0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Değişim aralığı yok diye biliyorum. Sorun çıkardığında değiştiriliyor. Keçeler yağ kaçırmaya başladığında, kasnaklar da ses çıkarmaya başladığında değiştirilir. Bazı markalar v kayış üzerindeki kasnakları 100bin km.de değiştirilmesi gerektiğini belirtmişler periyodik bakım çizelgelerinde. Toyotada gittiği yere kadar ama. Krank keçesinin tam nerede olduğunu hatırlayamadım ama motordan çıkıp şanzımana giren milin keçesi sanırsam. Şanzımanla motor gövdesinin birleştiği noktadan yağ sızdırması diye tahmin ediyorum. Aydınlatan biri olursa sevinirim.Kasnaklar da v kayışımı değişimi sırasında kontrol edilir. her bir kasnak tek tek elle döndürülür hızlıca. En ufak ses yapıyorsa, bilyede boşluk varsa değiştirilir.
-Bu parçaların değişme aralığı var mı ?Eğer değişim aralığı yoksa;a-Krank keçesinin yağ sızdırmaya başladığını nasıl anlıyoruz,nereye bakıyoruz?b-Kasnaklar sadece V kayışının bağlandığı parçalar mıdır ve bunların değişimin geldiğini nasıl anlarız?
Şanzımanın keçe adı prizdirektir o bozulursa balatayı yağlar.
Benim motor yapılana kadar yağ kaçağı yoktu sadece üst kapakta terleme vardı. Yeniledim sıkıntı yoktu. Motor yapıldı önce eksantirik sonrada kranktan yağ kaçırmaya başladı.Usta değişti yine kaçırınca eksantirik keçesini kendim değiştirdim nasılsa triyger sentesini biliyom.. Krank keçesinide geçen değişttirdim. Yücel bey krank keçesi bozulursa motor yağı eksilir. Şanzımanın keçe adı prizdirektir o bozulursa balatayı yağlar.
Bir yanlış anlaşılmayı düzelteyim. Prizdirek keçenin adı değildir. Prizdirekt Baskı balatasından aldığı hareketi Vites kutusuna ileten kamalı milin ismidir. Vites kutusundan sızdırmazlık sağlayan ve prizdirek yatağına takılan keçe varsa onun adı prizdirek keçesi olabilir ancak.
Ekzantrik keçesi dediğiniz parça külbütör contası mı?Değişimler sonunda kapağı sıkma işlemini tork değerlerine göre tork anahtarı ile mi yapıyorsun Yaşar Bey veya cırcır lı diye tabir edilen anahtarlarla mı?