0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Değişmesi gerekir. Manuel de olsa orada bir yağlama, ısınma soğuma, vites dişlilerinin aşınması ve yağın bozulması söz konusu. 80bin geç bile aslında abi. Fren hidroliklerini de değiştin mi tamamdır.Şanzıman ile diferansiyel yağı aynı.
@Murat Köse (28015) hocam senin aracın manuel sanırım ? CVT'mi ?
Manuel Ufuk bey.Murat abi yetkiliye git değiştirirler.
Senin bileceğin iş abi. ben yarisimde 60bin km.de değiştiğimde çok yumuşamıştı
inceleme mantığı nasıl acaba? , diyelim ki inceledi ve yağ seviyesi tamam, değişmeyecek mi?, biz gemilerde 6 ayda bir yağ analiz yaptırıp değerlere göre değişmesine karar veriyoruz, yetkili serviste yağ analizi yapıp içeriği bozuksa mı değiştiriyor.sanmıyorum.5 yıl olmuş ve 80000km yapmışsınız, servis gider dese bile değiştirin.ben mmt dizel şanzıman yağının 80000km beklemeden 60.000km de yaptıracağım.
Ya ben huylanırım böyle şeylerden , değişmesi gerekiyorsa hemen değiştirin derim ama hani hiç ellenmemesi gereken birşey ise sonra iş çıkar diye korkuyorum.
Murat hocam hiç ihmal etme 75W90 tam sentetik yağ ile değiştir, değiştirmesi de zor değil, yağ da öyle ahım şahım para değil.
İ:inceleyiniz ve gerekiyorsa düzeltiniz veya değiştiriniz.kitapçıkta bu yazıyor, Ufuk beyin dediği gibi bence de değiştirin.
Abi genelde kontrol de tipayi aciyorlar yag gelmezse yag koyup tipayi kapatiyorlar.