0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yeni tasarı meclise sunuldu,ÖTV düzenlemesi ile özellikle elektrikli araçlarda ciddi anlamda fiyat düşmesi beklenmekte.
Ağustos 2022 itibariyle güncellenen Toyota Corolla fiyatları:Versiyon Tavsiye Edilen 2022 MY1.5 Vision 539.450 TL1.5 Vision Multidrive S 563.150 TL1.5 Dream 596.350 TL1.5 Dream Multidrive S 620.100 TL1.5 Flame Multidrive S 659.450 TL1.5 Flame X-Pack Multidrive S 696.100 TL1.5 Passion X-Pack Multidrive S 753.100 TLToyota Corolla Hibrit Fiyatları:Versiyon Tavsiye Edilen 2022 MY Hybrid'e ÖzelÖTV Oranı ile Liste Fiyatları (TL)Hybrid Dream e-CVT 720.200 TLHybrid Flame e-CVT 734.150 TLHybrid Flame X-Pack e-CVT 758.600 TLHybrid Passion X-Pack e-CVT 815.600 TL
Aracin fiyatinin yuksek olmasi sadece markaya ozgu degil, muadilleride yine yuksek. Karsilastirma konusu dusuk km li jip alimi ise bence yine dogru degil, cunku HYBRID sifir sedan bir aracla ikinci el jip ayni kategor8de degil.
Gerek araba gerek ev satışları sadece lisanslı kişilerce yapılmalı. Mesela evim var kiralayacağım veya satacağım. Bu işle ilgili emlakçıyı görevlendiriyorum. Evin yıllık kirası 12.000 lira istiyorum. Emlakçı tamam diyor. Ben 12.000 liramı alırım. Emlakçı o evi kaça kiralar bilemem. Sorumluluk ondan. Evde hasar olur, boya işi tadilat işi olur, her şeyden emlakçı sorumlu olacak. Yani benim malımı kullanma hakkı olacak. Bu sadece devletin lisans verdiği kişi yapabilecek ve devlet kontrollü sistem üstünden olacak her şey. Böylece vergi de kaçmayacak. Araba da aynısı. Ben arabamı satacaksam lisanslı galerici sistem üstünden sorumluluğu benden alacak. Ben 300.000 istiyorum. Fazlasını isteyebilir. Arabadaki sorunlardan o sorumlu. Bilerek alacak ve alıcıya satacak satacak. Bunda da vergi kaçmayacak. Her şey kontrollü olacak. Lisanssız kimse alım satım sistemine girip işlem yapamayacak.
Gerek emlak gerekse araç satışında veya alımında hiç bir zaman sorunlardan emlakçı veya galerici sorumluluk alma riskine girmez. Dünyanın hiç bir yerinde böyle bir sistem yok, olması da mümkün değildir. Siz emlakçıya evinizi satması için verdiğiniz veya yetkilendirdiğiniz zaman niçin evdeki çıkacak sorunlar için sorumluluk üstlensin ki? Kiralama için dediğiniz doğru olabilir ancak yine tadilat gibi işler mal sahibine aittir. Araç satımında da arabadaki sorunları kimse üstlenmek istemez. Aracınız gerekli kriterleri karşılıyor ise zaten belli başlı kurumsal firmalar hemen satın alım yapmaktalar ve aşağı yukarı istenen fiyatta buluşmak mümkün oluyor ve firma vergisini ödüyor.
Neden olmaz? Çok rant var, kimse yapmaz o zaman değil mi? İşte o yüzden olmalı. Toplumda gelir adaleti olması ilk hedeftir. Emlakçı da galerici de bedavadan para kazanıyor bu ülkede. Öyle olmamalı. Bahsettiğim sistem emlakçılık zaten Avrupa’da var. Satışta çok fazla şey yok ama kiralamada siz evi emlakçıya teslim edersiniz. Gerisi ondadır. Kiracı kirasını ödemezse sizi bağlamaz. Emlakçıyı bağlar. Siz paranızı zaten alıyorsunuz. Bu bir iştir mesela. Bugünkü emlakçılıkta sıfır risk, sıfır sermaye. Dünyanın komisyon parasını kazanma işi var. Ne güzel dünya
Yeğenlerimden birisi Fransa'da Diş Hekimliği okumakta ve evde kalmakta. Evini emlakçıdan kiraladık. Emlakçı sadece aracıdır, komisyonunu alır ve "eğer ev sahibi tarafından yetkilendirilmedikçe" kiranın ödenip ödenmediğine karışmaz. Evin diğer sorunları ev sahibine aittir. Diğer yeğenim ise İngiltere de Londra'da Hukuk okumakta. Sistem aynı. Türkiye de mal sahibi olarak ben yetki vermez isem emlakçı benim adıma kira alamaz veya ev satışı yapamaz. Babam Mersindeki evi için sizin dediğiniz sistemi uygulamakta. Sonuç olarak eğer siz yetki verirseniz emlakçı böyle bir işe girer yoksa niye başını ağrıtsın boşuna.
Ekim 2022 itibariyle güncellenen Toyota Corolla fiyatları:1.5 Vision 572.250 TL1.5 Vision Multidrive S 597.400 TL1.5 Dream 632.600 TL1.5 Dream Multidrive S 657.800 TL1.5 Flame Multidrive S 699.500 TL1.5 Flame X-Pack Multidrive S 738.400 TL1.5 Passion X-Pack Multidrive S 798.900 TLCorolla Hybrit Fiyatları: 1.8 Hybrid Dream e-CVT 764.000 TL1.8 Hybrid Flame e-CVT 778.800 TL1.8 Hybrid Flame X-Pack e-CVT 804.750 TL1.8 Hybrid Passion X-Pack e-CVT 865.200 TLToyota C-HR Hibrit Fiyatları:1.8 Hybrid 4x2 Flame e-CVT 820.700 TL1.8 Hybrid 4x2 Passion e-CVT 895.150 TL1.8 Hybrid 4x2 Passion e-CVT (Siyah Tavan*) 906.200 TL1.8 Hybrid 4x2 Passion X-Pack e-CVT 953.400 TL1.8 Hybrid 4x2 Passion X-Pack e-CVT (Siyah Tavan*) 964.550 TL1.8 Hybrid 4x2 Passion X-Pack e-CVT (Siyah Tavan ve JBL** 979. 350 TL