Gönderen Konu: Hava sıcakken araba çalışmıyor.  (Okunma sayısı 6592 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Wolverine
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '07
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Hava sıcakken araba çalışmıyor.
« : Nisan 05, 2016, 15:12:50 »
Arkadaşlar merhaba, uzun zamandır forumu takip edemiyordum işlerimden dolayı. aracımda bir sorun var ve aklıma ilk buraya yazmak geldi.
aracım hava sıcakken marşı zor alıyor. araba sıcakken değil dışarıdaki hava yani yaz aylarında şimdi bahar geldikten sonra havalar ısınmaya başlayınca tekrar yapmaya başladı. bir kaç farklı foruma baktım marş müşürü veya benzin pompasının müşüründen olabilir deniyor ama ben sizin fikrinizi almak istiyorum. şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.

araç 2007 e12 

Toyota Club Türkiye

Hava sıcakken araba çalışmıyor.
« : Nisan 05, 2016, 15:12:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Ynt: Hava sıcakken araba çalışmıyor.
« Yanıtla #1 : Nisan 07, 2016, 11:18:46 »
Araç benzinl lpgli mi ?
Dizel mi ?
Km kaçta daha önce değişen müşir pompa vs vs bişi var mı ?
Araç kaç yıldır sizde aldığınızdan beri var mı yoksa geçen yıl yaz ayı ile beraber bu 2. yaz aylarından beri mi sorun devam ediyor ?
Aracın bakımları tam mı ? bujiler hava filitres maf sensörü temizliği vs vs

Yukarıdaki soruları cevaplarsan sana daha kolay yardımcı olabiliriz düşüncesindeyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Wolverine
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 07, 2016, 22:45:47 »
Araç benzinl lpgli mi ?
Dizel mi ?
Km kaçta daha önce değişen müşir pompa vs vs bişi var mı ?
Araç kaç yıldır sizde aldığınızdan beri var mı yoksa geçen yıl yaz ayı ile beraber bu 2. yaz aylarından beri mi sorun devam ediyor ?
Aracın bakımları tam mı ? bujiler hava filitres maf sensörü temizliği vs vs

Yukarıdaki soruları cevaplarsan sana daha kolay yardımcı olabiliriz düşüncesindeyim.

Araba lpg li 165000 de müşür değişimi olmadı fakat bir kez benzin pompası değişti.
Geçen yaz ara ara yapıyordu bu sene daha fazla yapmaya başladı. Maf sensörü 10000 km önce değişti bakımlarını muntazaman yaptırmaya çalışıyorum. Bujiler 10000 km önce değişti. Filtreler daha 3000 km önce değişti.

Ayrıca eskişehir veya bilecikte önereceğiniz bir tamirci varsa hafta sonu götürmeyi düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 08, 2016, 05:44:23 »
Önerebileceğim bir usta yok Eskişehir ve Bileckte ama aracınızın lpg tankından vanasını kapatıp bir kaç zaman benzinde kullanıp test edelim bu zaman 4 gün kadar yeterlidir.Daha başka cevaplarımda var fakat kafanızı karıştırmak istemiyorum ilk önce basitten ve sizin yapabileceğiniz kolay testlerden başlayalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Wolverine
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 08, 2016, 17:22:04 »
Önerebileceğim bir usta yok Eskişehir ve Bileckte ama aracınızın lpg tankından vanasını kapatıp bir kaç zaman benzinde kullanıp test edelim bu zaman 4 gün kadar yeterlidir.Daha başka cevaplarımda var fakat kafanızı karıştırmak istemiyorum ilk önce basitten ve sizin yapabileceğiniz kolay testlerden başlayalım.

Bugün akşam işten çıkarken tüpü düğmesinden kapattım ve çalıştırdım. Sıkıntı yaşamadan çalıştı. Ayrıca 500 metre kadar araçtan ses geliyordu o seste gelmedi bir kaç gün daha sadece benzinde kullanayım inşallah çözülür. Sonuçları yazarım. Şimdiden çok teşekkür ederim ilginiz için...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 08, 2016, 17:42:27 »
Bugün akşam işten çıkarken tüpü düğmesinden kapattım ve çalıştırdım. Sıkıntı yaşamadan çalıştı. Ayrıca 500 metre kadar araçtan ses geliyordu o seste gelmedi bir kaç gün daha sadece benzinde kullanayım inşallah çözülür. Sonuçları yazarım. Şimdiden çok teşekkür ederim ilginiz için...
Gecmiş olsun. Tüpü dugmeden degılde vanasından kapatırsanız daha saglıklı olur sanırsam.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 09, 2016, 00:40:20 »
LPG sistemini bagajdaki tanktan kapatın düğmeden değil ve bu şekilde deneyin benzinde sorunsuz çalışıyorsa motor.LPG sisteminin enjektörlerini ve regületörünü değiştirin tabi bunları değiştirdikten sonra kalibrasyonda yaptırıcaksınız.Bir kaç gün benzinde gezip sonra lpg ye geçince düzeleceğini sanmayın yani :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Wolverine
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 11, 2016, 21:14:08 »
LPG sistemini bagajdaki tanktan kapatın düğmeden değil ve bu şekilde deneyin benzinde sorunsuz çalışıyorsa motor.LPG sisteminin enjektörlerini ve regületörünü değiştirin tabi bunları değiştirdikten sonra kalibrasyonda yaptırıcaksınız.Bir kaç gün benzinde gezip sonra lpg ye geçince düzeleceğini sanmayın yani :)

Şuanda şansıma havalar serin ve yağmurlu iyice ısındıktan sonra dediklerinizi deneyeceğim. Normal benzinde çalışırsa o zaman lpg sistemini kontrol ettirir buraya yazarım.. ilginiz için çok teşekkür ederim arkadaşlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '06
  • 38 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 12, 2016, 17:28:53 »
         Tolga beyin dediği gibi lpg regülatöründen olabilir. Araç çalışmazken regülatörden monifolta gaz kaçıyor sürekli, buda ilk çalışmada zengin karşım olduğundan geç çalışma oluyor. bu sorunu ben kendi aracımda yaşadım ve regülatörü değiştirerek çözdüm ama sorunu bulana kadar  bir ay geçti.
İsterseniz araç stop halindeyken regülatörün tam ortasında minik bir hortum monifolta gider o hortumu çıkarıp regülatör kısmına birazçık köpük yada tükürük sürün baloncuk oluşuyorsa eğer gaz sızıntısı var demektir. Regülatörünüzü değişmenizi öneririm o zaman kolay gelsin.
2006 corolla 1,6 terra oto.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 12, 2016, 18:05:36 »
Bugün bir arkadaşın aldığı 2001 model volvoya baktım. Sorunu bazen motor ısınana kadar stop ediyor diyordu. ELM327 ile baktım fuel trimlerine ne göreyim. LTFT %20, motor aşırı fakir çalışmış lpg  de. İşin kötüsü sadece aküden kutupları çıkarıp resetleyemiyorsun da.
Siz de bir resetleyin aküyü. Eğer sorun düzelirse lpg ayarsızlığındandır.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 07, 2016, 00:10:50 »
benim araç 1.4 dizel. Sıcak havalarda, motor sıcakken benzer sorun ara sıra yapıyor. Kışın yok ama yazın başlıyor aynı sorun. Ben klimadan şüpheleniyorum  :) Çalışırken zor çalışma olayı sanırım tüple alakalı değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Wolverine
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 11, 2016, 15:53:31 »
arkadaşlar bayram tatili fırsatıyla Bursa'ya yolum düştü. orada bir lpg ustasına arabayı gösterdim. biraz tuzlu masrafım oldu ancak şuanda arabanın çalışmasında sıkıntı yok. ancak lpg ustası bana yetkili servise gidip bilgisayara bağlanıp arabanın rölanti adaptasyonu yapılması gerekiyor dedi. bunun benzin için olduğunu söyledi. neyse şuanda sıkıntı yok bir kaç gün deneyip tekrar buraya yazarım. ayrıca masrafımız

regülatör değişti, lpg filtreleri değişti, gaz ayarı falan yapıldı... 350 tl ödemem oldu.
ayrıca yağını ve filtrelerini değiştim.
klima radyatörü delinmiş o tamir edilip tekrardan gaz basıldı. 180 tl de ona masraf ettim.

bu rölanti adaptasyonunu nasıl yapabiliriz. bursa eskişehir bilecik te bu işi yapacak bildiğiniz arkadaş varsa göstereyim. yoksa eskişehir yetkili servise gitmeyi düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 11, 2016, 15:55:36 »
Toyotalarda rolanti adaptasyonu yoktur.