Gönderen Konu: LPG de Araç'ın stop etmesi  (Okunma sayısı 5725 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
LPG de Araç'ın stop etmesi
« : Ocak 15, 2009, 11:15:17 »
Arkadaşlar
bilmiyorum daha önceden başına gelen var mı ? varsa yardımcı olursanız sevinirim.
benim sorunum 2 ay önce 2003 model otomatik corollaya tomosetto marka lpg takdırdım ankarada. araç ilk 20-30 gün hiç sorunsuz çalıştı daha sonra kırmızı  ışıklarda durduğumda virajları dönerken yavaşladığımda yani hız kesip rölanti düştüğünde stop ediyor. daha sonra bazen 1. defada tekrar bazen 2. yada 3. çalıştırmada  tekrar çalışıyor. artık kırmızı ışıklarda korkarak duruyorum her gün tedirginim. servisine gittim 2 defa ayarladık diyorlar servisten gelirken yine duruyor. fakat bunu her zaman yapmıyor günde 10 kere aynı şekilde dur kalk yapıyorsam en fazla 2 defa oluyor. Rölantiyi yükseltelip diye söyledik usta rölanti fabrika ayar biz yükseltemeyiz diyor. yani benzine göre çalışıyor diyor. rölanti durmalarımda 0,6 da duruyor. Bilen arkadaşlar bir yol gösterirse sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

LPG de Araç'ın stop etmesi
« : Ocak 15, 2009, 11:15:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG de Araç'ın stop etmesi
« Yanıtla #1 : Ocak 15, 2009, 11:51:24 »
LPG gaz gelişi yetersiz gibi gözüküyor. LPG sistemine baktırmanız gerekir (gerçi servis demişsiniz ama bu LPG mi yoksa Toyota mı)
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 15, 2009, 14:37:06 »
Eğer sadece lpg de bu sorunu yaşıyorsanız, ekseriyetle motor soğukken bu durum sözkonusuysa rolanti ayarını iyi yapamamışlardır, bir kaç defa yaptık diye gönderiyorlarsa ve sorununuz çözülmüyorsa bence ustanızı değiştirin.

Yapacakları işlem basit çünkü, Lpg ECU su ile bağlantı kurup rolanti püskürtme sürelerini uzatacaklar (Eğer sorun buysa)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 15, 2009, 14:52:55 »
lpg tecrübem yok ama bana gaz ayarı düşük gibi geldi, yani kısık falan diyorlar ya, benim arkadaşımın arabasında öyle, gaz ayarı çok kısık, çocuk birinci viteste bile yokuş çıkamıyor, rölantide stop ediyor araba
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Ocak 15, 2009, 17:05:07 »
arkadaşlar bu stop etme sorunu sadece gazda oluyor. motorun soğuk yada sıcak olması fark etmiyor . ayağını gazdan çekince oluyor. rölanti 0,6 düşüyor her zaman yapmıyor ama 10 kere durursam 2 defa yapıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • aile için efsane
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #5 : Ocak 15, 2009, 19:38:40 »
Gülahmet bey aracınızın lpg filitreleri kirlenmiş olabilir. En önemlisi regüratörde sorun olabilir. Yakıt sarfiyatı ve motor sesinde değişim olduysa mutlaka yetkili servise uğrayın derim. Ayrıca otomatik vitesli aracınızın benzinde çalışırken rölantideki davranışı değiştiyse motorla ilgili başka sorun yaşıyor olabilirsiniz... Forum içinde otomatik vitesli aracında sizin gibi sorun yaşayan birisinin sorununun nasıl çözüldüğü anlatılıyordu.
Umarım ciddi bir sorun değildir...
EFSANELER HİÇBİR ZAMAN ÖLMEZ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #6 : Aralık 29, 2009, 20:38:59 »
Benim 2003 corolla sol aracımda atiker var.Ben de benzer bir problem yaşıyorum.Benim araç soğuk havalarda yapıyor.İlk geçişten sonra 10 dakika içinde yapıyor daha sonra yapmıyor.Regülatör basıncı düşmüş dediler ayar falan yaptılar.Ama yine yapmaya devam ediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 30, 2009, 10:47:46 »
Bence en kısa zamanda LPG kitini takan servis ile görüşün.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"