Gönderen Konu: 17 Ağustos 1999  (Okunma sayısı 1185 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
17 Ağustos 1999
« : Ağustos 16, 2015, 23:44:43 »

Resmi kayıtlara göre 17 bin 480 kişi hayatını kaybetti. Bir çok kişi ailesiz, evsiz kaldı.Üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen acılar hala taze.
Saat 03,02’yi gösterdiğinde herkesin uykuya daldığı anda yakaladı deprem, şiddeti kayıtlara göre 7.8’di merkez üssü Gölcük.’tü. Deprem sonrası telaşlı bir kurtarma çalışması başladı. “Sesimi duyan var mı?” sözleri o günleri hatırlayan herkesin kulaklarında çınlar hala. 50’den fazla ülkeden yardım kuruluşları yaralarımızı sarmak için yardıma koştu. Deprem sonrası yaşananlar ülkenin deprem ve kurtarma konusunda ne kadar bilinçsiz olduğunu gösterdi.
O günden bu güne tam 15 yıl geçti. Hayatımızda ne değişti? Önemleri aldık mı? “Titre ve kendine gel” sözünün önemini bilemeyip eğlenmek için kullanır olduk. Deprem kuşağı üzerinde yaşayan bir ülke olarak, sallanmadan, başımıza bir felaket gelmeden önlem alamaz olduk. Hayatımızdan çok paramızı düşünür olduk. Bir çoğumuz ev alırken, bir eve taşınırken depreme dayanıklı mı acaba diye bakmak yerine, ucuz mu diye bakar olduk. 15 sene önceki görüntüleri gördüğümüzde ise sadece o zamanki zor durumları anlatır olduk. Peki aldığımız önlemler nerede? Kaçımız deprem sonrası toplanma yerlerinin neresi olduğunu biliyoruz?
0 dönem hazırlamış olduğumuz deprem çantalarının içinde neler olduğunu hatırlaya bileniniz var mı?

O zamanlar 5 yaşındaydım. O geceyi gayet iyi hatirlarim nasil oldugunu...
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Toyota Club Türkiye

17 Ağustos 1999
« : Ağustos 16, 2015, 23:44:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
Ynt: 17 Ağustos 1999
« Yanıtla #1 : Ağustos 17, 2015, 00:05:02 »
Depremi yakından yaşayan biri olarak insanların ancak böyle zamanlarda yakınlaştığını fark ettim sabah namazının bayram namazı gibi olduğunu çok iyi biliyorum..Allah miletimize böyle acılar tekrar yaşatmasın..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 17, 2015, 00:09:08 »
Ölenlere Allah rahmet eylesin. İnşallah bir daha yaşanmaz diyeceğim ama İstanbul için bekleniyorken bu temenniler duadan başka bir şey değil.
Tevekkül bile değil, aynen dediğin gibi İlke, herkes parasını düşünür olmuş...
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 17, 2015, 00:11:55 »
"haarp" ın meyvelerinden biri de milletimizin acı tecrübesi olmuştur (bir diğeri için bkz. japonya depremi).

çok insan kaybettik. çok keşke dediğimiz şeyler oldu. bunlardan en önemlisi de hiç deprem olmayacakmış gibi zaman içinde ortaya çıkan sorumsuzluklardı. çok yazık. tüm merhumları rahmetle anıyorum. başlığı açan arkadaşa da duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 17, 2015, 00:25:55 »
12 yaşındaydım...O gece Allaha şükür sadece evsiz kaldık... Komşularımızın kapıyı kırarcasına yumruklayışını, sallanırken kafama dökülen sıvaları, apartmandan çıkışımızı, denize yıkılmış komşu apartmanları, denizde yüzen arabaları hiç unutmuyorum... Bugünümüze şükür... Allah bir daha yaşatmasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 17, 2015, 08:24:20 »
O gece depremi iliklerine kadar hissetmis ve 1 hafta ailecek parklarda yatmis biri olarak (evsizleri cok daha iyi anlamistim o zaman) Allah-u Teala (C.C) Milletimize bir daha boyle acilar yasatmasin.
Ancak soylede bir gercek varki,malesef dunya var oldugu surece uzerinde oturdugumuz yer kabugu hareket etmeye ve bu hareketin sonucu depremler olusmaya devam edecek.
Rahmetli Prof.Dr.Ahmet Mete ISIKARA hocaninda dedigi gibi Depremden Kacis Yok,Depremden Korunma Var cumlesini ulkemizi yonetenlerin anlayip denetim ve kontrol mekanizmalarini buna gore gelistirmelerini saglamalai gerekiyor.
Su anda malesef yapi denetim firmalarinin bazilari isi uckagida vurmus olup dogru duzgun zemin etitu yapilmadan,beton kalitesinde oynamalar yaparak muteahhitlerle anlasarak turlu oyunlar yapiyorlar.
Zaten Turkiyedeki bu muteahhit sistemini sorgulanip,nester vurulmadikca Turkiyenin Depreme Hazirlikli olmasi sadece bir Rüya bence.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 17, 2015, 08:40:36 »
O yıl ki her iki depremide 5. katta yaşadım. Anlatılacak bir olay değil, Allahım bir daha göstermesin.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 17, 2015, 10:01:14 »
Depremi fay hattının beşyüz metre yanında yaşadım dünyanın sonu geldi düşünmeye başlamıştım.Evim yıkılmadan hasar alarak bize karşı görevini yerine getirmişti aşağıya indiğimizde çoğu kimsenin bu kadar şanslı olmadığını gördük.Bunlardan biride 32 yaşındaki kız kardeşimdi.Allah bütün şehitlerimize kabir azabı çektirmesin cennet mekanına kabul etsin.Allah bir daha böyle büyük afatlar yaşatmasın.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 17, 2015, 13:38:18 »
Ölenlere allahtan rahmet dilerim.  Ben bu olayın doğal bir afet olmadığına haarp projesinin ülkemizde denenmiş acı bir sonucu olduğuna inanıyorum. Deprem günü Gölcük'te yaşananlar, deprem anında çıkan kırmızı top ateşin göğe yükselmesi vs vs. Ülkemizde insan canı malesef 3 kuruş.  Cavit YORDAM abi tekrar kardeşine ve ölenlere Allah'tan  rahmet diliyorum
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '14
  • 8 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 17, 2015, 16:46:08 »
O günü yaşamadım. Yakınımı, eşimi, dostumu da kaybetmedim. O an ne düşünür insan, ne hisseder bırakın bilmeyi hayal bile edemiyorum. Deprem olduğunda oradan 1200 km uzakta, memleketin öteki ucundaydık ama ona rağmen o acı o kadar çok hissediliyorduki anlatamam. Ağlayanlar, dua edenler... Gerçekten insanların elinden bunlardan başka hiç bir şey gelmiyordu. O sabah, annemin görüntüleri gördüğünde ağlarken ettiği ilk cümle ise hala aklımdadır. "Allahım, sen yardım et". Şimdi yazarken bile insanın boğazı düğüm düğüm oluyor. Keşke ile başlayan çok cümle geliyor insanın aklına ama ne desek boş.

Ölenlere Allah rahmet eylesin, kalanlara sabır ve dayanma gücü versin. Bu millete bir daha böyle acı yaşamasın diyoruz ama hiç bir şey de yapmıyoruz ve aynı şeyleri memlektin dört bir tarafında tekrar yaşıyoruz.
Toyota Corolla 1.6 Premium Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 117000
  • Model Yılı: '15
  • 371 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 17, 2015, 20:47:08 »
30 yıl içinde (kaldı 15 yıl) çok büyük bir deprem daha öngörüldüğünü (yine) dillendiren ilim adamlarımız olmasına rağmen, İstanbuldaki toplanma alanlarının yarısından fazlasının imara açılıp avm ve gökdelen yapılmasını kınıyorum... Göz göre göre felakete sürüklenmek bu olsa gerek...
O gün vefat eden butun vatandaşlarımıza Allah'tan gani gani rahmet diliyorum....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 17, 2015, 21:06:15 »
Öncelikle hayatını kaybeden herkese Allah'tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.
Ancak bu ne ilk depremdi ne de son deprem olacak ve hep aynı şeyler söylenecek bugün olduğu gibi.
Ölen öldüğüyle kalacak (zaten kalmıyor mu?). Yetkililer, idareciler bugüne kadar ne yaptı ? ne yapıyor ? bundan sonra ne yapacak ?
Bakın idareciler nasıl da rant haline dönüştürüyorlar depremi, haberlerden izliyoruz. Depremde toplanacak yer kalmamış, yollar imara açılıp rezidans yapılmış.
Bırakın depremde insan hayatı kurtarmayı, sağ kalanları da ölüme terk etmek için her türlü girişimde bulunuyorlar.
Allah bu tür acıları inşallah bir daha yaşatmaz, böyle vicdansız ve kanun tanımaz yöneticileri de tez zamanda başımızdan alı inşallah.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 17, 2015, 22:03:02 »
Allahim tum afetlerden bizi korusun. Dun gibi aklimda ama malesef hic yasanmamis gibi yasamaya devam ediyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 17, 2015, 22:44:41 »
Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yakınlarına  başsağlığı ve sabır diliyorum . Allah böyle acıları tekrar yaşatmasın .