Gönderen Konu: Sıfır Verso bir yılda neden %25 değer kaybeder?  (Okunma sayısı 1750 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
  • 47 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
Sıfır Verso bir yılda neden %25 değer kaybeder?
« : Aralık 14, 2015, 20:14:50 »
Merhaba arkadaşlar,
Geçenlerde şöyle bir yeni verso fiyatlarına ve sahibinden 2.el piyasasına bakayım dedim . Önce 2015 model daha 11bin km de bi dizel gördüm, premium navi donanımı için 73bin tl yazmış. Sıfırı 107bin tl. iken bu ay kampanyalı fiyatı 99 olmuş. Nerdeyse %30 daha ucuz görünce bu aracı kelepir diye düşünmüştüm. Şimdi şöyle bir karıştırdım ki 3-4 tane daha benzer durumda araçlar gördüm.

Hatırladığım bu kadar değer kaybı olmazdı, nedir bu işin aslı astarı?

Bildiğim sahibinden.com artık ücretsiz ilan açmayı bayağı azaltmış, bu da lakayıt satıcıları uzaklaştırınca gerçek fiyatlar çıkmış olabilir. Ancak yine de %20 üzeri büyük fark.10bin km gitmiş 1 yaşındaki sıfır gibi araç için 25bin tl civarı cebe kalacaksa cazip değil mi? Acaba Verso nun bu kasada kronik bir sorun mu var?

Toyota Club Türkiye

Sıfır Verso bir yılda neden %25 değer kaybeder?
« : Aralık 14, 2015, 20:14:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Ynt: Sıfır Verso bir yılda neden %25 değer kaybeder?
« Yanıtla #1 : Aralık 14, 2015, 20:50:24 »
bence normal o kadar değer kaybetmesi ki emin ol üst sınıfta bu fark çok daha belirgin
örnek verim
arkadaşım m3 aldı cabrio 120 yada 130 bin euroya tam hatırlamıyorum
6 ay sonra 10.000 km de aracı 80.000 euroya zor sattı :) siz düşünün artık

aradaki fark zaten %10 olsa kimse ikinci el almaz
e tabi aracın modelin sınıfın popülerliği,talep de etken bu konuda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Model Yılı: '15
  • 47 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 14, 2015, 21:18:56 »
Dediğin gibi "üst sınıftaki farkın belirgin olmasında" hemfikiriz. cabrio m3 için bu fiyat düşüşü normal ama C segmenti bir aile aracına normal gelmedi, başka sebep arıyorum nedense...

bence normal o kadar değer kaybetmesi ki emin ol üst sınıfta bu fark çok daha belirgin
örnek verim
arkadaşım m3 aldı cabrio 120 yada 130 bin euroya tam hatırlamıyorum
6 ay sonra 10.000 km de aracı 80.000 euroya zor sattı :) siz düşünün artık

aradaki fark zaten %10 olsa kimse ikinci el almaz
e tabi aracın modelin sınıfın popülerliği,talep de etken bu konuda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 14, 2015, 21:24:36 »
belki dediğim gibi talep o sınıfta diğer sınıflara göre daha az olduğu için olabilir.Ben uzun süreli kullanıcı olduğum için değer kaybına bakmıyorum,sorunsuz ve içinde mutlu olduğum aracı alıyorum :) gerçi bende verso almak istemiştim ama o zaman otomatik viteslisi yoktu.ama bence çok ama çok güzel bir araç,hayalim tabi station wagon araç :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 14, 2015, 23:10:47 »
aracı bayıden cıkartıp galerıye goturun daha 1000 km bıle olsa mınımum %20 - 25 fıyatı dusecektır. bu kadar fıyat farkı olması normal.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 15, 2015, 00:23:34 »
genelleme yapmak yanlış. 60 bin tl'ye auris alıp 1000 km sonra götürüp satsanız 48 bin tl vermeleri gerekir. bu paraya da kimse o durumdaki auris'i satmaz.

ikinci el fiyatlarında öncelikli olarak aracın gördüğü rağbet, daha sonra da markanın satış politikası (sürekli kampanya yapması vs.) aracın gerçek değerini bulmasında etkili oluyor. tüketicinin gözündeki eder çok önemli. ne kadar çok para verirseniz o kadar kayıp yaşayacağınız da kısmen doğrudur. araçlara uzun süreli biniyorsanız belki sürekli değer kaybeden türk lirası'ndan ötürü ilerleyen zamanlarda değer kaybı ortadan kalkacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 15, 2015, 00:39:12 »
verso çok tutulan model degil bana kalirsa ondan corollanin ikinciel fiyatlarina bakin bide sifirina
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 15, 2015, 01:11:03 »
0 araç fiyatlarının son 1 yıldaki değişimini gözardı ediyorsunuz, net bildiğim için focus üzerinden örnek veriyorum ama genel olarak tüm araç fiyatları bu rakamlarla orantılı olarak yükseldi 2014 Aralık ayına nazaran,

Ford Focus 1.6 125 HP Titanium geçen yıl bu tarihlerde 61000 liste satış fiyatındaydı şu anda 73000 TL civarında, bahsettiğiniz verso da muhtemelen bu tarihlerde 83000-85000 civarında geziniyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 15, 2015, 09:20:47 »
Sıfır fiyatları aşırı yükseliyor daha sonra yıl sonunda indirim yapıyorlar kısmen fiyatları olması gerekene geliyor, aynı hassasiyet ikinci elde yok. İkinci elde en büyük kriter aracın rağbet görmesi.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 15, 2015, 10:10:37 »
Olay aslında Verso ile alakalı değil o gurupta yer alan - OPEL ZAFİRA - FORD CMAX - RENEULT SCENİC gibi araçların tamamı için geçerli niye derseniz halkımızda genel bir ön yargı söz konusu oda bu kasadaki araçların ikinci el fiyatlarının adeta çakılmasına neden oluyor .Size basit bir örnek vereyim arkadaşımda ford cmax ghia doanım bir arcı vardı arabada ön cam ısıtmasına kadar ne isterseniz var aynı özelliklerde sedan veya hb + dizel kazasız boyasız full bakımlı bir araç 40-42 bin civarı  alabilirsiniz .Arkadaşım ilk bana teklif etti kaçırma dizel arıyordun diye bende tabi biraz araştırma yaptım ustama sordum ve çevremdeki oto işini bilen kişilere danıştım hepsinin ortak söylediği tam binilecek aile aracı ama ikinci elde değer kaybeder bunu göze alıyorsan hiç durma al şeklinde oldu .Bende bunu riske edemedim aracın km side 148 binde olduğu için  almadım borca girmeyim dedim akabinde arkadaşım 36,750 ye aracı satmış 2008 ford cmax ghia hatasız . sonradan da üzüldüm bu paraya gerçekten çok ucuz ve kaliteli ama gel gelelim durum öyle .O yüzden bu tür araçları alırken uzun soluklu ve satmama durumunuz varsa  alınmalı veya satarken edeceğiniz zararı düşünmüyorsanız sadece ihtiyaç i,çin alıyorsanız gene sorun yok
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 15, 2015, 10:59:37 »
arkadaşimda grand scenic  var 2010 model 80 binde falan 7 kişilik  full+full cam tavan bi xenon navigasyon ust duzey bi ses sistemi var 3d miydi adi neydi  yok yok arabada dizel 1.5 konforlu geniş 48 falan piyasasi sanirim öyle diyordu
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE