Bugün aracımın sol stop lambasının patlaması neticesinde ampulu değiştirdim ve ne olduysa sonrasında oldu ilk başta bi sorun yoktu fakat aracıma tekrar bindiğimde aracımı çalıştırınca bilgi ekranında vites göstergesinin olmadığını farkettim ,geri parka girip bi kurcalayım dedim geri vitese taktım geri görüş kamerasıda çalışmıyordu, inip ona bakarken araç geri viteste olmasına rağmen geri vites lambalarınında yanmadığını gördüm tam neysr yarın servise gider baktırırım derken araçla seyir halindeyken eco göstergesininde çalışmadığını gördüm şuan evin içinde kafamda deli sorularla volta atıyorum bi ampul değişiminin bu noktaya geleceğini tahmin edebilsem elimi bile sürmezdim bi fikri olan ve yardımcı olabilecek varsa sevinirim
Sanki kisa devreden sigorta atmis gibi.sigortasina bi baksan en azindan basit birsey ise aninda cozum bilabilirsin
bazen de motor stop etmiyor , neyseki park yerinde çalışır kalmamış
bence lambayı çıkartın , eskisiyle gidin servise..
Bilmiyorum sigortadanmıdır ama bi ampul değiştirmeye sigorta atacaksa işimiz var arkadaşlar, can sıkıcı bi durum ve üzerine birde az önce araçla biyere gitmem gerekti bu seferde motor arıza ışığıyla antipatinaj sisteminin ışığı yandı ne yapacam bilmiyorum, sigortayı kontrol etmek istesem hangisidir geri vites lambasının sigortası bilen varmı?
Mesaj Birleştirildi: 21 Nis, 2016 22:41
bazen de motor stop etmiyor , neyseki park yerinde çalışır kalmamış
bence lambayı çıkartın , eskisiyle gidin servise..
Sizin başınıza böyle bişeymi geldi hocam?

Toyota bunu yaptıysa uçan arabalar görmemizdr yakındır güveniyorum ben toyotaya
Hata beyine verdi demekki ampul degisimine bile servise gitmemiz icin bunu yapmislardir belki
İşte bende bundan korkuyorum büyük dert açmasında başımıza
Mesaj Birleştirildi: 21 Nis, 2016 23:06
Ama şöyle bişeyde var ki ; kullanıcı kitapçığında "ampulleri kendiniz değiştirebilirsiniz ancak yetkili servislere gitmenizi öneririz" diye bi ibare var hatta ampulleri yerinden çıkartmak için resimli tariflerdr gösterilmiş
arkadaşımın başına gelmişti arabası 99 renault du. toyotada rastlamamıştım ilk oldunuz
Demek birsey kisa devre yapiyor aklima baska birsey gelmiyor ampulu sokup birde oyle baksaydiniz eger duzelme var ise sorun ampuldedir.palio vardi bi ara bende ampul degisim arizasi veriyordu ampulu degistirmistim fakat atiza isigi sonmutordu hatta farkli ariza lambasida yakmisti aku kutup basini sokup taktigimda hersey duzelmisti
Onur hocam çok ilginç, bir ampul değişimi sizin bu yazdıklarınıza sebep olabilirmi hala daha şaşkınlık içerisindeyim. Kaldı ki zaten bu tip şeylerin nasıl yapılacağı kullanma kılavuzunda detaylı anlatılıyor. Çok tuhaf, aracınızda obd soketine falan bağlı elm cihazı yada lpg gibi bir sistem var mı? Eğer varsa çıkartın elm cihazını. Birde arkadaşımız yazmış böyle durumlarda akü negatif kutup başını sökmek bekleyip sonrasında takmak fayda veriyor. Ampül değişimi sırasında sigorta falan mı attı ki, taktığınız stop lambası çalışıyor mu peki?
Bu durumu yaşayan bi tanıdığımda var ama bu kadar büyük değil
Geri vites park sensörü vs sadece çalışmıyor gözüküyordu. Bu bayaaaa üst seviye bir durum. Ben bütün ampulleri led yaptım ama böyle bir şey olmadı çok şükür
Geçmiş olsun.
Arkadaşlar bende anlam veremedim bu duruma neden oldu bilmiyorum ama oldu işte taktığım stop lambasında sıkıntı yok gayet güzel çalışıyor, problem geri vites lambasında ve ekstradan yazmadığım bi durum daha var park sensörleride çalışmıyor , çare yok bugün servise girecek araç, garanti kapsamında yapılır diye düşünüyorum ama ne olur bilemem bide garantiden yapamayız derlerse vah bana vahlar bana...
Artik hemen her sey Ecu vasitasi ile ve program dahilinde is goruyor, aydinlatmadan, klimaya. Takilan ampulun uygunlugu (direnci) onemli olabilir. Serviste belli olur.
garanti devam ediyorsa hiç kurcalamadan servise gidin.
Arkadaşlar problem cozuldu sigorta patlamis ,muhtemelen ampulu degistirirken yanlis bisey yaptim baglantilarda birbirini tamamladigindan diger birimlerde ariza cikmis neyeki cozuldu, serviste benim taktigim ampulu cikarip orjinal ampul taktilar ve patlak sigorta degisti sagolsunlar servis ucreti ve isciligide almadilar 13 TL ye hallettik bu iside.
Herkese yorumlarindan ve fikirlerinden dolayi cok tesekkur ederim.
Arkadaşlar problem cozuldu sigorta patlamis ,muhtemelen ampulu degistirirken yanlis bisey yaptim baglantilarda birbirini tamamladigindan diger birimlerde ariza cikmis neyeki cozuldu, serviste benim taktigim ampulu cikarip orjinal ampul taktilar ve patlak sigorta degisti sagolsunlar servis ucreti ve isciligide almadilar 13 TL ye hallettik bu iside.
Herkese yorumlarindan ve fikirlerinden dolayi cok tesekkur ederim.
Gözünüz aydın geçmiş olsun
dün demiştim bi bak sigortaya diye demek doğru tespit yapmışım:)))