Gönderen Konu: Yedek parçaların pahalılığı  (Okunma sayısı 1744 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Yedek parçaların pahalılığı
« : Aralık 08, 2015, 18:23:05 »
Toyota'nın orijinal yedek parçaları bana mı çok pahalı geliyor yoksa gerçekten çok mu pahalı?  :rofl:

Toyota Club Türkiye

Yedek parçaların pahalılığı
« : Aralık 08, 2015, 18:23:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 204
  • Model Yılı: '95
  • 22 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
Ynt: Yedek parçaların pahalılığı
« Yanıtla #1 : Aralık 08, 2015, 19:04:34 »
Bildiğim kadarıyla bütün arabaların orjinal parçaları pahalı benim corolla ya komple motor yapılıyor 7 bini bulacak masrafı temiz yapılsın diye özel servise bırakdım
4 sene önce dızel clio almışdım arıza verdi tamirci beyin gitmiş olabilr demişdi kaç para 4 bin dedi,  tesadüf reno servisden birine denk geldik
enjöktör değiştirdi sorun hallolmuşdu oda dünya paraydı çıkma uydurmuşdu..reno 9 varken üç sene önce komple motor yapılmışdı bin 500 vermişdim masrafsız araçdı parçasıda ucuz..
95 GLİ .16-16v 204 Bin Benzin+Lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 25000
  • Model Yılı: '16
  • 265 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 08, 2015, 19:24:02 »
Pahalı demek için gelir/gider muhasebesi yapılması lazım yani. gelirin gidere bölümünde sonuç ne kadar sıfırın üstündeyse "pahalı" kelimesi anlamını yitirir :D  kime göre neye göre pahalı :) Can bir kefeye konulduğunda bence hiçbirşey ondan pahalı olamaz. Bendeki zihniyet bu cümle yani :tamam:
Toyota Auris 2010 1.6 A/T Comfort Extra (2014-2019)
Toyota Auris 2016 1.6 MDS Active (2019-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 08, 2015, 19:39:48 »
Alman grubu daha da pahalı
 Bu nedenle sağlam kaliteli yan sanayi candır.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 08, 2015, 20:43:58 »
biz az kazanıyor olabilirmiyiz ? dolar 3 tl olursa parça ne yapsın.

bende şikayetçiyim. bütün parçaları yan sanayi aldım. hatta internetten falan topladım. ama busefer de araba toyota değil tofaş oluyor. üzülüyor insan..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 08, 2015, 21:01:38 »
Bi vw kullanında göreyim sizi :D Toyota candır gerisi heyecandır :D

Ömrümü yedi ömrümü....
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 08, 2015, 21:06:31 »
servıstekı arkadas soylemıstı servısler parayı  parcadan kazanıyorlar dıye. bencede toyotanın parcası alman arabalarına gore daha ucuz.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 204
  • Model Yılı: '95
  • 22 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 08, 2015, 21:18:51 »
Alman grubu daha da pahalı
 Bu nedenle sağlam kaliteli yan sanayi candır.

76 model 115 Kasa 230.6 Mercedes 7 sene falan binmişdik o yaşına rağmen ne ön takım ne başka bir masraf ettirmemişdi
bir keresinde viraja hızlı girmişdi babam sürüyodu yolda buzluydu gitti araba tarlaya uçdu bayada yüksekdi kara zaplandık ite ite çıkardık tık yokdu arabada yola devam.
Arabanın emniyeti ile ilgili bir parçaysa orjinal kullanmak en iyisi bulunmazsa yan sanayinin en iyisi, takılan yan sanayi dört gün sonra yine arıza verebilir düzen tutmayabilir orjinalle aynı paraya gelir tekrar değişeceği için, farıdır ıvır zıvırlar yan sanayi olabilir.
Arabaya binmek gerçekdende son zamanlarda baya bir masraflı oldu al yatsın bir kenarda hiç binme sadece yılda vergisi sigortası muayenesi dünya tutuyor eskiden böyle değildi benzinin hesabı yapılmazdı doldur git, gelir gideri karşılardı, bende başka bir araba var yatıyo trafiğe çıkdığı yok,maliyeden vergi borç kağıdı göndermişler geçen sene katlamalı olarak dünyanın parasını ödemişdim..
95 GLİ .16-16v 204 Bin Benzin+Lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 08, 2015, 21:33:30 »
Tabi ki orijinal parçanın fiyatı bir miktar fazladır ama şimdi her şeyin de bir ederi var yani biz ailece toyota kullanıyoruz babamın tutturmasıyla neyse babamın sağ arka farı kırılmış 2 gün önce park ederken köşeli bi boruya çarpmış serviste 400₺ demişler ki lamba falan çalışıyor sadece pleksi kısmı değişecek bu bana abartı geldi bunun gelirle de çok alakası olduğunu düşünmüyorum benim gelirim x de olsa 1000x de olsa senin bana y ederindeki şeyi 1000y'ye satmanı haklı çıkarmaz neyse başka marka bilmediğimden sordum arkadaşlar genelde bu civar mı ki?  :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 08, 2015, 21:46:08 »
stobun sadece pleksı kısmı kırık ıse ıc yuvalar ve duyları saglam calısıyorsa bostancı sanayıde stopların sadece dıs kısmını tamır edıyorlar.
maalesef fıyatlar bu sekılde pahalı bence ıstanbuldaysanız sanayıde baktırın derım bosuna komple degıstırmeyın stobu
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 25000
  • Model Yılı: '16
  • 265 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 09, 2015, 19:18:30 »
76 model 115 Kasa 230.6 Mercedes 7 sene falan binmişdik o yaşına rağmen ne ön takım ne başka bir masraf ettirmemişdi
bir keresinde viraja hızlı girmişdi babam sürüyodu yolda buzluydu gitti araba tarlaya uçdu bayada yüksekdi kara zaplandık ite ite çıkardık tık yokdu arabada yola devam.
Arabanın emniyeti ile ilgili bir parçaysa orjinal kullanmak en iyisi bulunmazsa yan sanayinin en iyisi, takılan yan sanayi dört gün sonra yine arıza verebilir düzen tutmayabilir orjinalle aynı paraya gelir tekrar değişeceği için, farıdır ıvır zıvırlar yan sanayi olabilir.
Arabaya binmek gerçekdende son zamanlarda baya bir masraflı oldu al yatsın bir kenarda hiç binme sadece yılda vergisi sigortası muayenesi dünya tutuyor eskiden böyle değildi benzinin hesabı yapılmazdı doldur git, gelir gideri karşılardı, bende başka bir araba var yatıyo trafiğe çıkdığı yok,maliyeden vergi borç kağıdı göndermişler geçen sene katlamalı olarak dünyanın parasını ödemişdim..

1.Ham Madde ücreti
2.Çıkaran firmanın Kârı
3.Ham Maddenin Nakil Ücreti
4.Ham Maddenin İşlenmesi(Yedek Parça Üretimi)
5.Üreticinin Kârı
6.Nakliye
7.Ülkeye Girişte Eklenen Vergi
8.Servisin parça üzerinden alacağı kâr
9.İşçilik Ücreti

Yukarıda belirttiğim adımlar malzemenin ham madde olarak çıkarılmasından son tüketici olan size gelene kadar geçen işlemler.Şimdi asıl konuya gelelim.

Ham maddeyi çıkaramıyorsak, Ham maddeyi işleyemiyorsak, üstüne üretmediğimiz şeylerden fahiş fiyatlarda vergi alıyorsak (yedek parça,yakıt, elektrik, doğalgaz vb.) ve üretmeden vergilerle dönen bir ülkede yaşıyorsak, burada suç bizde değil midir?

Mevcut durumda bir anda köklü değişikliklerle bu sıkıntılara çözüm bulamayacaksak, önümüzde yapmamız gereken iki seçim kalıyor geriye..

1. Paraya kıyıp orjinal ürün alarak kaliteden ve can güvenliğimizden ödün vermemek,
2. Ucuz malzemeyle günü kurtarmak, bagajda reflektörle olabilecek arızalara hazırlıklı olmak.

Dünyaya ihraç ettiğimiz ürünleri yurtdışından ithal ettiğimize değinmiyorum bile artık.

Saygılarımla.
Toyota Auris 2010 1.6 A/T Comfort Extra (2014-2019)
Toyota Auris 2016 1.6 MDS Active (2019-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '14
  • 8 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 09, 2015, 20:06:12 »
Can guvenligi,saglamlik vs tamam da bir parca kabloya 150 lira istemek nedir. Touch 2 ile navigasyon modulu arasindaki 20cm lik kablo icin bu kadar para istemek akil isi degil. Elektroniktir, yuksek teknoloji urundur, ozel bir maddedir ona da eyvallah. Ama bir parca bakir kablo hepi topu ama 150tl. Unutmadan soyleyim iscilik haric.
Toyota Corolla 1.6 Premium Multidrive S