Gönderen Konu: E160 1.33 life 4 cam otomatik kumanda  (Okunma sayısı 7925 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Ynt: E160 1.33 life 4 cam otomatik kumanda
« Yanıtla #20 : Şubat 23, 2016, 18:53:56 »
kapandığında elektrik kesiliyor mu? Yoksa kapansa bile ittirmeye devam mı ediyor. Birde sizin camlar eskiden arabayı kapattınız ve indiniz sonra aklınıza geldi cam açık kalmış diyelim kontak falan açmadan kapanıp açılıyormuydu? Benim araba Avensis bizde kontak açmak lazımdı diye hatırlıyorum, sizin arabadaki durumu merak ettim

Ben üstteki linkteki modülü taktım. tüm camları kontrol ediyor sistem. hani cam kapalıdır birde kapatmaya tekrar basarız ufak bir tık sesi gelir sistemden. aynı o ses geliyor.

kontak açmak gerekiyor. ama ben araçtan inmedim. kontağı kapattım bir baktım cam açık. kapıyı açmadan kapatabiliyorum 15 saniye içinde
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 23, 2016, 18:53:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '15
  • 25 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 23, 2016, 19:11:03 »
Oğuzhan hocam, bir şey soracağım. Camlarla pek işim olmadığından merak ettim. Şimdi sizin camlar kapanıyor ya otomatik olarak peki bu kapandığında elektrik kesiliyor mu? Yoksa kapansa bile ittirmeye devam mı ediyor. Birde sizin camlar eskiden arabayı kapattınız ve indiniz sonra aklınıza geldi cam açık kalmış diyelim kontak falan açmadan kapanıp açılıyormuydu? Benim araba Avensis bizde kontak açmak lazımdı diye hatırlıyorum, sizin arabadaki durumu merak ettim

Hocam şöyle; Bizim eski arabada da vardı bu cenmaxtan. Bunlar cam kapalıysa bir dener bırakır. Tık eder bırakır. Zorlamaz. Zaten zorlasa bir kerede olsa motoru yakardı.

Kontak için anahtarı en azından aksesuar moduna kadar çevirmek gerekiyor.

Cenmaxın zaten olan yıllardır kullandığı bir modül toyota için kit haline getirilmiş. Kesmeyi engellemek için soket haline getirilmiş. Birde son cıkan all auto olan camlara uyum saglanmış.

Ben Cenmax Muduru Kerim Bey'le de telefonda görüştüm. 2 basmadan tek basma ile harekete gecme tuyosunu o verdi bana. Cenmax Merkez bu modülü 150 tlye takıyor.  Dışarı satmıyor. Servis 250. Ben 100 lirayı görmezden geldim serviste taktırdım.
2015 COROLLA ADVANCE MDS + BRC SEQUENT 32 LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 23, 2016, 21:04:30 »
Kaan o Avensis tede aynı kapıyı açmadan belli bir süre içinde kontak açmadan kapatılabiliyor  :tamam:

Bu olayı yapabilirmiyiz ki diye düşündüm de. Ayna kapama modülü gibi arabayı kilitleyince aynayı kapatan mekanizma modül kapıdaki cama da elektrik gönderebilir. Dediğim gibi ben pek camları kurcalamadım ama hatırladığım kadarı ile bir camda iki kademe var açma ve kapama için. Ufak çekersek tuşu çekme miktarı kadar kapatıyor, bir tık fazla yukarı çekersek durduruncaya kadar kapatıyor. Aynısı açma işlemi içinde geçerli. Sizde de bu şekilde herhalde değil mi tuşlar. Her cam tuşunda 2 kademe açma ve 2 kademe kapama var değil mi?

Bende avensisin elektrik devre şemaları var, uğraşacak olan olursa fikir yürütebiliriz
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 23, 2016, 21:15:33 »
Kaan o Avensis tede aynı kapıyı açmadan belli bir süre içinde kontak açmadan kapatılabiliyor  :tamam:

Bu olayı yapabilirmiyiz ki diye düşündüm de. Ayna kapama modülü gibi arabayı kilitleyince aynayı kapatan mekanizma modül kapıdaki cama da elektrik gönderebilir. Dediğim gibi ben pek camları kurcalamadım ama hatırladığım kadarı ile bir camda iki kademe var açma ve kapama için. Ufak çekersek tuşu çekme miktarı kadar kapatıyor, bir tık fazla yukarı çekersek durduruncaya kadar kapatıyor. Aynısı açma işlemi içinde geçerli. Sizde de bu şekilde herhalde değil mi tuşlar. Her cam tuşunda 2 kademe açma ve 2 kademe kapama var değil mi?

Bende avensisin elektrik devre şemaları var, uğraşacak olan olursa fikir yürütebiliriz
Aslında sema varsa abi cenmax servislerinden modulu alıp kendimiz takabilir iz.  Benim kıt aklımla anladığım bu güne kadar. Bizim aracın haberleşme sistemi yani camlarin haberleşme sistemi daha korunaklı ve daha yazılımsal bir şeymiş izlenimi uyandırdı yani kabloyu çek modülü tak tamamdır durumu olmuyor. Cenmaxa 250 vermek yerine çinden bir modül alıp kullanabilsek aslında süper olur. Ümit otansev  abi olsaydı o sanki bulurdu bir çare ama nasip [emoji17]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #24 : Şubat 23, 2016, 21:26:10 »
Yapan olursa haber versin :rofl:

Bu canbus olayı nedir ne değildir camlarda ne işi vardır :wacko: Corolla'da ne farklı bilmek lazım  :wacko: Corolla devreleri ile bizimkisi arasında ne fark var ki  :wacko: Soket olmasada olur kablo keser bağlarız ufak bir iş ise
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #25 : Şubat 23, 2016, 21:49:47 »
Yapan olursa haber versin :rofl:

Bu canbus olayı nedir ne değildir camlarda ne işi vardır :wacko: Corolla'da ne farklı bilmek lazım  :wacko: Corolla devreleri ile bizimkisi arasında ne fark var ki  :wacko: Soket olmasada olur kablo keser bağlarız ufak bir iş ise
Şimdi Bekir abi ile konuştuk. O da  aynı gün cenmaxi aramış. Ona avensise uymuyor  demiş usta bana da Mart basina yetişecek gibi deneme yapacağız haftaya dedi blink blink :argh:
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #26 : Şubat 23, 2016, 21:58:26 »
Ne cenmaxmış arkadaş :rofl: Verin bakem numarayı bende arıyacam, canım çekti herkes arıyor  :rofl: Alooo der kapatırım
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #27 : Şubat 23, 2016, 22:16:05 »
Ne cenmaxmış arkadaş :rofl: Verin bakem numarayı bende arıyacam, canım çekti herkes arıyor  :rofl: Alooo der kapatırım
02126541850

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #28 : Şubat 23, 2016, 22:22:25 »
Bana müdürünüzü bağlayın mı diyeceğiz yoksa direk telefonu müdür mu açıyor  :rofl: Şakaydı yahu, arayıp rahatsız etmeyelim, adamlar talep patlaması var sanırlar gaza maza gelirler  :lol:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #29 : Şubat 23, 2016, 23:32:47 »
Bana müdürünüzü bağlayın mı diyeceğiz yoksa direk telefonu müdür mu açıyor  :rofl: Şakaydı yahu, arayıp rahatsız etmeyelim, adamlar talep patlaması var sanırlar gaza maza gelirler [emoji38]
2 ye bascan abi sonra çıkan ilk yetkiliye sorabilirsin ne ayaksınız olm diye[emoji1]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #30 : Şubat 24, 2016, 00:08:27 »
2 ye bascan abi sonra çıkan ilk yetkiliye sorabilirsin ne ayaksınız olm diye[emoji1]
Play Station 5 bekleyen Japonlar gibi arıyalım her gün, sonrada çin malı var mı ki diye birbirimize link verelim  :rofl:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Şubat 24, 2016, 00:27:45 »
Play Station 5 bekleyen Japonlar gibi arıyalım her gün, sonrada çin malı var mı ki diye birbirimize link verelim  :rofl:

Cam modülü bekleyen Avensis kullanıcılarının geleceği  :rofl: :rofl:

Temel İstanbul'a yerleşmiş hayatını orda sürdürmeye çalışacak. Birgün eczaneye girip "siz de tavuk var mı?" diye soruyor. Eczacı bey çok iyi bir şekilde eczanelerde tavuk olmayacağını anlatıyor. Temel gidiyor ve ertesi gün tekrar geliyor "siz de tavuk var mı" diye soruyor eczacı bakmış yine aynı adam biraz kızıyor tabi ki. Bu olay 4 gün tekrarlanıyor. En son geldiğinde Temel "Eczacıya kardeşim madem tavuk satmıyorsun cama yazsana" diyor. Eczacı da bıkmış mecburen yazdırıyor cama Temel tekrar geliyor ve eczacıya soruyor. "Abi tavuk ne zaman gelecek?"  :rofl: :rofl: :rofl:
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 53 kere teşekkür etti
  • 90 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Şubat 24, 2016, 09:33:48 »
vay arkadaş ne olay oldu cam kapatma yahu.. benim 2010 Bravo da vardı anahtardan açmaya basılı tutup tüm camları açma/kapatma.ama bir kez güneşin alnında pişen aracı binmeden havalandırmak için kullandım. Volkswagen de aracı kitleyince camlar otomatik kapanıyor, hatta yağmur sensörü yağış algılayınca da sunroof ve camları kapatıyor.. 2016 toyota da hiç biri yok..  :D |-\ ne güzel..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #33 : Şubat 24, 2016, 09:55:01 »
vay arkadaş ne olay oldu cam kapatma yahu.. benim 2010 Bravo da vardı anahtardan açmaya basılı tutup tüm camları açma/kapatma.ama bir kez güneşin alnında pişen aracı binmeden havalandırmak için kullandım. Volkswagen de aracı kitleyince camlar otomatik kapanıyor, hatta yağmur sensörü yağış algılayınca da sunroof ve camları kapatıyor.. 2016 toyota da hiç biri yok..  :D |-\ ne güzel..

Toyotanın felsefesi bu, BALIĞI direk vermiyor, bize BALIK tutmayı öğretiyor  :rofl: :rofl: :rofl: Yoksa TOYOTA bize 2030 teknolojisini sunacak ama külliyen beyin gelişimi olsun dünyada diye bize bırakıyor bu teknolojileri yakalamayı.... BÜYÜKSÜN TOYOTAAAAAAAAA :P :P :P

THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Şubat 24, 2016, 10:02:38 »
ders almamız lazım :) daha fazla para ile daha az şey nasıl satın alınır?
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Şubat 24, 2016, 10:29:07 »
ders almamız lazım :) daha fazla para ile daha az şey nasıl satın alınır?
Japon satış stratejisi :)
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2015 1.33 corolla life
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Şubat 25, 2016, 11:14:39 »
halen 1.33 life taktıran var mı yok mu öğrenemedim :) :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 1500
  • 7 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Şubat 26, 2016, 17:03:10 »
Bugün tekrar servise gidildi. İki kere basılınca cam kapanıyordu.

Kumandaya çift basmada değil tek basmada camların kapanmasını istediğimizi ilettik.

Yaşanabilecek kazalarda sorumluluğun sizde olduğuna dair bir yazılı beyan alıyorlar.

20 dakika sonra işlem tamam.

Kumandadan kilitlenince önce ayna katlanıyor (2015 Ekim çıkışlı olmasından bu özellik zaten mevcuttu) ardından 4 cam aynı anda yükselmeye başlıyor.

Arkadaslar ben bugun Alj Ankara servise sordum cam kaldirma modulu olmadigini soyledi.. Siz hangi serviste taktirdiniz?
Selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #38 : Şubat 26, 2016, 18:50:46 »
Toyotanın felsefesi bu, BALIĞI direk vermiyor, bize BALIK tutmayı öğretiyor  :rofl: :rofl: :rofl: Yoksa TOYOTA bize 2030 teknolojisini sunacak ama külliyen beyin gelişimi olsun dünyada diye bize bırakıyor bu teknolojileri yakalamayı.... BÜYÜKSÜN TOYOTAAAAAAAAA[emoji14]:P[emoji14]
Montaj güzelmiş. Ben yine yalın üretim seçeneğini isaretliyorum [emoji3]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 67800
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Mart 03, 2016, 16:10:29 »
Araciniza uygun kit maalesf yok.
Ahmet abi benim 2011 corollaya otomatik cam kaldirma modulu ve ayna kapama modulu varmi? Varsa fiyat nedir?