Gönderen Konu: kış sezonu lastik için yardım? Lassa ?  (Okunma sayısı 1723 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
kış sezonu lastik için yardım? Lassa ?
« : Aralık 25, 2008, 17:39:21 »
selamlar...
175/70 13.. toyota coralla 1.3eco otomobilim var. konyada ikamet ediyorum. kar bu sene erken geldi. yollar kötü.. hangi lastiği alayım. lassa era nasıl sizce...
yardım ederseniz sevineceğim...

Toyota Club Türkiye

kış sezonu lastik için yardım? Lassa ?
« : Aralık 25, 2008, 17:39:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: kış sezonu lastik için yardım? Lassa ?
« Yanıtla #1 : Aralık 25, 2008, 17:41:17 »
genel kanı kullananların memnun olduğu Goodyear UG7 de en iyilerinden biri karar sizin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 25, 2008, 19:26:54 »
Gözünüz kapalı alabileceğiniz bir lastik, hiç tereddüt etmeyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 25, 2008, 19:34:49 »
Geçen sene Lassa Snoways kullandım şirket aracımda. Gayet başarılı idi. Ama rakam pahalımıdır bilmem...Eğer bütçe sıkıntısı varsa Kumho yada Petlas öneririm.. Hanımın Peugeot 206'ya Petlas Snowdrop aldım 2 sene önce, feci ucuz ve başarılı. (Kendisi 50 km.yi geçmez, bunun da etkisi var) Onu da öneririrm. Ama para sonsuz derseniz tabi ki Michelin Alpin bence en iyisi.
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 25, 2008, 19:48:42 »
Petlası kesinlikle tavsiye etmem şöyle ki, çocukluk arkadaşım Lassa ve Petlas bayisidir. Kesinlikle Petlas tavsiye etmiyor satıcısı olduğu halde para kazanmakla ilgili bir konu değil, gerçekten kalitesiz bir lastik. Belki düz yolda sorun vs vs çıkarmaz ama bir çukura fln düşerseniz yarılma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söylüyor. Bence biraz daha para verip çok daha uzun km ler yapabileceğiniz bir lastik alın, lassa ya da Umut beyin dediği gibi michelin ama fiyatlarının çok yüksek olduğunu duymuştum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 25, 2008, 20:19:43 »
Valla bizim hanım hiçbir çukuru ıskalamaz, hepsini yakalar özenle...Hiç bir şey olmadı, ama şans işi bu. Ben et kalınlığı çok fazla, sağlam ama ağır diye duymuştum Petlası. Kolay yarılacak birşeye benzemiyor, ne de olsa kamyon lastikçisi adamlar. :)
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 25, 2008, 23:14:53 »
Umut abi haklısın ama şöyle söyleyim( bu arada konu ile ilgili çok bilgim olduğunu idda etmiyorum yanlış anlama sakın) lassa ve petlasın kış lastiklerini yanyana koyup üzerine baskı uyguladığında lassa rahatlıkla esneyip eski halini alıyor ama petlas tabiri caizse bir kütük gibi olduğu gibi kalıyor. Hamurundan dolayı da dayanıklı olmadığını söyledi arkadaşım belkide bu yüzden et kalınlığı fazla hamuru kalitesiz diye :)  pekçok kişiden de bunu duydum ne kadarı dogrudur bilemiyorum ama bir yerde lassa bir yerde petlas. Arabada en önemli şeyin lastik olduğunu da düşünürsek ben kesinlikle petlas almazdım açıkçası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #7 : Aralık 26, 2008, 19:57:35 »
yanıtlayan arkadaşlara teşekkür ediyorum. bugün sordum lassa kış latiği 70 ytl,  Michelin ve Bridgestone 85 ytl dediler. lassa almayı düşünüyorum yarın alacağım inş. lassa ayrı olarak 1 yıl yol yardımı varmış...
selamlar....