Gönderen Konu: corolla 1.4 d4d 2500 devirden sonra tekleme gazı kökleyince oluyor.  (Okunma sayısı 13484 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 142000
  • Model Yılı: '09
  • 13 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
İyi günler arkadaşlar 2009 corolla dizel sahibiyim son günlerde aracım 2500 3000 devir bandından sonra aracım kendini sirkeliyor tekliyor gaz yiyor kendini öne atıyor geri çekiyor, sorun tecrübesi olanların fikri varmı? Arkadaşlar egr ve maf ı temizlettim sorun aynen devam :( benim sorunum tam olarak şu gazı kökleyince yapıyor tekleme 3 4 5 viteste sakin sürersen yapmıyor? Arkadaşlar yardımcı olacak kimse yok mu?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla 1.4 d4d 2500 devirden sonra tekleme
« Yanıtla #1 : Aralık 18, 2015, 23:26:36 »
turbo görünüyor.enjektör ihtimali düşük egr temizlenmeli..maf sensörüde.temizlenmeli....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150000
  • 125 kere teşekkür etti
  • 106 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 19, 2015, 00:21:40 »
Gaza çok az bastığınız zamanlarda özellikle 1. viteste olabilir bu demişti ustam bana. Gaza yeteri kadar basıyorsanız ve yüksek vitesse hiç karşılaşmadığım için bir şey diyemeyeceğim ama aklıma egr temizliği diye geliyor.
Corolla 1.4 D4D Elegant 2009 Siyah 127.000 km-158.000km
Auris 1.4 D4D Comfort Extra 2012 Beyaz 96.000 km
Hiçbir şeyi ben yaptım deme. Ele geçirdiğin tüm kaleler, kazandığın tüm başarılar Allah’ın bir lütfudur.(Kanuni Sultan Süleyman)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 19, 2015, 10:56:57 »
turbo görünüyor.enjektör ihtimali düşük egr temizlenmeli..maf sensörüde.temizlenmeli....
turbo olursa 2000 devirden itibaren cansızlığı hissedilir, toyota servise gidip arizasini ogrenmek istediğimde ücret alınır mı? Egr ve maf sensörünü nasıl temizlerim? Benim korkum enjektör.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 19, 2015, 10:58:53
Gaza çok az bastığınız zamanlarda özellikle 1. viteste olabilir bu demişti ustam bana. Gaza yeteri kadar basıyorsanız ve yüksek vitesse hiç karşılaşmadığım için bir şey diyemeyeceğim ama aklıma egr temizliği diye geliyor.
vites farketmiyor 3. 4. Viteste gazı kokleyip 130 dan sonra böyle araba titriyor gaz yemiyor gibi, araba sanki nefes alamıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 278 kere teşekkür etti
  • 278 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 19, 2015, 11:09:54 »
turbo olursa 2000 devirden itibaren cansızlığı hissedilir, toyota servise gidip arizasini ogrenmek istediğimde ücret alınır mı? Egr ve maf sensörünü nasıl temizlerim? Benim korkum enjektör.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 19, 2015, 10:58:53
vites farketmiyor 3. 4. Viteste gazı kokleyip 130 dan sonra böyle araba titriyor gaz yemiyor gibi, araba sanki nefes alamıyor.

Büyük ihtimal EGR temizliği yapman gerekiyor, benim Auris 2009 D4D, düşük devirlerde beni delirtiyordu, temizlettim dünya varmış :)
İstersen resimleri atarım,hiç temizlenmedi ise çok faydası oluyor bilgin olsun..
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 19, 2015, 11:37:21 »
Büyük ihtimal EGR temizliği yapman gerekiyor, benim Auris 2009 D4D, düşük devirlerde beni delirtiyordu, temizlettim dünya varmış :)
İstersen resimleri atarım,hiç temizlenmedi ise çok faydası oluyor bilgin olsun..
hocam benim araba düşük devirde atik 3 bin devir sonrası sapitiyor :) resimleri atın, temizliği siz mi yaptınız, sanayide mi ustaya yaptirdiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #6 : Aralık 19, 2015, 20:15:43 »
egr olabilir.egr açık kalıyor olabilir.egr ve maf ı temizletin......ondan sonra diğer seçeneklere bakarız...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 24, 2015, 10:40:38 »
Egr ve maf ı temizlettim sorun aynen devam  :-[

Mesaj Birleştirildi: Aralık 24, 2015, 19:55:32
egr olabilir.egr açık kalıyor olabilir.egr ve maf ı temizletin......ondan sonra diğer seçeneklere bakarız...
hocam egr ve mafı temizlettim sorun aynen devam ediyor yanlız sadece gazı kökleyince araba tekleme yapıyor sakin basınca yapmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
turbo actuatörü dediğimiz turbo üstündeki turboyu frenleyen çubuk var şayet o takılı kalırsa tıkanırsada yapar.turboyu baktırın bi turbocuya gidin baktırın 1 dk bakar söyler.
şayet tıkalı değil çalışıyor ise tek seçenek bilgisayardan arıza kaydı bakılacak oda yok ise %99 enjektör....

Mesaj Birleştirildi: Aralık 24, 2015, 20:18:46
ben şu anda tekrar okudum.şöyle tekleme değil gaza basıyorsunuz 3000 den sonra sanki arabayı biri tutup bırakıyor gibi mi?

Mesaj Birleştirildi: Aralık 24, 2015, 20:20:27
arabayı tutup birisi bırakıyormuş gibi mi?

Mesaj Birleştirildi: Aralık 24, 2015, 20:33:30
eğer tutup bırakıyorsa egr.egr motorunun ömrü bitmiş bir açılp bir kapanıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
turbo actuatörü dediğimiz turbo üstündeki turboyu frenleyen çubuk var şayet o takılı kalırsa tıkanırsada yapar.turboyu baktırın bi turbocuya gidin baktırın 1 dk bakar söyler.
şayet tıkalı değil çalışıyor ise tek seçenek bilgisayardan arıza kaydı bakılacak oda yok ise %99 enjektör....

Mesaj Birleştirildi: Aralık 24, 2015, 20:18:46
ben şu anda tekrar okudum.şöyle tekleme değil gaza basıyorsunuz 3000 den sonra sanki arabayı biri tutup bırakıyor gibi mi?

Mesaj Birleştirildi: Aralık 24, 2015, 20:20:27
arabayı tutup birisi bırakıyormuş gibi mi?

Mesaj Birleştirildi: Aralık 24, 2015, 20:33:30
eğer tutup bırakıyorsa egr.egr motorunun ömrü bitmiş bir açılp bir kapanıyor.
evet aynen hocam bir tutup bi bırakıyor, gaza yumuşak basınca problem yok.  Turboya baktırdım problem yok dedi, yağ filtrem hava filtrem orjinal değil ve mazot filtremde aldığımdan beri değişmedim zaten alalı 5 bin km oldu. Enjektör arızası yaparmı öyle birşey hani bi tabir varya derler enjektör meme yapmış olur mu öyle birşey. egr arızalı olsaydı arıza lambası yakardı kanımca? Enjektör leride temizlemek istiyorum carbon clear mı iyi würth tarzı depoya konulanlar mı iyi hocam yoksa enjektör leri söküp temizlemek mi iyi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 92500
  • Model Yılı: '15
  • 145 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla 1.4 d4d 2500 devirden sonra tekleme gazı kökleyince oluyor.
« Yanıtla #10 : Aralık 25, 2015, 12:51:23 »
Bende de aynısı oldu, ilk yakıt filtresini değiştirdim, sonra enjektör temizleyici koyup otobanda yarım saat 100 km ile gittim. Sorun kalmadı.

Sorunun kaynağı, Yakıt Filtresi, EGR, Enjetör temizliği ancak üçünü de yaptırdığım için hangisi tam çözüm bilemiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #11 : Aralık 25, 2015, 13:12:54 »
Sevgili ali ben bu arızayı 6 ayda çözdüm istersen sende 1 yıl uğraşma diye yazıyorum.arabanda hiç bişi yok arıza kodu da yok.gelelim can alıcı noktaya.araç 2800 rpm den sonra gaza sert basınca arkadan biri tutuyor bırakıyor tutuyor bırakıyor durumu mevcut di mi....bu arızayı çözene toyot ödül verir.çünkü ortada arıza yok.yok sen madraf etmek istiyosan 4 bin lira masraf et aklın bşına gelsin.
Bu tamamen egr yi sçıp kapatan valfib arkasındaki manyetik motordan kaynaklanıyor.motor ömrünü bitirmeye az kala içündeki mıknatıs veya bobin özelliğini kaybediyor.sen gaza bastığında tam güç istediğinde normlde egr kapanır yani devre dışı olur tüm yakıtı yakar.işte o anda egr açık kalıyor beyin kapatıyor o açıyor beyin kapatıyor ve sonuç her açmada pistonun baına egzost gaxı girdiğinden yabma verimi düşüyor arab pusuyor.donra beyin kapatıyor şahlanıyor spnra gene açılıyor.işte bu saçmasapan motor ki çok dandik bişi tamiri olmadığından toyota yetkili servisten yaklaşık 600-700 tl civarında egr vlfi komple alınıyor sorun bitiyor.....sorun değil egr valf motor ömrü 150 000 km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 25, 2015, 14:12:00 »
Sevgili ali ben bu arızayı 6 ayda çözdüm istersen sende 1 yıl uğraşma diye yazıyorum.arabanda hiç bişi yok arıza kodu da yok.gelelim can alıcı noktaya.araç 2800 rpm den sonra gaza sert basınca arkadan biri tutuyor bırakıyor tutuyor bırakıyor durumu mevcut di mi....bu arızayı çözene toyot ödül verir.çünkü ortada arıza yok.yok sen madraf etmek istiyosan 4 bin lira masraf et aklın bşına gelsin.
Bu tamamen egr yi sçıp kapatan valfib arkasındaki manyetik motordan kaynaklanıyor.motor ömrünü bitirmeye az kala içündeki mıknatıs veya bobin özelliğini kaybediyor.sen gaza bastığında tam güç istediğinde normlde egr kapanır yani devre dışı olur tüm yakıtı yakar.işte o anda egr açık kalıyor beyin kapatıyor o açıyor beyin kapatıyor ve sonuç her açmada pistonun baına egzost gaxı girdiğinden yabma verimi düşüyor arab pusuyor.donra beyin kapatıyor şahlanıyor spnra gene açılıyor.işte bu saçmasapan motor ki çok dandik bişi tamiri olmadığından toyota yetkili servisten yaklaşık 600-700 tl civarında egr vlfi komple alınıyor sorun bitiyor.....sorun değil egr valf motor ömrü 150 000 km
hocam aynen sorunu çok güzel dile getirdiniz, siz bayağı masraf etmişsiniz.
Egr valfi değişmediği takdirde farklı arıza yada başka arıza çıkarma çıkarma ihtimali var mıdır ?
Egr iptal oluyorsa en mantıklısı iptal etmek 600 700 lira servise bayılmanın bi anlamı yok bence.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 25, 2015, 14:13:08
Bende de aynısı oldu, ilk yakıt filtresini değiştirdim, sonra enjektör temizleyici koyup otobanda yarım saat 100 km ile gittim. Sorun kalmadı.

Sorunun kaynağı, Yakıt Filtresi, EGR, Enjetör temizliği ancak üçünü de yaptırdığım için hangisi tam çözüm bilemiyorum.
aracınız kaç model ve kaç binde hocam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #13 : Aralık 25, 2015, 15:55:43 »
Egr iptal edilirse muayeneden kalır işte o zaman arıza lambası yanar.bu iekilde araca zararı yok.böyle 500.000 km bile gider taaki motor tamameb bozulana dek...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 25, 2015, 16:39:17 »
Bence servise 700-800 tl bayılmadan önce yakıt fitresi mazot filtresi yani orjinali ile değiştirilip artı kaliteli bir enjektör temizleyici veya yakıt sistem temizleyici  [ WÜRTH  olabilir )katılarak otoban vari yolda sabit 3000 devirde 30-45 dakika giderek yakıt sistemini ve EGR yi temizlemiş olursunuz .Akabinde araçta düzelme yoksa EĞR motoru olayına girersiniz .Bu işlemi, yapmanız hem yakıt sisteminizi hem bütün sistemi  temizler arızanıza çözüm dahi olmasa ciddi anlamda aracın motoruna ve yakıt sistemine faydası olur
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 25, 2015, 17:04:21 »
Egr iptal edilirse muayeneden kalır işte o zaman arıza lambası yanar.bu iekilde araca zararı yok.böyle 500.000 km bile gider taaki motor tamameb bozulana dek...
muayenede nasıl anlaşılır hocam egr iptali?
Araca zararı yok lakin motor performansı bayağı düştü dip gaz yapılmıyor, sollamalarda sıkıntı yaşatabilir.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 25, 2015, 17:07:58
Bence servise 700-800 tl bayılmadan önce yakıt fitresi mazot filtresi yani orjinali ile değiştirilip artı kaliteli bir enjektör temizleyici veya yakıt sistem temizleyici  [ WÜRTH  olabilir )katılarak otoban vari yolda sabit 3000 devirde 30-45 dakika giderek yakıt sistemini ve EGR yi temizlemiş olursunuz .Akabinde araçta düzelme yoksa EĞR motoru olayına girersiniz .Bu işlemi, yapmanız hem yakıt sisteminizi hem bütün sistemi  temizler arızanıza çözüm dahi olmasa ciddi anlamda aracın motoruna ve yakıt sistemine faydası olur
aynen hocam bende aynı fikirdeyim başta enjektör temizleme maddelerinden korkardım meğer herkes kullanıyormuş, enjektör olma ihtimalide var aslında çok takıntı haline getirmemek lazım arabayı ama önemli bir arıza ise baştan önlemini almak daha iyidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 25, 2015, 17:50:47 »
Orjinal hava ve mazot filtresi değişimi yapın.

Düzenli enjektör temizleyici kullanın.

EGR iptali diye bir şey olamaz, sistem komple çöker.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #17 : Aralık 25, 2015, 20:45:59 »
egr iptal edilemez.egr motoru bozulmuş bu şekilde orj hava yağ ve mazot filtresi ile devam edin sollamalarda artık size kalmış ne dim.inanın tr de çıkma egr bile buamamıştım.bu arada ben masraf etmeden fişini çektim kullandım arabamı tabi hata verdi ama araba düzeldeiğini anladım öyle buldum yoka bende uraşacaktım turbo mu enj mü v.s.maalesef egr ömrü 150 bin km çoğu araçta böyle bu bizimkine has değil zaten yeni versiyn 205nm lik motorda egr yi tamamen değiştirdiler hiç bozulmuyor diebilirim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 25, 2015, 22:25:14 »
egr iptal edilemez.egr motoru bozulmuş bu şekilde orj hava yağ ve mazot filtresi ile devam edin sollamalarda artık size kalmış ne dim.inanın tr de çıkma egr bile buamamıştım.bu arada ben masraf etmeden fişini çektim kullandım arabamı tabi hata verdi ama araba düzeldeiğini anladım öyle buldum yoka bende uraşacaktım turbo mu enj mü v.s.maalesef egr ömrü 150 bin km çoğu araçta böyle bu bizimkine has değil zaten yeni versiyn 205nm lik motorda egr yi tamamen değiştirdiler hiç bozulmuyor diebilirim...
hocam egr iptal edilebildiği bir çok forumda izah edilmiş, yazılımsalda iptal edilebiliyormuş, muayenede sıkıntı çıkarma ihtimali olabilir.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 25, 2015, 22:26:26
Orjinal hava ve mazot filtresi değişimi yapın.

Düzenli enjektör temizleyici kullanın.

EGR iptali diye bir şey olamaz, sistem komple çöker.
egr iptali bir çok forumda dile getiriliyor hocam yazılımsalda iptal oluyormuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 26, 2015, 16:48:33 »
egr iptali bir çok forumda dile getiriliyor hocam yazılımsalda iptal oluyormuş.

EGR iptal edilmemelidir, araçların beyinleri EGR ile çalışmaya programlıdır, siz sorununuzu çözün, bırakın EGR kendi görevini yerine getirmeye devam etsin.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)