Gönderen Konu: corolla 1.4 d4d 2500 devirden sonra tekleme gazı kökleyince oluyor.  (Okunma sayısı 13201 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla 1.4 d4d 2500 devirden sonra tekleme gazı kökleyince oluyor.
« Yanıtla #20 : Aralık 26, 2015, 20:00:41 »
tekin beyin dediği gibi egr ecu dan yönetilir.iptali arabanızın emisyonların artmasına fazla yakıta dumana sebebiyet verebilir.madem fuzuli fabrika niye koysun....

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 26, 2015, 20:00:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 142000
  • Model Yılı: '09
  • 13 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 27, 2015, 09:21:49 »
Chip yazılım işiyle uğraşanlar genelde beyine müdahale edip egr yide iptal ederler, egr nin görevi egzostan gelen yanmamış gazı tekrar yakmak yanılmıyorsam. Araca zararı yok iptal edilirse zaten egzos emisyon muhabbetinden dolayı egr araçlara takıldı eski araçlarda yok, egr nin bulunmamasıda hayati bir önem taşımıyor. Egr iptal edilince az performansta artıyo deniyor, araç içinde iptal edilirse hayati bir önem taşımıyor. Yakıt içinse çok çok az bi artış oluyor deniyor misal araç 5.8 yakıyorsa 5.9  olur. Şuan egrli kullanıyorum fakat 700 800 lirada verilir mi egr ye tartışılır.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 27, 2015, 09:41:44
tekin beyin dediği gibi egr ecu dan yönetilir.iptali arabanızın emisyonların artmasına fazla yakıta dumana sebebiyet verebilir.madem fuzuli fabrika niye koysun....
hocam bu arada siz üstteki bi yazınızda dediniz fişi çektim arıza lambası yaktı fişi nerden çektiniz? Egr iptali için mi çektiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 27, 2015, 14:47:46 »
motorun kapağını çıkar.yağ çubuğunun yanında siya fiş var egr valfini çek.araba üzelir ama arıza lambası yanar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '09
  • 41 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 27, 2015, 15:25:35 »
Bende de aynısı oldu, ilk yakıt filtresini değiştirdim, sonra enjektör temizleyici koyup otobanda yarım saat 100 km ile gittim. Sorun kalmadı.

Sorunun kaynağı, Yakıt Filtresi, EGR, Enjetör temizliği ancak üçünü de yaptırdığım için hangisi tam çözüm bilemiyorum.

Recep Bey enjektör temizliği yaptırdım demişsiniz. Bunu enjektör temizleyici ekleyerek mi yaptınız yoksa söktürüp mü temizlettiniz? Söktürdüyseniz bu nasıl bir işlem ve ne kadar maliyeti var?
'06 terra d4d
'09 comfort mmt d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Aynı sorun benim aracımda da ortaya çıktı(2009 dizel).Ustam aracı 4500 devirde 5 dakika kullanınca sorun çözüldü usta egr valfi kurum yapmış dedi.Şu an sorun tekrarladı.En kısa zamanda temizletecem İnşaallah başka birşey çıkmaz.
2006 corolla sol A/T LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Aynı sorun benim aracımda da ortaya çıktı(2009 dizel).Ustam aracı 4500 devirde 5 dakika kullanınca sorun çözüldü usta egr valfi kurum yapmış dedi.Şu an sorun tekrarladı.En kısa zamanda temizletecem İnşaallah başka birşey çıkmaz.
Egr temizletmek geçici çözümdür egr nin görevi yanmmış partikülleri belirli zaman aralığında otomotik yakıp tekrar havaya salmak siz siz olun aracınızı arada bir yüksek devirlerde birkaç dakika kullanın günlük kullanımda bunu arasıra yapın egzosta biriken partikülleri sıcak egzosla atılması dha kolay olacaktır zaten egr de bunu yapıyor.Devirsiz kullanım bunun en büyük sebebidir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ağustos 14, 2016, 00:36:40 »
Bu sorun benim 2008d4d manuel aracımdad vardı. 2500 den sonra turbo bi
basıp bi çekiyordu araç gaz yemiyordu.sürekli böyle yapıyordu. Turbocu egr temizlenecek dedi temizLetmedim . Her istasyondan yakıt denedim arıza devam etti. son 2 aydır antoil den yakıt alıyorum daha bir kez bile bu arızayı yapmadı. Hemde %8 indirim yapıyorlar.