0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aynı araçtan bende de var. Arabayı iyi tanımak gerekiyor rahat kullanmak için. 1.2 Palio ile 1.33 Auris arasında her yönden dağlar kadar fark var. Palio tam bilmiyorum ama max 1000 kg iken Auris lpg ile birlikte 1430 kg. Bazen zorlanabiliyor tabi. Ama genel olarak problem olmuyor. Hep düşğk hacim kullananlar için 1.33 Auris gerçekten seri ama. Ben bi hata yaptım 2 gün 1.8 tfsi A4 kullandım. O gün bu gündür arabadan soğudum. Maddiyat kaldırsa hemen 1.8 A3 e geçiş yaparım
Aurisin ağırlığı 1430 kg mı ?
Bunu ilk defa duyanların verdiği tepki standart donanım olarak sunuluyo 1.33 comfort Auriste
Eeee Toyota boşuna 1.6 motor ile 1.33 motor arasında 10 bine yakın fiyat fark istemiyor. Ayrıca Motorun atmosferik olmasından sebep doğasında hantallık mevcut.
Hızınızı ve devrinizi alıp yokuşa girerseniz genelde çıkar fakat almadan girerseniz 2. vites çok zor, çok duştum 1. vitese yokuşlarda ben. Beygir yüksek hızlarda önemli olan birşey şehir içinde önemiyok.
Ben mi yanlış okuyorum yoksa nette yazılanlar mı yanlış abi anlayamadım Baktığımda 1290 max. araç ağırlığı diyor her internet sitesinde ?Bagaja koltuk altlarına ağırlık taş falan mı koydun abi
1290 kg arabanın komple boş halinin ağırlığı. Yani depodaki benzin, şoför, bagajdaki en ufak yangın tüpü, trafik seti dahil değil. Ruhsatta yazan ağırlık değeri bunların ortalama bir ağırlığının arabanın boş ağırlığına eklenmiş hali. Tabi bir de LPG kiti var.
Başlığı görünce Araba KÜSTÜM OYNAMIYORUM diyor sandım küçük hacimli motorlardan çok bir şey beklemek yanlış olu ki ben şunu anlamıyorum 1,33 motor koyulan bir araca neden 1430 kg kasa koyarsın .1000kg lık veya 1100 kg lık hb veya kibar karoserli bir sedan konsepti yapa paşalar gibi gitsin .Kocaman araç kaputu aç motor yok . Şahsen E12 kullanıyorum 1.6 motor 110 beygir 155 tork sanırım 1230 kg olmasına rağmen ban gücü normal geliyor hani ne fazla güçlü ne fazla güçsüz geliyor .AE101 kasalar acayip araç 1000 kg motor 105 beygir torkta güzel araç kanatlı kuş oluyor nitekim .AE101 kasaların bile 1.3 karbüratörlü motorları hayli seri ve atak kasa hafif olunca her türlü kurtarıyor . 1.33 motorlu bir yaris kullanıcısına istenileni verir bence ama Corolla sedan kasaya bence araç kullanma zevkini bitirir.