ilk çalışırken boğması distribitörden ve tevzi makarasından olamazmı başka araçlarda başıma geldi tevzi pislenilnce araba çalışmazdı silkelerdi
ilk çalışırken boğması distribitörden ve tevzi makarasından olamazmı başka araçlarda başıma geldi tevzi pislenilnce araba çalışmazdı silkelerdi
sorun var m mehmet bey hala.
Barış bey Bende sorun yok arkadaş için yazıyorum

sabahları çalışırken boğuluyormuş arabası,
benimki sabahları benzinde tek marşta zehir gibi alıyor 500 km de araba motor sıfır

lpg de sadece 5-6 sn civarı marşa basınca alıyor sıralıya geçesim var,
deviri bu sabah kontrol ettim ilk çalıştırmada 1600 1700 gibi ısınınca 1000 e düşüyor
Tevzi yi değiştirmiştik çok olmadın. Distribütör kapağında temizlemistik.
Yanlız benim kapak 2 vida ile tutuyor sol taraftaki vida giriş yeri kopmuş
Kapağın üstünde olsa kapak alırım aba direk distribütör üzerinde vida yeri
Bir de bu kapağın altında buji başı gibi yada çakmak taşı 4tane sanırım yerler var kenarlarından oyulmuş bu orijinali mi böyle yoksa aşınmış mi vida işi ve bu etki yapar mı Kapak alacak olsam hangi marka alayım bobin denso ama kapak bulabilir miyim denso bilmiyorum
mustafa bey daha önce toyota kullandınızmı bilmiyorum ama bu araçların sabit bir rolanti durumu yok .ilk çalışmada 1700 1800 civarı çalışır araç ilerledikçe ve ısındıkça 1000 e düşer.trafik seyrinde pek 900 ve800 edüşmez ancak durup frene basıp beklerken 3 4 saniye sonra 900e düşer bu modelin çalışma sistemi böyle .çünkü efi aracın değişik durumlarına göre (fren vakumu klima devreye girmesi kalorifer v.s)rolantiyi devamlı ayarlamaya daha doğrusu rolanti motruna gelen akımı değiştirir.bu arada aracınızdaki lpg sistemi sıralı sistemmi yoksa eski tip emulatörlü boğaza mikserli olan mı?
Tevzi yi değiştirmiştik çok olmadın. Distribütör kapağında temizlemistik.
Yanlız benim kapak 2 vida ile tutuyor sol taraftaki vida giriş yeri kopmuş
Kapağın üstünde olsa kapak alırım aba direk distribütör üzerinde vida yeri
Bir de bu kapağın altında buji başı gibi yada çakmak taşı 4tane sanırım yerler var kenarlarından oyulmuş bu orijinali mi böyle yoksa aşınmış mi vida işi ve bu etki yapar mı Kapak alacak olsam hangi marka alayım bobin denso ama kapak bulabilir miyim denso bilmiyorum
Kapağı değiştirin içi aşınmış tarifinize göre. Kapak Yec marka alabilirsiniz Japon malı ben kullanıyorum sıkıntı yok . Denso bulunurmu bilmem.
mustafa bey daha önce toyota kullandınızmı bilmiyorum ama bu araçların sabit bir rolanti durumu yok .ilk çalışmada 1700 1800 civarı çalışır araç ilerledikçe ve ısındıkça 1000 e düşer.trafik seyrinde pek 900 ve800 edüşmez ancak durup frene basıp beklerken 3 4 saniye sonra 900e düşer bu modelin çalışma sistemi böyle .çünkü efi aracın değişik durumlarına göre (fren vakumu klima devreye girmesi kalorifer v.s)rolantiyi devamlı ayarlamaya daha doğrusu rolanti motruna gelen akımı değiştirir.bu arada aracınızdaki lpg sistemi sıralı sistemmi yoksa eski tip emulatörlü boğaza mikserli olan mı?
İlyas bey lpg sistemi sıralı atiker ilk defa Toyota biniyorum hep opel e bindim sağlam opelciydim rolanti durumu aynen tarif ettiğiniz gibi alışacagiz artık ama arabadan çok memnunum sağolun
Mesaj Birleştirildi: 25 Ara, 2015 05:45
İnternet ten güvenilir bir Toyota parça mağazası önerebilir misiniz reklam olmazsa tabi özelden yazın inşallah. Daha ince parça aldığınız memnun kaldığınız
İlyas bey lpg sistemi sıralı atiker ilk defa Toyota biniyorum hep opel e bindim sağlam opelciydim rolanti durumu aynen tarif ettiğiniz gibi alışacagiz artık ama arabadan çok memnunum sağolun
Mesaj Birleştirildi: 25 Ara, 2015 05:45
İnternet ten güvenilir bir Toyota parça mağazası önerebilir misiniz reklam olmazsa tabi özelden yazın inşallah. Daha ince parça aldığınız memnun kaldığınız
Mustafa abi tem toyota bizim forumda üyemiz ondan parça temin edebilirsiniz.
Barış bey Bende sorun yok arkadaş için yazıyorum 
sabahları çalışırken boğuluyormuş arabası,
benimki sabahları benzinde tek marşta zehir gibi alıyor 500 km de araba motor sıfır
lpg de sadece 5-6 sn civarı marşa basınca alıyor sıralıya geçesim var,
deviri bu sabah kontrol ettim ilk çalıştırmada 1600 1700 gibi ısınınca 1000 e düşüyor
1000 km sonra yağ ve filtre değişikliği yapacaksınız haberiniz olsun. Yağ katrana dönüyor.
Yagı ısmarladım bugun gelecek,550 km de sapsarı duruyor kararmadı yağ,Nasipse 8 gün sonra Ankara ya gideceğim arabada 900 km olur denk geliyor, servise ugrayacağım aracı bi bi kontrol ettirmem gerek
gitmişken yagı filtreyide değişiriz
Yagı ısmarladım bugun gelecek,550 km de sapsarı duruyor kararmadı yağ,Nasipse 8 gün sonra Ankara ya gideceğim arabada 900 km olur denk geliyor, servise ugrayacağım aracı bi bi kontrol ettirmem gerek
gitmişken yagı filtreyide değişiriz
2bin km değiştirmiştim çamurdu resmen. Filtreyi orjinal kullanın
Bizim orijinal filtremiz ne dir denso mu oda bulunması kolay mı
Yağ filtresini servisten alın denso marka, 25-30 tl arasında bir fiyatı var.
Yaşadığımız yerde servis olsa bu sorunlar hiç yaşanmayacak aslında ama neyse
Mesaj Birleştirildi: 25 Ara, 2015 15:14
Bir şey sormak istiyorum araba sigortaları varya küçük olanlar 10 luk 15 lik gibi bu sigortalar atana kadar değiştirilmez mi zamanla aşınma yıpranma olur mu uçlarında buna sıhhatli iş yapmasını engeller mi
Bugün benzin pompası nin kapağını açtım iyice vidaları çıkarttım çok ilginç kontağı açınca pompa sesi gelmiyor araba çalıştıktan sonra pompa sesi geliyor bu normal mi yoksa yine Toyota efsane özelliği mi ya da ben mi duyamadım
Mesaj Birleştirildi: 25 Ara, 2015 15:25
Birde şaka gibi ama gerçek tesadüf de değil benim depo çeyreğin altında olursa marsta zorlamadan tık diye çalışıyor benzin çok olunca marş süresi çok uzuyor bunun bir mantıklı açıklaması var mı 6 aydan fazladır böyle oluyor yanın ara sıra değil devamlı boğulmaya sebep belkide bu
Tem Toyota ufuk beyden Tevzi makarası denso marka ve distirabitor kapağı yec marka siparis verdim geldi .
Ufuk beye ilgisinden dolayi tsk.ederim.
eski kapakla kıyasladim gerçekten erimiş kenarlardan kendim değiştirdim parçaları Mars süresi çok kisaldi atak çevik bildiğim motor en 2 kat daha da ivmelendi.
Yarın sabah ilk Mars durumunu boğulma durumunu paylaşırim devam ederse artk lpg ye yogunlasacagım
Mesaj Birleştirildi: 31 Ara, 2015 08:00
Evet bu sabah marş süresi kısaldı lakin boğulma halen var bir iki dakika sonra kendine geliyor arabanın devri
Ya lpg de sıkıntı var gaz biriktiriyor ya da jikle açmıyor sonradan açıyor hayırlısı bakalım
sorun çözüldü mü ? boğulma var mı hala ?
bujileri değiştirip deneyebilirmisiniz? buji kablosu da olabilir. elektrik sorunları bu parçalarla biter ama hala varsa enjektör arızası vardır.
çözülünce yazarmısınız ?
Anıl bey buji ve buji kablosu da yeni en sonda zaten tevzi ve kapak boğulma halen var benzin filtresi kaldı sadece denemediğim ondan yapabilir mi acaba enjektör arızası birden bire nasıl meydana geldi gelir mi ki?
EGR valf ve Manifolt temizliği yaptırdınızmı?
Mustafa Yıldırım bey tevzi makarası nasıl sokuluyor ?
Merhabalar,
Rolantide devirinin salınması gibi problem yaşıyordum. ISC (idle speed control) valfinden (sarı parça dediğiniz) şüphelenip test etmiştim. Haynes tamir kitabında nasıl yapılacağı anlatılıyor. Adım adım aşağıdakileri deneyebilirsiniz.
1- Aracı çalıştırın ve motoru ısıtın. Araçta LPG varsa, benzine alın. Testi benzinde yapın.
2- Motoru stop ettirin
3- Motor kompartımanında üzerinde "DIAGNOSE" yazan kutunun kapağını açın. TE1 ve E1 terminallerini bir kablo vasıtasıyla kısa devre edin. TE1 ve E1 terminallerinin hangisi olduğu diagnose kutusu kapağında yazmaktadır.
4- Motoru çalıştırın. Motor çalıştığı anda motor devri 1000 ile 1200 rpm arasında yükselecektir. 1000-1200 arasında 5 saniye kalıp normal rolanti devrine ( Yaklaşık 600-800) düşecektir.
5- Eğer 4. adımdaki gibi çalışıyorsa rölanti motoru düzgün çalışıyor demektir.
6- Eğer 4. adımdaki gibi çalışmıyorsa ISC valfini sökün.
7- ISC valfini sökülmüşken. Soket bağlantısını yapın. TE1 ve E1 kısa devreyken, motoru tekrar çalıştırın. İlk 5 sn ISC valfinin tamamen açık kaldığını sonra aniden tamamen kapanıp, sonra yarı açık konuma geldiğini görmeniz gerekiyor.
8- Eğer bu şekilde çalışmıyorsa ISC valfini değiştirmeniz gerekiyor.
ISC valfi aslında bir step motordur. Soket bağlantısını söküp, bir multimetre konnektörün pinleri arasındaki dirençleri de ölçebilirsiniz. Ortadaki pin ile kenardaki pinler arasında 10-30OHM arasında bir değer okumanız lazım diye hatırlıyorum.
Bulamadığınız bir yer olursa resimle göstermeye çalışırım.
Denemekte fayda var teşekkürler