Gönderen Konu: Toyota Fiyat Listeleri Ana Konusu  (Okunma sayısı 98034 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Fiyat Listeleri Ana Konusu
« Yanıtla #340 : Ekim 09, 2023, 12:23:29 »
Toyota’nın bu ayki satışları inanılmaz düşük geldi. Zaten indirim yapan birkaç markadan biri oldu. Honda da aynı. Tabiki fahiş fiyatın getirisi bunlar
Demekki aylardır fazla fiyattan satıyorlardı. İnsanın aklına ilk başta bu geliyor. Etmeyecek mallara, üstüne fazladan para vererek sahip olmaya çalıştık. İşin garibi biz paramızı koruduk, banka, otomobil firması, kaskosu sigortası hatta bayideki çaycısı bile kazandı. Hurmaların bir çıkışı olacaktır elbette. Zerre acımam, daha fazla indirirse ancak toyotayı tercih edebilirim.

Diğer aklıma gelen ise kasa değişikliği. 2019 da kasa değişti. Farklı kasaya geçmeden önce cazip fiyatlar sunarlar genelde.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #340 : Ekim 09, 2023, 12:23:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #341 : Ekim 09, 2023, 13:00:19 »
Beter  olsunlar demeli,kimse malını sebze,meyva ,et türü gıda maddesi olmadıkça zararına satmaz,yıllardır kazandıkları fahiş kazançlara saysınlar,bunlar ağlamasını iyi bilenler,zincirleme para kazanıldı,başka bir platformda 1-2 yıl önceden 0 km araba alan 1 yıl satamasın diye öneri getirdiğimde herkes tepki vermişti,bakanlık uygulama yapınca herkesin aklı başına geldi,tabii ki bankaların kredi vermemesi de her kesimi sınırladı.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #342 : Ekim 09, 2023, 14:40:52 »
Otomobil üzerinden 2-3 ayda 200-300 bin TL kar kazanma olayları biraz bitti gibi.

Ben de şu anda otomobilsizim. Geçen ay sattım Alfa yı. Ve mesela Nissan Qashqai baktık geçen ay, bize indirimli olarak verilen fiyatlar bu ay liste fiyatı oldu. Bir miktar da teknoloji değişimi sürecinde herhalde dünya. Dizel artık yok gibi bir şey, MHEV olmayan benzinliler de çok zor satılıyor. Elektrikli olarak ise araç bulamıyorum şu anda, gelenler bir şekilde satılmış oluyor hemen. Toyota da mesela Corolla Cross pek yok, Corolla lokal üretim avantajı ile bol miktarda var.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #343 : Ekim 10, 2023, 02:22:11 »
Merhaba,

aile ihtiyaci icin araba almayi dusunuyorum.

toyota corolla dream x-pack , ekim 2023 fiyati 1230000 gibi biliyorusunuz , 150 bin indirim var.

Bunu almami tavsiye edermisiniz.

Ekim sonrasi fiyatlar artar mi, ya da daha indirim olur mu sizce,  biraz daha bekleyeyim mi?

Bu fiyattan kacirma al mi, sonra bu fiyatlari ararsin mi dersiniz.

ya da onereceginiz baska marka model var mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #344 : Ekim 10, 2023, 08:40:13 »
Bu fiyatlar böyle kalmayacak illaki yükselecektir, daha da düşmesinin pek mümkün olmadığını düşünüyorum. 1.5 corolla sakin kullanıcı ve şehir içi kullanıcı aileler için güzel bir seçenek. Alternatif olarak chery piyasaya hızlı bir giriş yaptı donanım ve fiyat yönünden değerlendirilebilir, citröen c4, c3 aircross, biraz limit artırarak skoda octavia, hyundai tucsonda aile için seçenekler arasında değerlendirilebilir.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #345 : Ekim 10, 2023, 09:26:26 »
Merhaba,

aile ihtiyaci icin araba almayi dusunuyorum.

toyota corolla dream x-pack , ekim 2023 fiyati 1230000 gibi biliyorusunuz , 150 bin indirim var.

Bunu almami tavsiye edermisiniz.

Ekim sonrasi fiyatlar artar mi, ya da daha indirim olur mu sizce,  biraz daha bekleyeyim mi?

Bu fiyattan kacirma al mi, sonra bu fiyatlari ararsin mi dersiniz.

ya da onereceginiz baska marka model var mi?
LPG olmasada olur derseniz kesinlikle Skoda Octavia,LPG olsun sorun yaşamadan rutin bakımla binmek isterseniz 2018 50.yıl makyajlı full paket Corolla,neden E180 kasa önerdiniz derseniz geniş iç hacim donanım olarak yeni kasanın possion x pack ile eş değer daha ferah bir araç adaptif hız sabitleyici den şerit takip ve kaza önleme sistemine kadar herşey var,aile için biçilmiş kaftan geniş bağaj vs,limit sorun değil dersenizde sıfır Corolla cross hybrid bide LPG montajı ile şehir içinde çok cüzi fiyatlara şehir dılında da km'de Max 1 TL yakıt ile gezme keyfi.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #346 : Ekim 10, 2023, 13:14:26 »
hyundai tuscon alır geçerim, tüp takılsa mükemmel bir araç olurdu. Octavia aracını ben de seviyorum çünkü motoru konforu güzel. Bence hyundai bayon alın. 1.4 motora bir de tüp taktırın binin gitsin. Toyota ise benim gözümden çok düştü. Kendi arabamda rahat edemedim. Bir daha toyotayı ancak param olmazsa alırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #347 : Ekim 10, 2023, 20:23:37 »
hyundai tuscon alır geçerim, tüp takılsa mükemmel bir araç olurdu. Octavia aracını ben de seviyorum çünkü motoru konforu güzel. Bence hyundai bayon alın. 1.4 motora bir de tüp taktırın binin gitsin. Toyota ise benim gözümden çok düştü. Kendi arabamda rahat edemedim. Bir daha toyotayı ancak param olmazsa alırım.
Anıl hocam paranız olsada tekrardan Toyota alırsınız, Toyota virüs gibidir bir sefer bulaştığı zaman devamlı kalır akılda satsanızda tekrardan dönüp dolaşıp alırsınız bir Toyota  :)
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #348 : Ekim 11, 2023, 11:34:14 »
Toyota ile arkadaşı honda arasında fiyat farkı var. Honda civic corolladan daha iyi bir araba olmasına rağmen fiyatına göre toyota avantajlı.
Belki de kasa değişikliği geliyordur. Kasa bir değişsin toyotaya bakalım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #349 : Ekim 11, 2023, 14:35:57 »

Tamamen katılıyorum. Yaklaşık 4 yıldır Avensis kullanmaktayım. 15 Eylül den beri Ankara Şaşmaz da yatıyor araç. Atakule'ye çıkışta aracın biri geldi sol arka kapıdan vurdu. %100 karşı tarafa verdiler suçu. Gelgelelim kasko kapının değişmesine karar verdi. Ama ortada kapı yok. Yurtdışından gelecek dediler. İkame araç kullanıyorum ama bu kasko firmasının sağladığı bir hizmet. Nasıl olurda 2005 model bir aracın kapısı olamaz bu ülkede, nasıl bir firma bu anlayamadım. Güya Avensislerin en üst versiyonu. Direksiyonu hidrolik. pompası arızalandı yaptırdık ama hala biraz sert gibi. Far sensörü yok. Elektrikli el freni yok. Otomatik kapı kilitleme yok. Daha önce 2005 Renault Scenic kullandım. Priviledge modeliydi yani oda serisinin en üst modeli. Direksiyonu elektrik destekli hidrolikti, far, yağmur sensörleri mevcut, otomatik el freni, otomatik kapı kilitleri, kapıları kitileyince otomatik kapanan camlar ve sun roof. Daha neler neler. Hepsi vardı. Servisten çıksın 40-50 demeden satacağım.

Bu arada ben bunları yazarken haber geldi. Nihayet kapıyı bulmuşlar. Gelmesi, gitmesi, takması, boyanması derken 10 güne çıkar servisten. Bende ilana koyarım.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 51 kere teşekkür etti
  • 152 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #350 : Ekim 11, 2023, 15:39:52 »
Octavia alın derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #351 : Ekim 11, 2023, 15:52:19 »
Benzer olayı biz 2011 model Astra H de yaşadık,yine sol arka kapıyı bir kamyon çizdi,aslında bir kaç çekiçle düzelecek kapının değişimine kasko karar verdi,aynı şekilde Türkiye'de kapı bulunamadı, pandemi zamanı,araba 4 ay resmi Opel servisinde yattı,en son yurt dışında kapı imal edildi,gümrükten ithal edildi,2020-21 idi ,10 yılı dolduran araç dediler,kapı bulunamadı yedek parçalar arasında..
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #352 : Ekim 11, 2023, 19:46:34 »
aracım 1 milyon tl etse diyorum, tahminen piyasadan bağımsız olarak kafamdan bu rakamı verdim.

1 milyon Tl üzerine c sınıfı bir araç alamıyorum. Octavia için skodaya gittim, fabrikanın premium gönderdiğini söylediler. Boş olursa 6 ay beklermişiz. superb istedim en ucuz 1.600 gibi fiyatlarda. 600 bin tl kredi lazım ama imkan yok.

Renault a gittim. Megane alayım dedim, kredi çıkmıyor en çok yüzde 20 veririz, gerisiniz siz tamamlarsınız diyorlar.
Ford a gittim kuga ile fuga vardı. Sanırım beğendiğim kugaydı. 1.600 dediler. kredi yok dediler.

Araba var ama B sınıfına mı düşüreyim aracımı ? Daha kötü araba için kredi mi çekeyim ? Yükseltmek istedim ama imkan yok.

Toyota da ise araba var. Corollanın satılmayan X-pack paketlerini satmaya çalışıyorlar. Engelliler için ise baz modelin stokları tükenmiş.
Şimdi ben arabamı satayım, 2 yıl krediye gireyim ve dream paketli 1.5 corolla mı alayım ? Buna değer mi bilemedim.

Servis yaptırdım, 60 bin için 5600 Tl verdim. Bataryasında sorun yokmuş. Garanti ise bu yıl sonmuş. İlerde sorun çıkarmı diyorum ? servis bugüne kadar bir tane bile hybrid tamir etmedik diyor. Fakat herşeyin bir ömrü vardır. Elektrikli almak için ara model olarak düşünüyordum. Kredim biter bitmez yeni bir araba almak için çalışıyorum ama yine uçurum yine uçurum.

Yani elinde 2020 model arabası olan insanlar da üzerine koyup düzgün bir araba alamayacak mı? Çok umutsuz döndüm bayilerden. Fırsatı kaçırmamak adına her yıl araba değiştirip başka başka kredilere gitmek lazımmış..
İşin garibi alanlar alıyor. Kredi yoksa, peşin parayı nerden buluyor bu millet ?

Varsa bu işin bir püf noktası, sizlerinde tecrüberlerinden faydalanmak isterim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #353 : Ekim 11, 2023, 20:34:04 »
İşin püf noktası yok,her ülkede % 5-10 luk bir kesim savaşta bile etkilenmez hatta daha da zenginleşebilirler,biz yüksek memur olsak bile sınırlı gelire sahibiz,araba dışında başka giderlerimiz var,sürekli model,araba değişikliği ve altından hava geçen bir yatırım aracı olduğu söylenebilen arabaya borçlanmak ilgi çekici değil,bu şartlar altında c sınıfı altına gerilemeden alınabilecek aracı yine siz söylemişsiniz,indirimde olan benzinli Toyota Corolla alınabilir,elektrikli ve hybrid arabalara ulaşmak zorlaştı,bankalar artık talep kısılması yönüyle hem enflasyonu kontrol için hem de kredi geri dönüşümünün risklerini bertaraf için sınırlandırıldılar,artık kredi alınamaz durumda..Olaya geleneksel yaklaştığımızda pil meselesi önemli ,evet halen servise gelen araba olmayabilir ancak geldiği zaman yüksek onarım maliyetleri çıkacak olursa bu defa hybrid ve elektrikli araç 2.ci eli zemin kaybedebilir.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #354 : Ekim 11, 2023, 22:00:22 »
Tokay abinin dediği gibi "Altından yel geçiyor"
Sabit gelirli bireyler için bir araca o kadar para vermek düşündürücü,bende şuanda Corolla cross hayali kuruyorum ama çok ince eleyip sık dokuyorum,şuandaki aracım bütün isteklerimi tam olarak karşılamasada büyük ölçüde işimi görüyor ve sanayi,muayene vergi gibi dertlerden muaf bu yönlerden baktığım zaman yerinde dur oğlum kendine dert arama diyorum,ben araba yerine toprağa yatırım yapmayı düşünüyorum ve arayıştayım.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #355 : Ekim 12, 2023, 08:30:22 »

1.5 corollaya nasıl ki LPG takılıyorsa aynı sistem Tucson içinde geçerli. Hepimiz biliyoruz ki Toyotayı seçme sebebimiz makul fiyatları ve mantıklı olanı öyle geliyor. Şuan ki aracımı 2 yıl önce 1.500 kmde iken almıştım üste 15 bin verip 20 bin kmde civic alabiliyordum keşke öyle yapsaymışım diyorum. Tek tercih sebebim lastik, akü bilimum masrafları düşündüğüm için 20bindeki aracı almak yerine corollayı aldım. İki yıl önce 15 bin farkla alacağım araç şuan benim aracımdan en az 100bin fazlasına satılabiliyor.

Diğer konularda ise hepimiz aynı durumdayız. Bende artık hem model değiştirmek hem de yaşını gençleştireyim diyorum ama şu şartlarda C segmentten inip anca B segmente gücümüz yetiyor. Hiç olmadı temiz 2. el bir Tucson alma hayalim var ama dur bakalım.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #356 : Ekim 12, 2023, 10:21:22 »

kendi aracım 150.000 km de 2012 model. her aracımı 10 yıl civarında kullanmaya çalışıyorum. yani Türkiye şartlarında özellikle japon araç tercih ediyorsanız bu km ler civarına kadar bence kullanılması düşüncesindeyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #357 : Ekim 12, 2023, 12:21:00 »
Eski nesilde geleneksel düşünce böyleydi zaten,0 km alınsa bile yıllık 10-15 bin km kullanıma göre 5-10 yıllık sürede aracın 100 bin km yaklaşınca satılması fikri vardı,bu durumda da tekrar 0 km araç alımında enflasyona ve gelir düşüklüğümüze bağlı olarak farkın daha fazla açılmaması yönüyle daha kısa sürede araç yenileme fikri ortaya çıktı,buna bankaların dünya genelindeki düşük faiz,krediye hemen ulaşma gibi faktörlerde devreye girince 1-2 yılda bir araba değişimi olmaya başladı,ancak bu gün herşey tam zıddı görünümde.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #358 : Ekim 12, 2023, 16:48:04 »
Bana 2018 yılında araba aldığım zamanlardaki şartları getirsinler ben yine razıyım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #359 : Ekim 28, 2023, 19:45:16 »
2020 yılında corolla’yı aldığımda vergisiz fiyatı 16500 dolardı. Bugün aynı arabanın vergisiz fiyatı 25 bin dolar

Dolarda %6 enflasyon olsa bile arada 6-7 bin dolarlık fark var.

Şimdi krediler çok pahalıyken ve dolar yavaş yavaş artacakken, araba fiyatlarının sabit kalacağını düşünüyorum. Fikri olarak 200-300 bin lira ucuzlayacak diyebiliriz.