0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bilmediğim bir şey var galiba. Araç hibrit olunca tipini illaki ucube bir şekle mi getirmek gerekiyor. Trafikte daha çok belli olsunlar diye anlamadim
Şu 1.2T motora entegre etseler ne güzel olur değil mi @Ahmet Güve (8047)
Belki yaparlar belli mi olur,Belki hata yapıp CVT koyarlar 1.2 ye.
... Hatta yanlış bilmiyorsam Mazda'nın otomatik vitesinde ilk 3 vites tork konvertörlü, diğer 3 vites ise çift kavramalı mekatronik şeklinde.
Toyota hybrid araçlar için yeni 1.3 litre motor üzerine çalışıyor olmalı. vvt-ie atkinson mantığı ile çalışıyor. Belkide yeni hybridler 1.8 litre hacminde olmayacak.
Kaynak var mı Selçuk?Kullandıgım model 1.8 idi.
Bu konu forumda işleniyordu.Fotografta konsept araca ait, aslı degil.
Aslında CVT; manuel ve otomatikleştirilmiş manuel şanzımana göre yakıt verimi %5-10 gibi düşük. Bu yüzden DSG gibi otomatikleştirilmiş şanzımanlar Avrupa'da kullanılmaya başlandı çünkü yakıt pahalı. Ancak bu tip şanzımanların sorunları henüz devam ediyor. Bu yüzden anladığım kadarıyla Toyota, MultiMode'dan Multidrive S'e (CVT) geçiş yaptı. Hatta yanlış bilmiyorsam Mazda'nın otomatik vitesinde ilk 3 vites tork konvertörlü, diğer 3 vites ise çift kavramalı mekatronik şeklinde. Ben gelecekte dizel-hibrit üretilmeyeceğini düşünüyorum. Çünkü bir kaç nedeni olabilir; - daha ziyade elektrikli otomobillere odaklanmak istenebilir. - dizel motor benzinliye göre çevre dostu değil. - elektrik motoru zaten atmosferik benzin motorunun düşük torkunu telafi ediyor. - aynı güçteki benzin ve dizel motordan dizel olanı daha ağır. - dizelde turbo var ve arıza olasılığı artıyor. Sorunsuzluk ilkesi yüzünden 1.2T motora yeni yeni geçen Toyota buna sıcak bakmayabilir. - ileride dizel yakıtı litre fiyatlarını devletler subvanse etmeyebilirler. Bildiğim kadarıyla rafineride dizelin üretim maliyeti benzinden daha pahalı ama dizel ticarette kullanıldığı için devletler dizelin litre fiyatını düşük tutuyorlar. 1.2T motorun henüz Türkiye'ye gelmemesinin nedeni şu olabilir; pek sorun çıkartmayan ve LPG uyumluluğu olan 1.6 atmosferik motor daha ekonomikken 1.2T motor akılda soru işareti yaratabilir. Son olarak, Türkiye'de üretilecek olan bu hibrit araç eğer 1.8 motor olarak üretilirse maalesef ki Türkiye'deki çağ dışı vergilendirme sistemi yüzünden pahalı olur.