Gönderen Konu: Çipli Anahtar ...  (Okunma sayısı 6120 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Çipli Anahtar ...
« : Ocak 19, 2009, 10:40:03 »
Arkadaşlar benim Toyota Corolla Luna yı alırken yedek anahtarı yok demişlerdi.
Anahtarcıdan öğrendiğim kadarıyla çipliymiş. Anahtarcı yapmaya 100 TL
istiyor.

Bu konuda bilgisi olan varmı ?  Acaba Toyotaya yaptırsam daha ucuz olurmu ?

teşekkürler

Toyota Club Türkiye

Çipli Anahtar ...
« : Ocak 19, 2009, 10:40:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
Ynt: Çipli Anahtar ...
« Yanıtla #1 : Ocak 19, 2009, 13:38:11 »
Selam İbrahim bey, ben serviste daha ucuz ve daha çabuk olmayacağını düşünüyorum. Eğer garantili yapıyosa 100 tl uygun gibi geldi bana, ama yinede servistende bir fiyat alın bence aklınızda kalmasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 19, 2009, 20:28:29 »
ben aracıma alarm taktırırken, anahtar üzerinden butonlu modeli seçtim. dolayısı ile gelen anahtarda chip yoktu.
anahtarcı istersen içine chip kodlarız yada senin anahtarı dağıtıp içindeki chip kumandanın içine takarız dedi. fiyat ne olur dedim. yeni chip + kodlamaya o zaman (5-6 ay önce) 80 tl istemişti.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #3 : Ocak 19, 2009, 20:35:34 »
ben aracıma alarm taktırırken, anahtar üzerinden butonlu modeli seçtim. dolayısı ile gelen anahtarda chip yoktu.
anahtarcı istersen içine chip kodlarız yada senin anahtarı dağıtıp içindeki chip kumandanın içine takarız dedi. fiyat ne olur dedim. yeni chip + kodlamaya o zaman (5-6 ay önce) 80 tl istemişti.

siz ne yaptırdınız? hangi marka alarmdı, serviste mi özel de mi taktırdın? yeni chip + kodlamaya o zaman (5-6 ay önce) 80 tl istemişti demişiniz bu işlemi yaptırmak  mantıklı mı sizce...
2007 model toyota corolla linea

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 19, 2009, 20:51:18 »
http://www.toyotaclubtr.com/fotograflar-videolar/arabanizda-kullandiginiz-anahtarliklar/msg81073/#msg81073

adresinde 2. sayfada anahtarımın resmi mevcut. ben cyclone marka alarm taktırdım. servis dışında. orjinal anahtarlığa benzediği için bu ürünü seçtim. sustalılar çabuk bozuluyor. gayet memnunum.

şöyle düşünün; elinizde tek anahtar var. kaybettiğiniz an 100 tl nin çok çok üzerinde bir fiyat vereceksiniz.

2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Ocak 20, 2009, 18:05:59 »
Doğrumu anladım. gelen anahtar chipsizdi ?
chip taktırmışmıydın ozaman yoksa 80 ytl verip chip taktırdınmıydı ?

chip taktırmadıysan chipsiz çalıştımı :

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 20, 2009, 21:17:14 »
kumanda (alarmla gelen) chipsizdi. benim orjinal anahtarı dağıtıp içindeki chipi ve ucu kumandaya taktı. 80 tl vermedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Ocak 21, 2009, 13:01:30 »
kumanda (alarmla gelen) chipsizdi. benim orjinal anahtarı dağıtıp içindeki chipi ve ucu kumandaya taktı. 80 tl vermedim

orjinal kumandayı dağıtmadan chip yaptırmak 80 ytl mi? bu işlem nerde, nasıl oluyor? (servis, özel) peki şuan memnunmusuznuz, orjinalinden ne gibi farkı var? bide anahtarınızın fotoğrafını gönderebilirmisiniz?  alarmın o markanın hangi modeli (1000 mi)? o yaptırdığınız anahtar, alarm ile birlikte takılan alıcının vasıtasıyla mı kapıları açıyor???  (yazdığınız  mesajdan anladığım yaptırdığınız uzaktan kumandalı anahtar için ayrı bir alıcı taktırmaya gerek kalmıyor??????)
2007 model toyota corolla linea

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 21, 2009, 13:24:09 »
orjinal kumandayı dağıtmadan chip yaptırmak 80 ytl mi? bu işlem nerde, nasıl oluyor? (servis, özel) peki şuan memnunmusuznuz, orjinalinden ne gibi farkı var? bide anahtarınızın fotoğrafını gönderebilirmisiniz?  alarmın o markanın hangi modeli (1000 mi)? o yaptırdığınız anahtar, alarm ile birlikte takılan alıcının vasıtasıyla mı kapıları açıyor???  (yazdığınız  mesajdan anladığım yaptırdığınız uzaktan kumandalı anahtar için ayrı bir alıcı taktırmaya gerek kalmıyor??????)

http://www.toyotaclubtr.com/fotograflar-videolar/arabanizda-kullandiginiz-anahtarliklar/msg81073/#msg81073
linkinde var anahtarlığım. bu şekilde bir anahtar ve anahtarlık şeklinde de bir kumanda çıkıyor.

http://www.hepsiburada.com/cyclone-l1000-3-tuslu-oto-alarm-seti-340035/productDetails.aspx?categoryid=251081&productid=otm340035#tablnk

anahtar yaptırmadım ve chip kodlatmadım. bu işlem için 80 tl istenmişti. ben kumandasız olan orjinal anahtarı dağıttırdım. içindeki chip yeni kumandanın içine yerleştirdi. ve dağıtılan anahtarın ucunu da yeni kumandaya taktılar.

gayet memnunum. sesli ve sessiz alarm kurabiliyorsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 21, 2009, 17:45:25 »
merhabalar... bir ay önce bende anahtar yaptırdım 90 ytl verdim chipli olduğu için bu fiyat. O zaman araştırmıştım internetten hala kayıtlı bende sıkça sorulan sorular olarak kopyalayım hemen sizde bir göz atın.
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 21, 2009, 17:45:39 »
ANAHTARLARIMI KAYBETTİM. ARACIMDA IMMOBILIZER (MOTOR BLOKAJ SISTEMI) VAR. NE YAPMALIYIM?.
  - Toyota araçlarda iki çesit anahtar kullanılmaktadır. -Siyah ana (master) anahtar -Gri yardımcı (yedek) anahtar. Yeni bir anahtar yapılacağı zaman mutlaka siyah (master) ana anahtara ihtiyaç duyulmaktadır. Çünkü yeni anahtarın immobilizer sistemine tanıtılması için ana (siyah master) anahtar gerekmektedir. Eğer ana anahtar kaybedilir ise yeni anahtar sisteme kodlanamayacağı (tanıtılamayacağı) için sorunlar yaşanacak mevcut sisteme uyan anahtarın çoğaltılması mümkün olmayacaktır.Bu nedenle komple kilit seti ve Motor ECU’sunun değişimi gerekmektedir ki bu işlem maliyet açısından oldukça yüksektir. Bu nedenle, siyah ana anahtarın kaybedilmemesi için araç dışında bir yerde saklanması mantıklı olacaktır.
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Ocak 21, 2009, 19:11:34 »
100 tl iyi fiyat serviste daha pahakıdır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 21, 2009, 22:03:01 »
 Anahtarı serviste yaptırmak sanki daha mantıklı gibi geliyor bana.Gerçi konuyu hiç araştırmadım ama...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 22, 2009, 17:30:18 »
 serviste sadece anahtar fiyatı 315 TL. Çok para ama bana sorarsanızda servise yaptırmak daha mantıklı geliyor. Piyasada yapılanlar çok sağlıklı olmuyor çünkü...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ocak 22, 2009, 17:58:30 »
ben 6 ay önce anahtar çoğaltmıştım. servisten aldığım anahtarı anahtarcıya götürüp diş açtırdım. kontağı çevirdim bir deneyeyim dedim marş bastı motor çalışmadı. Servise gidip anahtarı araca tanıttım 80ytl gibi bir fiyata işim halloldu.

anahtar çok önemli bence servise yaptırılmalı anahtarcıya güvenemedim. ayrıca hatırladığım kadarı ile çokta fiyat farkı yoktu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 22, 2009, 19:04:52 »
 Anahtarcıda yapılan anahtarı bir süre sonra  motor kabul etmiyor.Babamın bizzat başına geldi bu.3 ay gibi bir süre sonra motor bloke oldu...Yep yeni aküyü yedi bitirdi.İlk konulan teşhis yüzünden Toyota fabrikasından bir heyet aracı incelemek üzere Ankaraya gelecekti.Çünkü yapılan teşhise göre aracın,o parça ile ömür boyu hiç arıza yapmaması gerekiyordu.Takii babamın elinde,sonradan çıkartılan anahtarı servis danışmanı görünceye kadar.Doğru teşhis konulmuş oldu.Yeni bir akü,yeni anahtar yazılım yüklenmesi,ıvır zıvır derken 350 TL cik gitmiş oldu.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 23, 2009, 08:50:59 »
 Fakat şöyle bi durum var. Luna'larda 1 adet uzaktan kumandalı anahtar oluyor. Benim verdiğim fiyat bu uzaktan kumandalı anahtarın fiyatıdır. Siz eğer ana(master) olsun ama uzaktan kumandalı olmasına gerek yok diyorsanız o zaman bu master anahtarlar 72 TL. Serviste diş açması immobiliser'e tanıtılması falan 100 TL'ye mal olur yaklaşık.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #17 : Ocak 26, 2009, 16:23:54 »
Az önce Toyota Konya ile görüştüm.
Çipli anahtar siyah ise yedek anahtar yaptırmak 110 TL ye mal olur dediler.
Anahtar Gri ise, yapılmaz dediler. benimki galiba siyah, yani 110 lira zarardayız.
aslında galericiden almak lazım bu parayı ya...   neyse ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #18 : Ocak 29, 2009, 21:39:23 »
Denizli de 50-70 lira arasında fiyat verdiler 2001 corolla terra için. Servis te 70 lira dedi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Nisan 01, 2009, 19:09:22 »
anahtar sorunu arkadaşlar...
herkese selam. bende de tek anahtar var, anahtar yaptımak istiyorum.
forumda yapılan değerlendirmelerin hepsini okudum ... şimdi bir bilen de bana yardımcı olsun...
orjinal bir tane anahtarım (kumandasız) var..
fakat bir arkadaşım 2 tane orjinal kumadalı farklı bir toyota anahtarı verdi...
şimdi önce bendeki tek anahtara göre yeni uç açılıp kumandalı anahtarlığın içine mi gömülecek. daha sonra da tanııtılp kullanılacak öyle mi yapmamız gerekiyor, acaba. ?????
HERŞEYDEN UMUDUM KESİLİR, ANADOLU TOPRAKLARINDAN UMUDUM KESİLMEZ...(NİHAT GENÇ)