Gönderen Konu: Akümü değiştirmiş olabileceklerini düşünüyorum!!  (Okunma sayısı 2402 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '10
  • 8 kere teşekkür etti
merhaba arkadaşlar bir konuda fikir almak istiyorum adı şu anda lazım olmayan bir yetkili serviste auris 2010 model arabama bagaj kapısı değişimi yaptırdım arabayı 20 günde teslim aldım arabam güzel görünüyordu fakat arabaya bindiğimde araba saatinin ve radyo kanallarının bozuk olduğunu gördüm ve düzelttim birkaç gün sonra cam suyu koymak için kaputu açtığımda akünün üstündeki aküyü kaplayan plastik parçanın olmadığını farkettim(kutup başlarındaki plastik parça değil bir nevi koruyucu aküyü kaplıyor ve akü gözükmüyor) servise geri dönüş yaptım ve durumu anlattım bana ilk önce orda öyle bir parça olmadığını söylediler aynı modelin bir resmini gönderdim inandılar sonrasında bizim akü ile işimiz yokki kaput  bile açılmadı bizim işimiz bagaj ile dediler ve en sonunda şimdi servis içinde unutulmuş olabilecek olan plastik parçayı arıyorlar.ben akümün değişmiş olabileceğinden şüpheleniyorum akümü 2 yıl önce değiştim faturası mevcut..kontrolünü nasıl yapabilirim..çok teşekkürler..

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Akümü değiştirmiş olabileceklerini düşünüyorum!!
« Yanıtla #1 : Ocak 26, 2016, 09:29:32 »
Aküyü değiştirmiş olabileceklerine ihtimal vermiyorum kaldı ki akü sıfır da değilmiş bu resmen hırsızlık olur.  Daha önceden o kaplamanın olduğuna emin misiniz? bu aküyü takarken takılmamış olabilir mi?
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ocak 26, 2016, 09:37:51 »
elbette eminim kaput içindeki plastik aksamı hep temizlerim motorum tertemizdir.bende ihtimal vermek istemiyorum ama aldığım cevaplar bana çok ters geldi o parçanın orda olması yada olmaması çok da önemli değil ama servisin yaklaşımı ve beni suçlar gibi konuşmaları çok canımı sıktı ve bu olayın münferiden de olsa gerçekleşebileciğini düşünüyorum..bu parça 25-30 TL lik bir parçadır en fazla ben olsam ikiletmeden yenisini takardım ben o servise 4800 TL ödeme yaptım ama servis hala  o ufak parçayı aramayı sürdürüyor(aradıklarınıda düşünmüyorum) ciddi ciddi akümü kontrol etmek istiyorum nerde nasıl kesin sonuca varabilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '12
  • 120 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 26, 2016, 09:41:41 »
Akünüzün markasını bilmiyor muydunuz? Faturada akünün markası yazmıyorsa garanti belgesini bulabilirseniz en azından takılı olanın satın aldığınız akü mü olduğunu tespit edebilirsiniz.
12.2012 - 04.2015 > 2003 Clio Symbol 1.5 dCi Authentique
04.2015 - 10.2016 > 2003 Corolla 1.6 Sol otm.
08.2020 > 2012 Berlingo 1.6 Hdi X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 26, 2016, 09:42:11 »
Geçmiş olsun. Ben de akünün değiştirilmiş olabileceğini düşünmüyorum. Sadece her ihtimale karşı akü kutup başı çıkartılmıştır. Kapak da işgüzar çalışan tarafından bir yerlerde unutulmuştur. O kapak her ihtimale karşı suyun girmesini önler aküye. Tozlanmayı da engeller büyük oranda. Hiç ikiletmeden o plastik kapağın yenisini vermeleri lazımdı bence de.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 26, 2016, 09:44:40 »
aküm yetkili serviste değişti faturası var  ama faturada seri no yazıyormu bilemiyorum yada serviste kayıtlı olabilirmi onuda bilmiyorum akü üzerinde bir seri no varmıdır? akünün kendi aküm olduğunu anlayabileceğim başka  bir kriter varmıdır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 26, 2016, 09:48:09 »
aküm yetkili serviste değişti faturası var  ama faturada seri no yazıyormu bilemiyorum yada serviste kayıtlı olabilirmi onuda bilmiyorum akü üzerinde bir seri no varmıdır? akünün kendi aküm olduğunu anlayabileceğim başka  bir kriter varmıdır?

Seri numarası vardır, fatura ile gidin servise kayıtlardan çıkarılabilme ihtimali olabilir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 26, 2016, 09:51:22 »
teşekkür ederim cevaplar için en iyisi gidip bir akücüden yardım almak gibi gözüküyor.eğer akü değiştirilmiş olsa bile bunu kanıtlayamayacağımı  ve yenisini de alamayacığımın farkındayım maalasef bir bardak suya ihtiyacım var gibi gözüküyor umarım bir değişim olmamıştır..çok teşekkürler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '12
  • 120 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 26, 2016, 10:03:36 »
Serviste değiştirdiyseniz zaten o akünün kimliği yani seri numarası kayıtlarda çıkmalı. Bu şüpheyi dile getirirken servisten akünün seri numara kaydını isteyip, akünün değişmediğini teyit edebilirsiniz bence.
Arabaların bütün geçmiş servis kayıtları sistemde çıkıyor, kullanılan parçalar hakkında da detaylı bilgi olsa gerek.
12.2012 - 04.2015 > 2003 Clio Symbol 1.5 dCi Authentique
04.2015 - 10.2016 > 2003 Corolla 1.6 Sol otm.
08.2020 > 2012 Berlingo 1.6 Hdi X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 118000
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 26, 2016, 10:15:05 »
Plastik parçanın takılması genelde usta-çıraklar tarafından unutulur.
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 26, 2016, 10:16:46 »
Öncelikle geçmiş olsun, değişim işlemi sırasında araç üzerinde kaynak yapılması gerektiyse akü kutup başını çıkartmış olabilirler. Parçayı da kaybettiler muhtemelen, inş. bulunur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 26, 2016, 10:47:24 »
Öncelikle geçmiş olsun, değişim işlemi sırasında araç üzerinde kaynak yapılması gerektiyse akü kutup başını çıkartmış olabilirler. Parçayı da kaybettiler muhtemelen, inş. bulunur.

bana da öyle geliyor ama işin ilginç yanı servis sorumlusu burda zaten parça yok diyor ve sonrasında ise zaten bizim işimiz bagaj ile kaput bile açılmadı diyor düşünün ne kadar bilgililer.. bu dediğim yer toyota yetkili servisi gülermisin ağlarmısın..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 26, 2016, 11:19:23 »
Servis sahibi ile görüşmeye çalışın.   Yada o servise gittiğinizde kalabalıksa müşteriler yanında sağa sola bağırın muhakkak ilgileneceklerdir.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 26, 2016, 13:14:50 »
bana da öyle geliyor ama işin ilginç yanı servis sorumlusu burda zaten parça yok diyor ve sonrasında ise zaten bizim işimiz bagaj ile kaput bile açılmadı diyor düşünün ne kadar bilgililer.. bu dediğim yer toyota yetkili servisi gülermisin ağlarmısın..
Yetkili servisler yetkililer de ne kadar etkililer tam bir muamma.
Yetkili servis olup da Škoda Rapid 1.2HTP 70HP modelinin olmadığını bilip de, "o ne biçim arabaymış yahu?!" diyen yetkili servis bile var.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ne mutlu TÜRKÜM diyene!
  • Kilometre: 180000
  • 68 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 26, 2016, 13:40:43 »
Akü kutup başını söktüklerinde , plastik parçayı takmayı unutmuşlardır.
---Arka stoplardaki, bagaj içi aydınlatmadaki vs. elektriği kesmek için kutup başı sökülmüştür. Sonra da o parça kaybolmuştur  Çok işlevi olan bir ürün değil ama servisten isteyin.
--- Aküyü değiştirmezler. Bu ihtimal milyarda birden bile azdır.

Ama benim başıma gelen bir olayı anlatayım.

Aracımı ( 2011 yılındaydı  ) bakım için servise götürdüm. Motor üst kapağındaki yalıtımlı büyük plastik kapakta küçük bir yerden çatlamıştı.
Ben de servisi aradım. (merkezi değil, direkt servis) Durumu anlattım. Kendilerine ait bir e-posta adresi verdiler. Ben de resmini yolladım. Gelin hemen değiştirelim dediler.
Yolum düştüğünde gittim. Hiç ikilemeden bu parçayı değişmeyi kabul ettiler.
Arabayı aldılar. O parçayı değişmişler. Benim parçanın aynısıydı ama ikinci el içeriden bir şey takmışlar. Hemen söküp baktım , altındaki sünger yaştı. Sanırım  su, hava tutmuşlar. Temizleyip takmışlar. İş emrini ısrarla istedim ama gerek yok dediler vermediler.
Bende ikiletmeden taktıkları için sesimi çıkarmadım. Taktıkları parça benim eski den daha iyi durumdaydı.  Ama sıfır değildi. Benim eskiyi çatlak görmeden çok fazla incelememiştim, ama alt süngerde falan ufak deformasyon vardı. Yeninin alt süngeri falan çok daha iyi durumdaydı.
Acaba servis bu ikinci el parçayı nereden buldu? Servisteki başka bir arabadan alıp takma ihtimali nedir? Onu Japon ile yapıştırır, yerini bilmeyen de anlamaz. Ya da benim eski parça gerçekten benim aracın mıydı? Oradan başka bir araç ile değiştirdiler mi? Benim sağlamı alıp, kırık parça taktılar, bu sebeple yaptıklarını bildikleri için sesini çıkarmadan mı değiştiler? Bu sorular aklıma daha sonradan gelmeye başladı.
Buraya resmini eklemeye çalıştım. Kırık halinin resmi hala duruyor silmedim. 

RESİM İÇİN TIKLAYINIZ:

http://i.hizliresim.com/Z7pG9a.jpg

Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '09
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 26, 2016, 15:36:04 »
Berkan bey en iyisi bir akücüye gidin akünüzün degerlerini ölçtürün derim zaten gereken cevabi akücü verir diye düşünüyorum.
EL Sendedir DiL Sende, Diken Sende Gül Sende, Her An İmtihandasin, Ağlasan da Gülsende. . . !

Hz Mevlana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ocak 26, 2016, 17:44:49 »
aküyü faturamla kontrol ettim fakat faturada seri no yazmıyor neyseki markası aynı fatura ile delphi  :) sonrasında telefon ile bu işin olmayacağını anladım ve servise gittim servis sorumlusu parçayı bulamadıklarını söyledi isterseniz müdürümü çağırayım dedi bende tamam dedim 10 dakika sonra elinde  benim parçama benzeyen bir aparatla bir çalışan geldi ne yazıkki parça uymadı.sipariş vereceklerini söylediler ve iş tatlıya bağlandı şimdilik.. bu yeni gelen görevli akünün kutup başlarını söktüklerini ve bu parçanın unutulmuş olabileceğini kabul etti yani en sonunda ben kendimi temize çıkarabildim bakalım parça ne zaman gelecek. ::)

Mesaj Birleştirildi: Ocak 26, 2016, 17:48:18
Berkan bey en iyisi bir akücüye gidin akünüzün degerlerini ölçtürün derim zaten gereken cevabi akücü verir diye düşünüyorum.

aküyü ölçtürmeyi düşündüm ama akü devamlı şarj olduğu için değerleri normal çıkacaktır.ancak akünün ömrünü öçebilen genel durumundan anlayan bir alet varmı servislerde bilmiyorum..akümü aralık 2014 de değişmişim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 26, 2016, 18:09:57 »
Akü kutup başını söktüklerinde , plastik parçayı takmayı unutmuşlardır.
---Arka stoplardaki, bagaj içi aydınlatmadaki vs. elektriği kesmek için kutup başı sökülmüştür. Sonra da o parça kaybolmuştur  Çok işlevi olan bir ürün değil ama servisten isteyin.
--- Aküyü değiştirmezler. Bu ihtimal milyarda birden bile azdır.

Ama benim başıma gelen bir olayı anlatayım.

Aracımı ( 2011 yılındaydı  ) bakım için servise götürdüm. Motor üst kapağındaki yalıtımlı büyük plastik kapakta küçük bir yerden çatlamıştı.
Ben de servisi aradım. (merkezi değil, direkt servis) Durumu anlattım. Kendilerine ait bir e-posta adresi verdiler. Ben de resmini yolladım. Gelin hemen değiştirelim dediler.
Yolum düştüğünde gittim. Hiç ikilemeden bu parçayı değişmeyi kabul ettiler.
Arabayı aldılar. O parçayı değişmişler. Benim parçanın aynısıydı ama ikinci el içeriden bir şey takmışlar. Hemen söküp baktım , altındaki sünger yaştı. Sanırım  su, hava tutmuşlar. Temizleyip takmışlar. İş emrini ısrarla istedim ama gerek yok dediler vermediler.
Bende ikiletmeden taktıkları için sesimi çıkarmadım. Taktıkları parça benim eski den daha iyi durumdaydı.  Ama sıfır değildi. Benim eskiyi çatlak görmeden çok fazla incelememiştim, ama alt süngerde falan ufak deformasyon vardı. Yeninin alt süngeri falan çok daha iyi durumdaydı.
Acaba servis bu ikinci el parçayı nereden buldu? Servisteki başka bir arabadan alıp takma ihtimali nedir? Onu Japon ile yapıştırır, yerini bilmeyen de anlamaz. Ya da benim eski parça gerçekten benim aracın mıydı? Oradan başka bir araç ile değiştirdiler mi? Benim sağlamı alıp, kırık parça taktılar, bu sebeple yaptıklarını bildikleri için sesini çıkarmadan mı değiştiler? Bu sorular aklıma daha sonradan gelmeye başladı.
Buraya resmini eklemeye çalıştım. Kırık halinin resmi hala duruyor silmedim. 

RESİM İÇİN TIKLAYINIZ:

http://i.hizliresim.com/Z7pG9a.jpg

Muhtemelen kazalı onarılmayı bekleyen yada pert bir araçtan sökmüşlerdir. Bizde bu şekil servisten 1 - 2 plastik tampon parçası almıştık.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '09
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 26, 2016, 19:11:17 »
aküyü faturamla kontrol ettim fakat faturada seri no yazmıyor neyseki markası aynı fatura ile delphi  :) sonrasında telefon ile bu işin olmayacağını anladım ve servise gittim servis sorumlusu parçayı bulamadıklarını söyledi isterseniz müdürümü çağırayım dedi bende tamam dedim 10 dakika sonra elinde  benim parçama benzeyen bir aparatla bir çalışan geldi ne yazıkki parça uymadı.sipariş vereceklerini söylediler ve iş tatlıya bağlandı şimdilik.. bu yeni gelen görevli akünün kutup başlarını söktüklerini ve bu parçanın unutulmuş olabileceğini kabul etti yani en sonunda ben kendimi temize çıkarabildim bakalım parça ne zaman gelecek. ::)

Mesaj Birleştirildi: Ocak 26, 2016, 17:48:18
aküyü ölçtürmeyi düşündüm ama akü devamlı şarj olduğu için değerleri normal çıkacaktır.ancak akünün ömrünü öçebilen genel durumundan anlayan bir alet varmı servislerde bilmiyorum..akümü aralık 2014 de değişmişim..
Aklima gelen tek cozum simdilik bu. Servisde varmi yokmu bilmiyorum oyle bir cihazin.
EL Sendedir DiL Sende, Diken Sende Gül Sende, Her An İmtihandasin, Ağlasan da Gülsende. . . !

Hz Mevlana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 26, 2016, 20:52:03 »
Akü kutup basinda sadece kirmizi da plastik koruyucu var yanlis hatirlamiyorsam.Adamlar niye degissinler bir sebebleri yokki
2011 d4d Corolla