Gönderen Konu: 2012 Auris Dizel MMT Vites Devir Aralıkları  (Okunma sayısı 1466 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '12
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
2012 Auris Dizel MMT Vites Devir Aralıkları
« : Ocak 17, 2016, 14:19:51 »
Öncelikle herkese selamlar. Yaklaşık 1 ay önce 2012 Auris Dizel Otomatik versiyonunu satın aldım. Arabayı almadan önce buraya üye oldum :) Herkes paylaştığı faydalı bilgiler için çok teşekkür ederim öncelikle.

Araçta karşılaştığım bir durum hakkında tecrübeleriniz ve bilginize başvurmak istedim. Bilindiği gibi otomatik vites sistemi vites geçişlerinde geçişi hissettiriyor. Alıştıkça bu yığılmaları minimal hale getirmeye başladım. Fakat;

1 - 2500 devire çıkmadan 2. vitese geçmiyor. yani şanzımana verilen emir 2500'de vites değiştirmesi, bunu serviste düşürme şansım var mı? Yada faydası zararı var mıdır? Nedeni ise trafikte 2.vitese geçmesi gerkeen devire ulaşmadan seyir halinde iken araba çok bağırıyor.
2 - E pozisyonunda (otomatik) 4.viteste iken yavaşlayacağım zaman frene bastığımda vites düşüşlerini çok hissettiriyor, araç saniyede bir vites düşüşlerinde bağırıp susuyor. Bu normal mi?
3- Yokuş aşağı inerken, vites değişmesi gereken devire ulaştığında vitesi değiştiriyor fakat ok gibi öne fırlıyor. Sanırım bu da normal?
4- Manuelde iken F1 direksiyon pedallarını kullanırken, belli bir devire ulaşmadan 2. vitese atamıyorum. Yani sağdaki kulağı (+) çektiğimde üst vitese geçmiyor. Bu da normal mi?
5- İstanbul trafiğinde ilerlerken 2.vitesin en alt devrinde seyrederken gazı çok az çektiğinizde 1.vitese düşüyor, fakat bu düşüş esnasında araç ciddi bir yığılma yapıyor ve 1.vitesin en üst devrine çıktığı için bağırıyor. Bu normal mi? Çözümü var mıdır?
6- Son olarak ; aracı 2.el aldım ve forumda turbo arızası, yağ eksiltme gibi konularla çok karşılaştım. Aracımın üretimi 2011 kasım, trafiğe çıkış tarihi ise 3 Ocak 2012. Bu araçta daha önceden böyle bir işlem görüp görmemiş olduğunu nasıl anlayabilirim? Şu an için yağ veya daha farklı birşey için bir uyarı ışığı vs yanmadı.

Cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim
2012 Auris d4d MMT Black

Toyota Club Türkiye

2012 Auris Dizel MMT Vites Devir Aralıkları
« : Ocak 17, 2016, 14:19:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Ynt: 2012 Auris Dizel MMT Vites Devir Aralıkları
« Yanıtla #1 : Ocak 17, 2016, 17:31:47 »
Öncelikle herkese selamlar. Yaklaşık 1 ay önce 2012 Auris Dizel Otomatik versiyonunu satın aldım. Arabayı almadan önce buraya üye oldum :) Herkes paylaştığı faydalı bilgiler için çok teşekkür ederim öncelikle.

Araçta karşılaştığım bir durum hakkında tecrübeleriniz ve bilginize başvurmak istedim. Bilindiği gibi otomatik vites sistemi vites geçişlerinde geçişi hissettiriyor. Alıştıkça bu yığılmaları minimal hale getirmeye başladım. Fakat;

1 - 2500 devire çıkmadan 2. vitese geçmiyor. yani şanzımana verilen emir 2500'de vites değiştirmesi, bunu serviste düşürme şansım var mı? Yada faydası zararı var mıdır? Nedeni ise trafikte 2.vitese geçmesi gerkeen devire ulaşmadan seyir halinde iken araba çok bağırıyor.
2 - E pozisyonunda (otomatik) 4.viteste iken yavaşlayacağım zaman frene bastığımda vites düşüşlerini çok hissettiriyor, araç saniyede bir vites düşüşlerinde bağırıp susuyor. Bu normal mi?
3- Yokuş aşağı inerken, vites değişmesi gereken devire ulaştığında vitesi değiştiriyor fakat ok gibi öne fırlıyor. Sanırım bu da normal?
4- Manuelde iken F1 direksiyon pedallarını kullanırken, belli bir devire ulaşmadan 2. vitese atamıyorum. Yani sağdaki kulağı (+) çektiğimde üst vitese geçmiyor. Bu da normal mi?
5- İstanbul trafiğinde ilerlerken 2.vitesin en alt devrinde seyrederken gazı çok az çektiğinizde 1.vitese düşüyor, fakat bu düşüş esnasında araç ciddi bir yığılma yapıyor ve 1.vitesin en üst devrine çıktığı için bağırıyor. Bu normal mi? Çözümü var mıdır?
6- Son olarak ; aracı 2.el aldım ve forumda turbo arızası, yağ eksiltme gibi konularla çok karşılaştım. Aracımın üretimi 2011 kasım, trafiğe çıkış tarihi ise 3 Ocak 2012. Bu araçta daha önceden böyle bir işlem görüp görmemiş olduğunu nasıl anlayabilirim? Şu an için yağ veya daha farklı birşey için bir uyarı ışığı vs yanmadı.

Sanırsam aracınız 6 vites mmt versiyonu aracınızı servise götürüp şanzıman kalibrasyonu yaptırmanızı tavsiye ederim ücreti 100 tl çok faydalı olacak birçok şilayet kendiliğinden yok olacaktır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '12
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 17, 2016, 17:47:45 »
Çok teşekkür ederim. Daha önce MMT kullanmadığım veya bir Auris kullanmadığım için genel karakteri mi yoksa aracıma özgü birşey mi bilemediğimden burada yazma ihtiyacı hissetmiştim. Tavsiyeniz iyi oldu. En kısa zamanda gösterteyim.
2012 Auris d4d MMT Black

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 92500
  • Model Yılı: '15
  • 145 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 17, 2016, 17:50:02 »

1. Yokuş aşağıya giderken 1700-2000 devir arası 2.vitese geçecektir. 2500 devir çok değil, spor ES tuşuna basarsanız 3500 devirde vites değişi olacaktır.
2.Kalibrasyon yaptırın.
3.Doğal olarak normal.
4.bu da normal.
5.ES modunda yada manule de kullanın öneriliyor.
6.Herhangi bir Yetkili serviste  yapılan işlemleri, garantiden yapılan ve değiştirilen parçaları vesaire herşeyi size söyleyeceklerdir.

Hayırlı olsun. Keyifli bir araçtır. Güle güle kullanın.