0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar araç içi kameralar gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Ben de aracıma bir tane taktım. Kamera anahtarı çevirince kayda başlıyor ve gün içinde de bir çok kırmızı ışık ihlalini, hatalı sollamayı, makas atan aracı ve adama cinnet geçirten minibüs sürücülerini kaydediyor. Acaba emniyet ispatı olan ihbarları ciddiye alıyor ve işlem yapıyor mu?
Fahri müfettişler var bir de ceza kesen...
İlgili yasa gereği ceza yazma yetkisi polis ve zabıta görevlilerinde, onlarda kendi tespitleri doğrultusunda ceza kesebiliyor. İhbar whatsap mail vs ceza yazma yetkileri yokmuş. Daha önce ben şikayette bulunmustum buda bana gelen dönüş:RE: [155] Kaldırım ve engelli geçişi ihlali___ Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü trafik.denetleme@iem.gov.tr msn.com üzerinden 29 12 2014Alıcı: ******* 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’ nda yer alan fiilleri ihlal eden sürücülere ve araçların tescil plakasına göre idari para cezası karar tutanağının hangi kurum yetkililerince ve hangi durumlarda düzenlenebileceği aynı Kanunun 5, 6, 114, 116 ve Ek-6’ ncı maddelerinde hüküm altına alınmıştır. Bu sebeple bu tür ihbar veya şikayet konusu trafik kural ihlali yada ihlallerinin somut olarak görevlilerimizce tespiti halinde, uymayanlara kanuni işlem uygulanmakta olup, mail yada dilekçe yolu ile yapılan ihbarlarda ihlal yapan araçlara herhangi bir cezai işlem uygulanamamaktadır From: 155a [mailto:155a@iem.gov.tr] Sent: Monday, December 29, 2014 2:09 AMTo: trafik.denetleme@iem.gov.trCc: 155.admin@iem.gov.trSubject: FW: [155] Kaldırım ve engelli geçişi ihlali___ From: noreply@egm.gov.tr [mailto:noreply@egm.gov.tr] Sent: Sunday, December 28, 2014 2:57 PMTo: 155@iem.gov.trSubject: [155] Kaldırım ve engelli geçişi ihlali___ MUHABERE ELEKTRONİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNEİNTERNET ÜZERİNDEN GELEN İHBARLARİL - İLÇE : İSTANBUL İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ-BeykozAdı ve Soyadı :E-mail Adresi : *********Telefon :İhbar Blgisi :Konu : Kaldırım ve engelli geçişi ihlaliKüçüksu iskelesi yanında kaldırıma park etmiş araç ilgili resim ektedir.Mesaj Tarihi ve IP No : ********** 14:56 88.243.234.101Gizlilik İlkesi : İl Emniyet Müdürlükleri Acil Çağrı Hizmetleri Yönergesi'ne göre; Acil çağrı vasıtalarına ilişkin her türlü kayıtların kullanma ve muhafazasında çağrı yapanın kimliğinin gizli tutulması ilkesi esastır.T.C.İSTANBUL VALİLİĞİEmniyet Müdürlüğü................................... Müd'ne İl Em.Müd.Sayı :Not: Bu formun bir sureti Arşiv Yönetmeliğinin ilgili maddesi gereği; tahkikat gerektirenler 5 yıl, tahkikat gerektirmeyenler 3 yıl süre ile Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğünde arşivlenmektedir.