko policesinde
4.12 SERVİS\TAMİRHANE SECİMİ  nde resimde 3. Cumleyi anlayamadim. Aciklayabilir misiniz?( anladigim serviste olursa orjinal anlasmali olursa elde ne varsa mi)

buyurun arkadaşlar tamda konusu pazar sabahı nasıl olduğu karşısında hayret içersin de karşılaştığım olay . arabanın yanında sadece bulduğum ucu kesilmiş bir somun cıvatasıyla birlikte. sonrasın da allianz kaskoyu aradım yetkili servislerde yaptırmam karşılığında ücretin %15 benim ödemem gerekdi ğini söylediler. malum hafa sonu olduğundan servisler kapalı doro glass cam servislerine yönlendirdiler onlarda elinde bulundurmadıklarını sipariş üzerine getirdiklerini söylediler uzun aramalar sonucunda rami oto pazarının karşısında aygüller oto camda buldum sağ olsunlar yardımcı oldular. ayrıca camdaki filmin camı dağıtmadan tuttuğunu söylediler .hazır cam tamamen çıkmışken bende 50 tl karşılığında filmi yaptırdım. (kaskoyu yaptırırken beyan etmiştim fakat işleme almamışlar ) camın fiyatı 450 tl idi . servisde 1000 ila 1500 arası çıkar dediler ne kadar doğru bilmiyorum tabiki.
:);)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 16, 2016, 12:50:10 »
Gecmis olsun Eger kazayla tas somun vs. dusme ihtimali yoksa Bayraktan rahatsız olan kansızlar yapmış olabilir.
Direğine oturtacaksın böyle şeref yoksunu itleri
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 16, 2016, 13:33:16 »
Orijinal, muadil ve yan sanayi, ayri uc siniftir.
Orijinal urun hakki olan orijinal urunde israrci olmali.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 16, 2016, 20:05:54 »
buyurun arkadaşlar tamda konusu pazar sabahı nasıl olduğu karşısında hayret içersin de karşılaştığım olay . arabanın yanında sadece bulduğum ucu kesilmiş bir somun cıvatasıyla birlikte. sonrasın da allianz kaskoyu aradım yetkili servislerde yaptırmam karşılığında ücretin %15 benim ödemem gerekdi ğini söylediler. malum hafa sonu olduğundan servisler kapalı doro glass cam servislerine yönlendirdiler onlarda elinde bulundurmadıklarını sipariş üzerine getirdiklerini söylediler uzun aramalar sonucunda rami oto pazarının karşısında aygüller oto camda buldum sağ olsunlar yardımcı oldular. ayrıca camdaki filmin camı dağıtmadan tuttuğunu söylediler .hazır cam tamamen çıkmışken bende 50 tl karşılığında filmi yaptırdım. (kaskoyu yaptırırken beyan etmiştim fakat işleme almamışlar ) camın fiyatı 450 tl idi . servisde 1000 ila 1500 arası çıkar dediler ne kadar doğru bilmiyorum tabiki.

cumartesi alianz anlaşmalı toyota servisine bu konuyu sordum. bana bedelsiz  orjınal cam takabileceklerini söylediler(muafiyet durumuna bakılması gerekir dediler) 

alianz genel merkezini aradım  serviste değişen camlardan ücret alınmıyor dediler....

genelde bu işleri bujı ucuyla veya bahsettiğiniz gibi sivriltilmiş malzemelerle yapıyorlar  ki çabuk dağılsın diye... buralarda görüyoruz.. duyuyoruz... nede olsa kanımızda fahri  polislik var ....:-) :-)

ha bir de şu var.. bu sene yan sanayi cam taktırdınız. seneye yine kırıldı diyelim. orjınal takmıyorlarmış. takılı olan cam yan sanayiyse yan sanayi cam takılıyor muş.( ben servisin yalancısıyım)
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 98200
  • 235 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 17, 2016, 00:52:40 »

Erhan bey geçmiş olsun.
Yetkili serviste Yaris orijinal ön cam değişimi için 1300 tl fatura çıkmıştı. Kaskodan herhangi bir bedel ödemeden değiştirmiştim.
Yetkili serviste kayıtlı işlem yaptırmayı kendi adıma tercih ediyorum. %15 muafiyet istenilseydi onu da ödeyip, orijinal cam taktırırdım.
Toyota Yaris - Fun Multidrive S (2013) Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 82 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mayıs 17, 2016, 08:32:05 »
cumartesi alianz anlaşmalı toyota servisine bu konuyu sordum. bana bedelsiz  orjınal cam takabileceklerini söylediler(muafiyet durumuna bakılması gerekir dediler) 

alianz genel merkezini aradım  serviste değişen camlardan ücret alınmıyor dediler....

genelde bu işleri bujı ucuyla veya bahsettiğiniz gibi sivriltilmiş malzemelerle yapıyorlar  ki çabuk dağılsın diye... buralarda görüyoruz.. duyuyoruz... nede olsa kanımızda fahri  polislik var ....:-) :-)

ha bir de şu var.. bu sene yan sanayi cam taktırdınız. seneye yine kırıldı diyelim. orjınal takmıyorlarmış. takılı olan cam yan sanayiyse yan sanayi cam takılıyor muş.( ben servisin yalancısıyım)

artık çok geç ne yazık ki  :( bende isterdim serviste taktırmayı orj olsun ama işte sigortayı yaptırdığım sevgili allianz müşteri hattı çalışan arkadaşı kendi de bilmediğinden sanırım böyle bir şey dediğinden ve pazar olması sebebiyle servislerin kapalı olduğundan benimde arabayı koruyacak bir yerim olmadığından maalesef yaptırmak zorunda kaldım :(

camdaki film olmasa tamamen dağılırdı . peki mahmut bey ;ben şimdi allianz sigortayı arasam tekrar nasılsa konuşmalar kayıt altına alındığından sizin personeliniz bana böyle dedi fakat siz başka bir arkadaşa böyle dediniz o yüzden ben mağdur oldum camı mı yetkili serviste taktırmak istiyorum yeniden desem olur mu acaba bir hak iddaa edebilir miyim ?

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 17, 2016, 08:34:31
Erhan bey geçmiş olsun.
Yetkili serviste Yaris orijinal ön cam değişimi için 1300 tl fatura çıkmıştı. Kaskodan herhangi bir bedel ödemeden değiştirmiştim.
Yetkili serviste kayıtlı işlem yaptırmayı kendi adıma tercih ediyorum. %15 muafiyet istenilseydi onu da ödeyip, orijinal cam taktırırdım.

servis açık olsaydı gidecektim zaten  fakat aracı muhafaza edecek yerim olmadığından yaptırmak zorunda kaldım . yoksa bende yetkili servis tan yanayım . ozaman bu sigorta şirketleri kendi çalışanlarına eğitim vermiyor sanırım baksanıza herkese bir başka şey söylenmiş :(

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 17, 2016, 08:36:34
Gecmis olsun Eger kazayla tas somun vs. dusme ihtimali yoksa Bayraktan rahatsız olan kansızlar yapmış olabilir.
Direğine oturtacaksın böyle şeref yoksunu itleri

Eyüp bey ;
olabilir bakın buda aklıma gelmemişti. eğer öyle ise değil bir cam ,bin can feda olsun ...
direk ve oturtma konusunda size canı gönülden katılıyorum  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mayıs 17, 2016, 09:14:49 »

artık çok geç ne yazık ki  :( bende isterdim serviste taktırmayı orj olsun ama işte sigortayı yaptırdığım sevgili allianz müşteri hattı çalışan arkadaşı kendi de bilmediğinden sanırım böyle bir şey dediğinden ve pazar olması sebebiyle servislerin kapalı olduğundan benimde arabayı koruyacak bir yerim olmadığından maalesef yaptırmak zorunda kaldım :(

camdaki film olmasa tamamen dağılırdı . peki mahmut bey ;ben şimdi allianz sigortayı arasam tekrar nasılsa konuşmalar kayıt altına alındığından sizin personeliniz bana böyle dedi fakat siz başka bir arkadaşa böyle dediniz o yüzden ben mağdur oldum camı mı yetkili serviste taktırmak istiyorum yeniden desem olur mu acaba bir hak iddaa edebilir miyim ?

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 17, 2016, 08:34:31
servis açık olsaydı gidecektim zaten  fakat aracı muhafaza edecek yerim olmadığından yaptırmak zorunda kaldım . yoksa bende yetkili servis tan yanayım . ozaman bu sigorta şirketleri kendi çalışanlarına eğitim vermiyor sanırım baksanıza herkese bir başka şey söylenmiş :(

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 17, 2016, 08:36:34
Eyüp bey ;
olabilir bakın buda aklıma gelmemişti. eğer öyle ise değil bir cam ,bin can feda olsun ...
direk ve oturtma konusunda size canı gönülden katılıyorum  ;)

Bir şey  elde edemez siniz gibi geliyor bana.  Zaten anlaşmalı oldukları yerden taktırmışsınız ve ücret ödememişsiniz. Serviste taktırıp para verseydiniz itiraz hakkınız olabilirdi. Zaten servisler kapalı iken taktırmışsınız.  Bekleseydiniz serviste taktırsaydınız diyebilirler.

E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mayıs 17, 2016, 11:00:49 »
Pazar gunleri servisler kapali oluyor ama keske disarida otoparkta guvenliklerin oldugu yere park edip kayit ettirseydiniz araci pazartesi yaptirirdiniz. Neyse saglik olsun olan olmus artik  aracinizi park ederken dukkan kamerasi vs. Varsa gorecek sekilde park edin.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 17, 2016, 11:04:54

Madem goruyorsunuz duyuyorsunuz vatandasin malina zarar veriyorlar neden mudahele etmiyorsunuz? Müdahele etmeye gucunuz yetmiyorsa da gerekli mercilere neden haber vermiyorsunuz?
Bence sizin kaninizda fahri trafik polisligi yok sadece dilinizde var.
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 82 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mayıs 17, 2016, 11:44:33 »
Pazar gunleri servisler kapali oluyor ama keske disarida otoparkta guvenliklerin oldugu yere park edip kayit ettirseydiniz araci pazartesi yaptirirdiniz. Neyse saglik olsun olan olmus artik  aracinizi park ederken dukkan kamerasi vs. Varsa gorecek sekilde park edin.

Madem goruyorsunuz duyuyorsunuz vatandasin malina zarar veriyorlar neden mudahele etmiyorsunuz? Müdahele etmeye gucunuz yetmiyorsa da gerekli mercilere neden haber vermiyorsunuz?

sırf bu yüzden taşınmaya karar verdim desem yeridir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mayıs 17, 2016, 12:15:32 »

müdahale edilip edilmediğini ve polisliğin dilde olduğunu hemen anladınız...
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mayıs 17, 2016, 12:21:32 »
müdahale edilip edilmediğini ve polisliğin dilde olduğunu hemen anladınız...
Aksi bi sey olsaydi burada yazardiniz.
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mayıs 17, 2016, 12:27:04 »
Aksi bi sey olsaydi burada yazardiniz.

Tamam doğru söylüyorsunuz.  Daha ne yazayım
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mayıs 18, 2016, 06:37:21 »
Bence de bi sey yazmayin boşa konusmanin manasi yok.
Kars Atasozu