0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Geçmiş olsun mahmut.
Geçmiş olsun Mahmut bey, Emniyete gidip dilekçe verin kaybettiğinize dair. Fatura filan olursa dosyaya koyarlar. Telefon açılır açılmaz mesaj düşüyor. Enyakın emniyet noktasına getirin diye. Dilekçe ve ihbarla beraber mesuliyetiniz kalmaz. Eğer enkaz olmadıysa kimse Açıp kullanamaz mesajdan sonra. TİB kordinat yollar emniyete filan. O kadar hırsızın peşine düşmeyenler telefonun peşine düşer mi(!) bilemem. Ama en azından kaygılarınız ortadan kalkar. Tekrardan Geçmiş olsun
Sağol Cavit abi .Arkadaşlar birde bugün Yasal uyarı diye bir mesaj geldi mesajda '1234xxxxxxx İmei no'lu cihaz CALINTI'dır . En yakın güvenlik gücüne teslim ediniz ' Diyor . İmei numarası düşen cihazıma ait bu mesajın bana gelmesi normal mı . E-devletten kayıp talebi oluşturmuştum orada da onaylanmış .
Mahmut bey geçmiş olsun.
Bu iyiymis iste. Sacma salak isleri var devletin. Bende kac aydir faturali telefonumun calinti olmadigini ispatlamaya calisiyorum. Ustune telefonumu baskasi rahat rahat kullaniyor.....
evet haklısınız, o kadar hırsız ve katili sokağa salan hukuk sistemi her zaman olduğu gibi polisin iş yapmamasından kaynaklanıyor. daha geçen hafta 8-10 kişi hala dayı çocukları silahları çekip birbirine girdi 6 yaralı 3 ü ağır. 4 gün geçti adamlar taburcu edildi ve barıştı. denetimli serbestlikle karakola gelip imza atıp gidecekler. bu kavga sırasında kasapta alışveriş yapan 12 yaşındaki çocuk ağzından kör kurşunla vuruldu. evet polis işini yapmadı. 2 klasor evrak şahıs ifadeleri mahkemeye çıkart ve işini yapmamış ol. hırsızı suç üstü yakala avukatı gelsin ve hayır hırsızlık yapmıyordu kanlısından kaçarken o eve saklanmıştı desin yada kendisi desin ve çıksın gitsin. ama sen polis işini yapmıyor demeye devam et. nüfüs cüzdanını kaybedeb ehliyetini kaybeden çaldırdım deyip tutanak tutturmak istiyor, telefonunu kaybeden gelip evrak düzenlenmesini istiyor, telefonda küfür yiyen dosya açılmasını istiyor, her işin nasıl ilerlediğini bilmek ve neler olması gerektiğini bilerek hareket etmek lazım. sizin kırılan ve kaybolan telefonunuzun içindeki bilgilerin güvenliğinden polis veya jandarmanın nasıl bir sorumluluğu olabilir? ? ? ? gidersiniz bir teknoloji uzmanına ve işinizi yaptırırsınız. gerçekleşmeyen bir olay yada suçla ilgili nasıl suç duyurusunda bulunabilirsiniz? ? ? ? tabi kimlik çıkarmak 90 lira ama polise gidersen ucretsiz olacak, teknoloji şirketine gitmek ücretli ama polis bedava, bedava yapılan hizmete karşılık bu kadar şikayet ayıp. Mahmut bey geçmiş olsun.
bu yüzden ıphone yi seviyorum, telefon kapalı olsa dahi icloud dan tam noktasını tespit edebiliyorsun
cok gecmıs olsun