0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Oralarda durum biraz farklı. Müşteri gidip önüne gelen aracı almıyor. Renk seçiyor, opsiyon seçiyor. Seçtiği konfigurasyon gelmediğinde bunları yazıyor.
Değil. Arkadaşım corolla hibrit için hala bekliyor. Renk tercihi yok. Kanada’da. Araç sıkıntısı her herde var. Ama bizdeki gibi elden para isteme olayı yok. Avrupa’ya göç eden türklerin youtube kanallarına bakın. Satın alma opsiyonlu Kiralık sıfır araç almak için bile 3-6 ay sıra veriyorlar.
Size Pazartesi günü yaşanan olayı anlatayım. Arkadaşımın nakit 520.000 TL parası vardı. Opel Corsa'nın başlangıç liste fiyatı ise 519.000TL. Koca Ankara daki tüm bayileri aradık ama hepsinin ağız birliği yapmış gibi söylediği şey aynı idi. Sıfır araç yok en erken Şubat ortası veya Mart başına bekliyoruz. Tabiki fiyata zam geleceğini anlamamak aptallık olur. Opel Corsa nın bu sabahki başlangıç fiyatı 540.000 TL, yine araç yok elde avuçta ve kapora almıyorlar, sıraya giremiyorsun.
Demek ki ne 6000 km ve ne de 6 ay satış yasağı gibi koşullar piyasaya etki edememiş,piyasa bildiği oyunu oynamaya devam ediyor.Diğer taraftan nazik deyimle az gelişmiş ,dış etkenlere bağlı,kırılgan ekonomilerde ödeme gücünü tam hesaplayıp borçlanmak her zaman karlıdır,daima alan ve malı olan kazanır,kimi seçimi kimi bayramı bekler,bunlar her zaman yanlıştır,sürekli tavsiyem hangi arabayı hangi koşulda alabiliyorsan hemen al ve kapının önüne getirdir.Şimdilerde Astra'yı satıyoruz bağlantısı yapıldı,parayı para olarak tutmak mantıklı değil,döviz alsan yabancıların ekonomisine katkıda bulunuyorsun,bu nedenle Yaris alıp şehir içi,park sorunu olmadan hem de değerini korumak için kullanmayı planlıyorum.
internette online talep oluşturma olması gerek oradan almak istiyorum diye form doldursun. Resmi talep sayıldığı için işleme alırlar.Aynısını Toyota bayileri yaptı arkadaşıma online form doldurdu hiç olmayan sipariş listesi bir anda oluverdi
2020 yılında 130 bine herkesin "zarar edeceksin, çok pahalı, fiyatlar çakılacak" dediği dönemde ömürlük olsun diye 1.6 life corolla almıştım. Gel zaman git zaman, bazı ailevi durumlardan dolayı hiç istemesem de mis gibi aracımı satmak durumunda kaldım. Aradan geçen süreçte parası epey sorunumuzu çözdü, bir şeyler yoluna girdi, önümüzü gördük ve geçtiğimiz hafta 2011 model 1.33 comfort corolla aldım. herkes yine "pahalı aldın, fiyatlar çakılacak, şimdi seçim var" falan diye geziyor ortalıkta... tam "acaba bu sefer haklılar mı?" diye düşünürken toyota fiyat güncellemesini gördüm ve ne kadar mantıklı bir karar verdiğimi anladım. araba almak için tam 2 hafta boyunca neler çektiğimi bir ben bilirim. öyle veya böyle alınmış herhangi bir araba tüm emtialardan kıymetli.
Toyota’nın bu ayki satışları inanılmaz düşük geldi. Zaten indirim yapan birkaç markadan biri oldu. Honda da aynı. Tabiki fahiş fiyatın getirisi bunlar