Gönderen Konu: Toyota Fiyat Listeleri Ana Konusu  (Okunma sayısı 101035 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Fiyat Listeleri Ana Konusu
« Yanıtla #320 : Ocak 05, 2023, 21:46:45 »
Sadece türkiye’de değil. Araç yok sorunu amerika, kanada ve avrupa’da da var. Amerikalı youtuberların tanıtım videolarının altında yazanları biraz okuyorum. Bizim gibi yazıyorlar. “Bayide 5 aydır araç yok. Soruyorum, yok diyorlar. Yolda görüyorum. Bayiler bu arabaları kime veriyor” yazanlar var. Tanıdık geliyor değil mi :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #320 : Ocak 05, 2023, 21:46:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #321 : Ocak 07, 2023, 10:21:40 »
Oralarda durum biraz farklı. Müşteri gidip önüne gelen aracı almıyor. Renk seçiyor, opsiyon seçiyor. Seçtiği konfigurasyon gelmediğinde bunları yazıyor.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #322 : Ocak 07, 2023, 11:51:19 »
İstediğiniz arabayı bulamazsınız. 2018 yılında bile durum böyle idi. Bayinin bize verdiği araba opsiyonlu arabaydı. Çünkü may bek almıyoruz ki sipariş edelim. :) Fabrikası da her donanımı üretmek yerine, belli başlı "satılmayan" paketleri üretip satmaya çalışıyor. Bayiler de aynı şekilde. Kimin ne işine gelirse...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #323 : Ocak 07, 2023, 13:27:44 »
Oralarda durum biraz farklı. Müşteri gidip önüne gelen aracı almıyor. Renk seçiyor, opsiyon seçiyor. Seçtiği konfigurasyon gelmediğinde bunları yazıyor.

Değil. Arkadaşım corolla hibrit için hala bekliyor. Renk tercihi yok. Kanada’da. Araç sıkıntısı her herde var. Ama bizdeki gibi elden para isteme olayı yok. Avrupa’ya göç eden türklerin youtube kanallarına bakın. Satın alma opsiyonlu Kiralık sıfır araç almak için bile 3-6 ay sıra veriyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #324 : Şubat 01, 2023, 18:17:44 »
Arkadaşlar 1 Şubat yani bugün toyota fiyat listesinde, toyota corolla sedan benzinli ve hibritin fiyatı yok. Niye acaba?
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 321 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #325 : Şubat 01, 2023, 18:43:52 »
Toyota Türkiye, üretime bir süre ara verdi. Sıfır araç da bulunmuyor zaten, iyice kıymete binecek ve anlaşılan yine zam gelecek. Birde bildiğim kadarıyla mart ayında makyajlı kasa maalesef güncellenmiş fiyatıyla gelecek :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #326 : Şubat 02, 2023, 09:22:33 »
Değil. Arkadaşım corolla hibrit için hala bekliyor. Renk tercihi yok. Kanada’da. Araç sıkıntısı her herde var. Ama bizdeki gibi elden para isteme olayı yok. Avrupa’ya göç eden türklerin youtube kanallarına bakın. Satın alma opsiyonlu Kiralık sıfır araç almak için bile 3-6 ay sıra veriyorlar.

Size Pazartesi günü  yaşanan olayı anlatayım. Arkadaşımın nakit 520.000 TL parası vardı. Opel Corsa'nın başlangıç liste fiyatı ise 519.000TL. Koca Ankara daki tüm bayileri aradık ama hepsinin ağız birliği yapmış gibi söylediği şey aynı idi. Sıfır araç yok en erken Şubat ortası veya Mart başına bekliyoruz. Tabiki fiyata zam geleceğini anlamamak aptallık olur. Opel Corsa nın  bu sabahki başlangıç fiyatı 540.000 TL, yine araç yok elde avuçta ve kapora almıyorlar, sıraya giremiyorsun.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #327 : Şubat 02, 2023, 09:57:52 »
2018 de araba aldım. Bu güne kadar her ay 5000 tl versem diye hesap ettim. 2018 yılını ve 2023 yılını bile hesaba kattım. 360 bin tl para vermiş olurdum.

Bugün arabam 600 bin tl ve ben hiç ayda 5000 tl vermedim.

Yani demem o ki elinde parası olan. üç kuruş tasarruf yapan parasını bir mala bağlasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #328 : Şubat 02, 2023, 11:41:58 »
Size Pazartesi günü  yaşanan olayı anlatayım. Arkadaşımın nakit 520.000 TL parası vardı. Opel Corsa'nın başlangıç liste fiyatı ise 519.000TL. Koca Ankara daki tüm bayileri aradık ama hepsinin ağız birliği yapmış gibi söylediği şey aynı idi. Sıfır araç yok en erken Şubat ortası veya Mart başına bekliyoruz. Tabiki fiyata zam geleceğini anlamamak aptallık olur. Opel Corsa nın  bu sabahki başlangıç fiyatı 540.000 TL, yine araç yok elde avuçta ve kapora almıyorlar, sıraya giremiyorsun.
internette online talep oluşturma olması gerek oradan almak istiyorum diye form doldursun. Resmi talep sayıldığı için işleme alırlar.
Aynısını Toyota bayileri yaptı arkadaşıma online form doldurdu hiç olmayan sipariş listesi bir anda oluverdi ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #329 : Şubat 02, 2023, 11:58:39 »
Demek ki ne 6000 km ve ne de 6 ay satış yasağı gibi koşullar piyasaya etki edememiş,piyasa bildiği oyunu oynamaya devam ediyor.Diğer taraftan nazik deyimle az gelişmiş ,dış etkenlere bağlı,kırılgan ekonomilerde ödeme gücünü tam hesaplayıp borçlanmak her zaman karlıdır,daima alan ve malı olan kazanır,kimi seçimi kimi bayramı bekler,bunlar her zaman yanlıştır,sürekli tavsiyem hangi arabayı hangi koşulda alabiliyorsan hemen al ve kapının önüne getirdir.Şimdilerde Astra'yı satıyoruz bağlantısı yapıldı,parayı para olarak tutmak mantıklı değil,döviz alsan yabancıların ekonomisine katkıda bulunuyorsun,bu nedenle Yaris alıp şehir içi,park sorunu olmadan hem de değerini korumak için kullanmayı planlıyorum.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #330 : Şubat 02, 2023, 12:08:54 »
Demek ki ne 6000 km ve ne de 6 ay satış yasağı gibi koşullar piyasaya etki edememiş,piyasa bildiği oyunu oynamaya devam ediyor.Diğer taraftan nazik deyimle az gelişmiş ,dış etkenlere bağlı,kırılgan ekonomilerde ödeme gücünü tam hesaplayıp borçlanmak her zaman karlıdır,daima alan ve malı olan kazanır,kimi seçimi kimi bayramı bekler,bunlar her zaman yanlıştır,sürekli tavsiyem hangi arabayı hangi koşulda alabiliyorsan hemen al ve kapının önüne getirdir.Şimdilerde Astra'yı satıyoruz bağlantısı yapıldı,parayı para olarak tutmak mantıklı değil,döviz alsan yabancıların ekonomisine katkıda bulunuyorsun,bu nedenle Yaris alıp şehir içi,park sorunu olmadan hem de değerini korumak için kullanmayı planlıyorum.
Abi en mantıklısı düşünceniz çok iyi,benim araç aldığım dönemde arkadaşım almadı 6 sonra benden daha pahalıya en boş paketi ve beyaz renk almak zorunda kaldı,ne alırsan kârlısın.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #331 : Şubat 02, 2023, 13:14:00 »
internette online talep oluşturma olması gerek oradan almak istiyorum diye form doldursun. Resmi talep sayıldığı için işleme alırlar.
Aynısını Toyota bayileri yaptı arkadaşıma online form doldurdu hiç olmayan sipariş listesi bir anda oluverdi ::)
Bayi saçmalıklarını aşmak için birçok marka bu yöne doğru ilerliyor gibi gözüküyor. Mercedes mesela elektriklileri online satıyor. Alfa Romeo da siparişi ve hatta kaparoyu online alıyor.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #332 : Şubat 02, 2023, 14:44:56 »

Biz daha farklı bir şey yaptık.  Tanıdıktan hasarsız, tramersiz 2013 Model, 116.000km, Auris 1.6 LPG/ Benzinli Premium tam otomatik  araç aldık. Kendi kendine park bile yapıyor. Şerit takip dahil aklınıza gelen herşey var araçta. Anahtar teslim 500.000e mal oldu.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 218 kere teşekkür etti
« Yanıtla #333 : Şubat 02, 2023, 16:33:41 »
Arkadaşınıza hayırlı olsun,eldeki kuş daldaki kazdan iyidir benzeri bir söz var,güle güle kullansın,bundan böyle bayilerin oyunlarını aşacak yöntemleri denemekte fayda var.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 11000
  • 318 kere teşekkür etti
  • 118 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #334 : Mayıs 01, 2023, 12:13:17 »
Değerli form üyeleri, ülkemizde yaşanan yüksek enflasyon ve kur artışları nedeniyle her türlü mal ve hizmet fiyatlarında görülen artışlar özellikle sabit gelirli orta ve alt gelir grubunu fena halde etkiledi, tabii olarak otomobil fiatlarıda bundan nasibini aldı. 35 ay önce 160.000 tl ye aldığım araç şu an 900.000 tl olmuş. Dolar bazında dahi ikiye katlamış, bunun sonu nereye varacak, yakında elimizdeki arabaların işletme masraflarınıda karşılamak biz emekliler için dert olacak herhalde. Çünkü aynı süre içinde 3.100 tl olan maaşım 10.000 tl oldu. Ben eşim ile birlikte çalışırken aldığımız maaşla evimi ve arabamı almışken bugün sadece evimizin temel ihtiyaçlarını ancak karşılayabiliyoruz.Çocuklarımızın geleceğini düşünürken torunları unuttuk. Hayıflanmamak elde değil, sağlıcakla kalın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 218 kere teşekkür etti
« Yanıtla #335 : Mayıs 01, 2023, 13:48:02 »
Eldeki mevcut mal dövizden ve diğer sözde getiri gereçlerinden her zaman daha karlı oluyor,araç fazlası diye sattığımız Astra 2-3 ay olmadı ortalama 100.000 tl civarında değer kazandı veya rakam değişti diyelim,kısaca o kadar zarar ettim diye düşünüyor ve 5-10.000 tl masrafı olsa bile elde tutmak daha karlıydı diye düşünüyorum,şimdi Yaris alayım diyorum ama bu zarar yüzünden fiyatlara yetişemiyorum,işin üzücü tarafı ise bütün bunları çok iyi bilmeme rağmen Astra'yı satış kararı almak.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 28000
  • Model Yılı: '24
  • 11 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #336 : Mayıs 01, 2023, 17:44:18 »
2020 yılında 130 bine herkesin "zarar edeceksin, çok pahalı, fiyatlar çakılacak" dediği dönemde ömürlük olsun diye 1.6 life corolla almıştım. Gel zaman git zaman, bazı ailevi durumlardan dolayı hiç istemesem de mis gibi aracımı satmak durumunda kaldım. Aradan geçen süreçte parası epey sorunumuzu çözdü, bir şeyler yoluna girdi, önümüzü gördük ve geçtiğimiz hafta 2011 model 1.33 comfort corolla aldım.

herkes yine "pahalı aldın, fiyatlar çakılacak, şimdi seçim var" falan diye geziyor ortalıkta... tam "acaba bu sefer haklılar mı?" diye düşünürken toyota fiyat güncellemesini gördüm ve ne kadar mantıklı bir karar verdiğimi anladım.

araba almak için tam 2 hafta boyunca neler çektiğimi bir ben bilirim. öyle veya böyle alınmış herhangi bir araba tüm emtialardan kıymetli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #337 : Mayıs 02, 2023, 09:44:10 »
2020 yılında 130 bine herkesin "zarar edeceksin, çok pahalı, fiyatlar çakılacak" dediği dönemde ömürlük olsun diye 1.6 life corolla almıştım. Gel zaman git zaman, bazı ailevi durumlardan dolayı hiç istemesem de mis gibi aracımı satmak durumunda kaldım. Aradan geçen süreçte parası epey sorunumuzu çözdü, bir şeyler yoluna girdi, önümüzü gördük ve geçtiğimiz hafta 2011 model 1.33 comfort corolla aldım.

herkes yine "pahalı aldın, fiyatlar çakılacak, şimdi seçim var" falan diye geziyor ortalıkta... tam "acaba bu sefer haklılar mı?" diye düşünürken toyota fiyat güncellemesini gördüm ve ne kadar mantıklı bir karar verdiğimi anladım.

araba almak için tam 2 hafta boyunca neler çektiğimi bir ben bilirim. öyle veya böyle alınmış herhangi bir araba tüm emtialardan kıymetli.

4 sene önce 37,5 bine aldığım arabam şu an 300.000 TL bandında gezmekte. Geçen ay 290.000 TL ye satmaktan vazgeçtim. Satamam çünkü param olsa da alacak araba yok. (İkinci elden bahsediyorum). Arabayı almaya karar veriyorsunuz ama ertesi gün satıcı 20-25 bin koyuyor üzerine.
Cep telefonları;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #338 : Ekim 07, 2023, 09:58:04 »
Toyota’nın bu ayki satışları inanılmaz düşük geldi. Zaten indirim yapan birkaç markadan biri oldu. Honda da aynı. Tabiki fahiş fiyatın getirisi bunlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #339 : Ekim 09, 2023, 10:02:19 »
Toyota’nın bu ayki satışları inanılmaz düşük geldi. Zaten indirim yapan birkaç markadan biri oldu. Honda da aynı. Tabiki fahiş fiyatın getirisi bunlar
Bence mevduat faizlerinin etkisi büyük.