0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
turbo görünüyor.enjektör ihtimali düşük egr temizlenmeli..maf sensörüde.temizlenmeli....
Gaza çok az bastığınız zamanlarda özellikle 1. viteste olabilir bu demişti ustam bana. Gaza yeteri kadar basıyorsanız ve yüksek vitesse hiç karşılaşmadığım için bir şey diyemeyeceğim ama aklıma egr temizliği diye geliyor.
turbo olursa 2000 devirden itibaren cansızlığı hissedilir, toyota servise gidip arizasini ogrenmek istediğimde ücret alınır mı? Egr ve maf sensörünü nasıl temizlerim? Benim korkum enjektör.Mesaj Birleştirildi: Aralık 19, 2015, 10:58:53 vites farketmiyor 3. 4. Viteste gazı kokleyip 130 dan sonra böyle araba titriyor gaz yemiyor gibi, araba sanki nefes alamıyor.
Büyük ihtimal EGR temizliği yapman gerekiyor, benim Auris 2009 D4D, düşük devirlerde beni delirtiyordu, temizlettim dünya varmış İstersen resimleri atarım,hiç temizlenmedi ise çok faydası oluyor bilgin olsun..
egr olabilir.egr açık kalıyor olabilir.egr ve maf ı temizletin......ondan sonra diğer seçeneklere bakarız...
turbo actuatörü dediğimiz turbo üstündeki turboyu frenleyen çubuk var şayet o takılı kalırsa tıkanırsada yapar.turboyu baktırın bi turbocuya gidin baktırın 1 dk bakar söyler.şayet tıkalı değil çalışıyor ise tek seçenek bilgisayardan arıza kaydı bakılacak oda yok ise %99 enjektör....Mesaj Birleştirildi: Aralık 24, 2015, 20:18:46ben şu anda tekrar okudum.şöyle tekleme değil gaza basıyorsunuz 3000 den sonra sanki arabayı biri tutup bırakıyor gibi mi?Mesaj Birleştirildi: Aralık 24, 2015, 20:20:27arabayı tutup birisi bırakıyormuş gibi mi?Mesaj Birleştirildi: Aralık 24, 2015, 20:33:30eğer tutup bırakıyorsa egr.egr motorunun ömrü bitmiş bir açılp bir kapanıyor.
Sevgili ali ben bu arızayı 6 ayda çözdüm istersen sende 1 yıl uğraşma diye yazıyorum.arabanda hiç bişi yok arıza kodu da yok.gelelim can alıcı noktaya.araç 2800 rpm den sonra gaza sert basınca arkadan biri tutuyor bırakıyor tutuyor bırakıyor durumu mevcut di mi....bu arızayı çözene toyot ödül verir.çünkü ortada arıza yok.yok sen madraf etmek istiyosan 4 bin lira masraf et aklın bşına gelsin.Bu tamamen egr yi sçıp kapatan valfib arkasındaki manyetik motordan kaynaklanıyor.motor ömrünü bitirmeye az kala içündeki mıknatıs veya bobin özelliğini kaybediyor.sen gaza bastığında tam güç istediğinde normlde egr kapanır yani devre dışı olur tüm yakıtı yakar.işte o anda egr açık kalıyor beyin kapatıyor o açıyor beyin kapatıyor ve sonuç her açmada pistonun baına egzost gaxı girdiğinden yabma verimi düşüyor arab pusuyor.donra beyin kapatıyor şahlanıyor spnra gene açılıyor.işte bu saçmasapan motor ki çok dandik bişi tamiri olmadığından toyota yetkili servisten yaklaşık 600-700 tl civarında egr vlfi komple alınıyor sorun bitiyor.....sorun değil egr valf motor ömrü 150 000 km
Bende de aynısı oldu, ilk yakıt filtresini değiştirdim, sonra enjektör temizleyici koyup otobanda yarım saat 100 km ile gittim. Sorun kalmadı. Sorunun kaynağı, Yakıt Filtresi, EGR, Enjetör temizliği ancak üçünü de yaptırdığım için hangisi tam çözüm bilemiyorum.
Egr iptal edilirse muayeneden kalır işte o zaman arıza lambası yanar.bu iekilde araca zararı yok.böyle 500.000 km bile gider taaki motor tamameb bozulana dek...
Bence servise 700-800 tl bayılmadan önce yakıt fitresi mazot filtresi yani orjinali ile değiştirilip artı kaliteli bir enjektör temizleyici veya yakıt sistem temizleyici [ WÜRTH olabilir )katılarak otoban vari yolda sabit 3000 devirde 30-45 dakika giderek yakıt sistemini ve EGR yi temizlemiş olursunuz .Akabinde araçta düzelme yoksa EĞR motoru olayına girersiniz .Bu işlemi, yapmanız hem yakıt sisteminizi hem bütün sistemi temizler arızanıza çözüm dahi olmasa ciddi anlamda aracın motoruna ve yakıt sistemine faydası olur
egr iptal edilemez.egr motoru bozulmuş bu şekilde orj hava yağ ve mazot filtresi ile devam edin sollamalarda artık size kalmış ne dim.inanın tr de çıkma egr bile buamamıştım.bu arada ben masraf etmeden fişini çektim kullandım arabamı tabi hata verdi ama araba düzeldeiğini anladım öyle buldum yoka bende uraşacaktım turbo mu enj mü v.s.maalesef egr ömrü 150 bin km çoğu araçta böyle bu bizimkine has değil zaten yeni versiyn 205nm lik motorda egr yi tamamen değiştirdiler hiç bozulmuyor diebilirim...
Orjinal hava ve mazot filtresi değişimi yapın.Düzenli enjektör temizleyici kullanın.EGR iptali diye bir şey olamaz, sistem komple çöker.
egr iptali bir çok forumda dile getiriliyor hocam yazılımsalda iptal oluyormuş.