Gönderen Konu: Ufak bir kaza yaptım? Yardımcı olur musunuz?  (Okunma sayısı 4932 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
Ufak bir kaza yaptım? Yardımcı olur musunuz?
« : Mart 25, 2016, 21:35:00 »
Merhabalar, hepinize iyi akşamlar. Bugün okul cıkısı kavsaktan dönerken bir tane Irak dan gelen tır tam kavşaktan dönerken sağdan gelip sağ şeride dönmesi gerekirken, sağdan gelip sol ila orta şerit arasına doğru dönmeye calısırken benim arabanın arkasına sürttü. Fotoğraflar aşağıda. Tamponda plastikte sürtme var, çamurluk üstü beyaza döndü ve farın üstünde siyah plastik lekesi gibi bir şey oldu. Sizden yardım istediğim konuya gelecek olursak; Sizce sanayide mi yaptırayım tamponu (çamurluk üstü konusunda kararsızım) yoksa mini kasko ile falan mı yaptırayım? Hasar kaydı gözükür mü? ve Trimer raporunda çıkar mı tamponda boya olduğu bu model toyota da? Hasar kaydı falan gözüksün istemiyorum durduk yere. Zaten fotoğrafları cekili olacak lokal boya yapılacak, satışta fotoları gösteririz. Şimdiden yardımcı olanlara teşekkür ediyorum.

Bide Iraklı tırın plakasını falan çektim ama adamla anlaşamadık adam bir şey olmaz falan tarzı şeyler söyledi çokta iyi davrandı uzatmak istemedim, ama babam keske az para alsaydın falan dedi onarım için. Bu konu da da yorumlarınızı merak ediyorum. Ve en merak ettiğim diğer bir konuda sizce böyle bir şeyde sigorta raporu tutmaya gerek var mıdır? Bunlar hep tecrübe oluyor işte geleceğe ..

Bu fardaki leke nedir sizce ve nasıl geçer? Plastik gibi geldi bana.

Sonuç: Yorumlar için teşekkür ediyorum, tabi ki sonuc olarak autoking e götürdük kasko ile yaptırmak için. Meğerse bunca gözüken şey sadece tırın plastik aksamının sürtünmesiymiş ve tiner gibi bir madde ile kolayca geçti. Az bir leke var ama göze batmıyor. Teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Ufak bir kaza yaptım? Yardımcı olur musunuz?
« : Mart 25, 2016, 21:35:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: Ufak bir kaza yaptım? Yardımcı olur musunuz?
« Yanıtla #1 : Mart 25, 2016, 21:47:11 »
Geçmiş olsun. Keşke babanızı olay anında arasaydınız maddi zararsız olayı atlatırdınız. Siz rapor tutturmak istediğinizde zaten karşı taraf bir miktar para size teklif ederdi. Bu hasarı sanayide 200-300 tl yaptırabilirsiniz.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '11
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 25, 2016, 21:49:06 »
öncelikle geçmiş olsun. bence önce pasta-cila ile güzelce temizle büyük bir kısmı çıkar diye düşünüyorum, tampon önemli değil. çamurluk kısmında da boya kalkmamışsa bence boyatmayın. para konusunda ise %100 karşı tarafın suçlu olduğuna inanıyorsanız bir miktar para alabilirdiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mart 25, 2016, 21:51:45 »
Geçmiş olsun. Keşke babanızı olay anında arasaydınız maddi zararsız olayı atlatırdınız. Siz rapor tutturmak istediğinizde zaten karşı taraf bir miktar para size teklif ederdi. Bu hasarı sanayide 200-300 tl yaptırabilirsiniz.

Keşke o an babam onu deseydi ama adam Türkçe konuşamıyordu bile zar zor anlaşmaya calıstık. Babam sonradan dedi para alsaydın diye ama ne bileyim ilk kaza olunca.. bundan sonra tecrübe olmuş oldu işte. Babam sigortayla konusmus mini onarımda yaparlar demiş. Mini onarım da kasko veya hasar kaydı giriliyor mu? Eğer öyle bir şey olacaksa sanayide daha mantıklı.

Mesaj Birleştirildi: Mart 25, 2016, 21:53:29
öncelikle geçmiş olsun. bence önce pasta-cila ile güzelce temizle büyük bir kısmı çıkar diye düşünüyorum, tampon önemli değil. çamurluk kısmında da boya kalkmamışsa bence boyatmayın. para konusunda ise %100 karşı tarafın suçlu olduğuna inanıyorsanız bir miktar para alabilirdiniz

Pasta cila bana da cıkarır gibi geliyor. Camurluk kısmındada boya kalkmıs gibi geldi bana cünkü o kadar beyazlık arabanın boya altı herhalde. %100 suclu diyemem cünkü tırlara güven olmuyor benim daha da dikkatli davranmam lazımdı, fakat şöylede bir gerçek var ki genelde o yolda hep tırlar denk geliyor ve daha önce böyle sağdan ortaya dönen bir tır şöförü görmedim diyebilirim. Yine zar zor kurtardım yoksa orta kısımdan tekerle ezecekti arka tarafı neredeyse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 25, 2016, 21:54:16 »
Kaskodan veya sigortadan yaptirirsaniz hasar gozukur. Anlasip kendi istediginiz yerde yaptirip parasini sahistan alabilirsiniz ama sahis o zamana kadar kim bilir nerelere gider.soz ucar yazi kalir....Kasko yaptirmanin amaci da tam olarak bu bana gore. Ben olsam rapor tutup servise birakarak ikame arac alip keyfime bakardim eger arka camurluk ve farda islem olacaksada deger kaybi icin islem baslatirdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 25, 2016, 21:57:20 »
Kaskodan veya sigortadan yaptirirsaniz hasar gozukur. Anlasip kendi istediginiz yerde yaptirip parasini sahistan alabilirsiniz ama sahis o zamana kadar kim bilir nerelere gider.soz ucar yazi kalir....Kasko yaptirmanin amaci da tam olarak bu bana gore. Ben olsam rapor tutup servise birakarak ikame arac alip keyfime bakardim eger arka camurluk ve farda islem olacaksada deger kaybi icin islem baslatirdim.

Hasar gözükmesine gerek yok bence ondan dolayı sanayide hallettirmek en iyisi olacak gibi gözküyor.. paraya kıyacağız artık 200-300 TL gidecek gibi ama ders oldu işte, bir dahakine adamdan isterim. (İnşallah başımıza gelmez bir daha ama yinede)

iyi ki böyle bir forum var ki sizlerin fikrini de alabiliyoruz.

Mesaj Birleştirildi: Mart 25, 2016, 22:17:21
Bu fardaki leke nedir sizce ve nasıl geçer? Plastik gibi geldi bana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 25, 2016, 22:25:43 »
Neden kasko yaptırıyorsunuz? Yaptırmayın o zaman. ben bunu anlamıyorum. Bir dünya para verir, ondan sonra bir şey olur ve kasko da yaptırırsam tramer de gözükür. Trame de gözükmesini istemiyorum, en iyisi sanayi de yaptırayım denir. O zaman yaptırmayın kasko. Gözüksün, tramer de gözüksün, ne olacak yani? Ne zararı var? Al, 1.5 yaşında arabam ve öküzün biri vurdu arkadan ve bende önde ki kamyonete vurdum olan bana oldu. 7.300 TL hasar kaydı var tramer de. servis de fıstık gibi hasarsızlığım bozulmadan yapıldı kaskodan. Arabayı değiştirme zamanı da elimde fotoğraflar mevcut, yapılan işlemlerin faturası mevcut, aslanlar gibi gösteririm olur biter.

Kasko ve tramer den korkmayın, bırakın gözüksün. Yoksa yaptırmayın kasko.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 25, 2016, 22:44:09 »
Kasko varsa mini onarımdan ücretsiz yapılır kasko bozulmaz, kasko yoksada bu iş 50 tl.ye halledilir.Pasta ve cilayla  birazda gerekirse hafif rutuş..Geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 25 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 28, 2016, 01:07:14 »
Mini kasko dan yaptırırsanız tramerde falan gözükmez.

Kaskonun büyük hasarlar için kullanılması mantıklıdır. Küçük hasarlar için değil. Tramer de gözükmesini istemiyorsanız kasko yaptırmayın demek çok komik :)  100 TL için neden bozdurup birdaha ki kasko yaparken fazla para ödeyeyim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 28, 2016, 08:10:36 »
Çamurluk taki beyaz kısım boya istiyor gibi stoptaki siyah leke pasta ile çıkar. Tampon da boya istiyor gibi Bence servise götürün kasko varsa mini onarıma belki sokabilirler
Mini onarım olmaz ise bunun için kasko nuru bozmayın sanayide çok cüzi bi rakama halledersiniz.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '15
  • 50 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 28, 2016, 08:47:53 »
Ankara da micron boya atan bir ustam var daha sonra boya yapıldığını anlayan çıkmadı şimdiye kadar, varsa böyle bir tanıdığın ona yaptır. Piyasada parça başı 100-150 ₺ para istiyorlar iş micron boyaya girince 250-300₺ parça başı. Ha bence gerek yok resimler var elinde gidip mini onarımdan yaptır satarken gösterirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 28, 2016, 09:26:15 »
Ahmet bey, öncelikle geçmiş olsun. Aracınızda küçük de olsa bir hasar varsa bu hasarı satışta saklamayı düşünmüyorsanız tramerde görünmemesini istemenin ne anlamı var. Yaptırın kaskodan küçük onarımdan gitsin. Ha tramerde görünmesin ben de satarken saklayayım diyorsanız o başka tabi.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 19 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 28, 2016, 14:37:36 »
Kasko bu günler için bence :) hasar kaydı konusunu bence düşünmeyin bile benim aracımında ufak bir kazası olmuştu 2007 senesinde araç babamdayken. Adam arkadan çarptı bizde hiç hasar yoktu ama adamda vardı olay çıkarınca karşı taraf biz haklı olmamıza rağmen trafiği çağırdık sonra servisten expert üçkağıt yapmış ve hasar kaydını yüksek gösterip bi şekilde sigortadan para almışlar o sırada rahmetli annem ameliyatlı olduğu için ilgilenemedik şu an değişsensiz araçta 2300tl hasar kaydı görünüyo :) olayı tam bilmiyorum ama bildiğim şekilde anlattım. Hasar kaydıyla satcam satılırsa ileride ve alanada anlatcam durumu. Kaza yaparsam bir gün yine çıksın hasar kaydı umutsamam söylerim. Takmayın bence tramer kaydını bu kadar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 28, 2016, 14:47:24 »
Kaskonuz hangi sigorta şirketinden ?

Küçük onarımdan -mini onarım değil- tek parça hasarınızı kaskonuz bozulmadan (AUTO KING, RS, OTTO ZENITH) karşılatabilirsiniz.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mayıs 03, 2016, 19:09:11 »
Yorumlar için teşekkür ediyorum, tabi ki sonuc olarak autoking e götürdük kasko ile yaptırmak için. Meğerse bunca gözüken şey sadece tırın plastik aksamının sürtünmesiymiş ve tiner gibi bir madde ile kolayca geçti. Az bir leke var ama göze batmıyor. Teşekkürler.