0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kedi gözlerine led yapmıştım. 12v ile çalışan lede araç çalışınca 14.5v geliyordu. 2 aya kalmadan ledler bozuldu.Ben de tek sıra 5730 led yapıp 7812 diyot ile 12v üstü çıkışı engelledim. Takmadan önce deneme yaptım ısınma yoktu.İnşallah uzun yıllar çalışır. Çinde 3 modlu hazır olanlar var 80-90 tl civarı onlardan da alınabilir.Ama aracın arkasını kesinlikle güzel gösteriyor.1 mt kırmızı 5630 led ortalama 3 4 TL.7812 diyot 75kr4007 diyot 3 adet 25kr4 5 mt ince kablo 2 3 TL.kablo bağlantı izolasyon için makaronhavya ve sıcak ya da tüp silikon. tabi birazcık zaman.. . toplam taş çatlasın 10 tlsökmesi çok kolay tampon Altına yatınca 1 adet vidası görülüyor hiç bir yeri sökmeden el yanaşıyor vidayı söküp çıkarabilirsiniz.bu da gündüz güneş altında video. akşam videosu çekebilirsem eklerim.! No longer available
Eline sağlık maşallah, Allah kaza bela vermesin Peki diskler (balatalarda değişir mi bilmiyorum) değişince sistemde fazlalık olacak mı abi? Son fotodaki poşetlerden bizim bagajda da bolca var Cümleyi Allah korusun kaza ve belalardan. evet Kaan disk ve balata değişimi olacak onu da kendim yapacağım. değişimden önce en arka teker den biraz akıtıp haznedeki yağı azaltıp değişimi o şekilde düşünüyorum. nasip olursa.
Talat, kedigözlerini videodan anladığım kadarıyla sadece frenler için kullanıyorsun galiba. 5630 led yerine, 1 wattlık power led kullansan özellikle gündüzleri biraz daha belirgin olur kanaatindeyim. Hem led sürücü devre kullanırsan 12-14 volt dalgalanmasından da etkilenmezsin.
Talat abi kapı ceplerine nasıl olur?
İyi bulmuşun Talat. Geniş açı olması da iyi. Benimkiler dar açı olmasına rağmen yine de güzel bir ambiyans ortaya çıkıyor, sende daha da güzel olur.Takacağın yer tamamen senin zevkine kalmış. Aynen dediğin gibi Mazda 3 Mirai lerde (en üst donanım 2. nesildeki) kapı kollarında ambiyans aydınlatma var ve bu ışık cam açma kapama tuşlarını aydınlatıyor. Bende cam açma kapama tuşları 4 kapıda da ışıklı olduğu için böyle birşeyi gerekli görmedim ve kapı tutamak içine yaptım. Senin araçta cam açma kapama tuşları ışıksızsa oraya da koyabilirsin. Tam ledin çapında delebilirsen ve sıkı geçme şekilde olursa harika olur.Bu arada aldığın link nedir?
Voltajına dikkat et de Talat gerisi önemli değil. Benim konuyu takip ettiysen 1k dirençle seri bağladım. Gücü de tuşlardan değil de konektöre gelen ana kablodan almıştım. Kontakla elektrik gelen kablolardan.
Talat hocam yeni projen için kolay gelsin,ellerine sağlık şimididen.Direnç denemen için 10K bir trimpot/potansiyometre alıp uygun ışık değeri direncini ayarlayıp,sonrasında ölçü aleti ile değer ölçümü yaparak en yakın standart değerli direnç takabilirsin.Çokmu karışık oldu nedir Selamlar