Gönderen Konu: T27 - 2009/2014- Avensise forum olarak uyguladığımız aksesuar ve modifikasyonlar  (Okunma sayısı 153338 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi

Abi ne özürü tövbe deme öyle[emoji56] [emoji56] 
Peki renkler tuttunca volt vs önemli değil demi ona göre eski devre kartlarına bakıp sökeyim [emoji4]

El cahilin cesurun dedikleri işte bu olsa gerek :) ule elektronik işini bir öğren ondan sonra dev hamlelere giriş mubarek adam :) olmadık birşey yapacan korkuyorum valla, :P
THE END

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
El cahilin cesurun dedikleri işte bu olsa gerek :) ule elektronik işini bir öğren ondan sonra dev hamlelere giriş mubarek adam :) olmadık birşey yapacan korkuyorum valla, [emoji14]
Yahu dev hamle dediğin şey lede direnç lehimlemek[emoji23] onu da bilenlerden öğreneceğiz işte.
Görende devre kartı tasarlayıp basacağım zanneder [emoji23]
Sen de beni hakir gör bakalım yok cahil yok dev hamleler falan.
[emoji22]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Talat şu linkteki ürünü incelermisin?
Toyota Avensis için.
Şahin veya Tofaşçi işide olabilir orası ayrı konu.

http://www.aliexpress.com/item/For-TOYOTA-Avensis-Car-Interior-Ambient-Light-Panel-illumination-For-Car-Inside-Tuning-Cool-Strip-Look/32583121080.html
Yok abi. Bu ürünler uzun ömürlü değil ve gizlemek sorun o yüzden es geçtim bunları.
[emoji6]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Talat hocam
Bekir beyin verdiği linkte ambians aydınlatma ile çok güzel örnekler gördüm.Kapı kollarınada  yapmak lazım çok güzel durmuş
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Talat hocam
Bekir beyin verdiği linkte ambians aydınlatma ile çok güzel örnekler gördüm.Kapı kollarınada  yapmak lazım çok güzel durmuş
Abi örnekler güzel de kapıları sökmek delmek falan uzun iş. Yapılsa güzel olur kesin [emoji56]

Ama araçların garantisini bitmesini bekliyorum bence sen yaparsın abi[emoji41]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Garanti bitimine az kaldı extra garantide sanırım sorun olmaz ama ilk işim ilk fırsatta gündüz farlarını LED yapmak.Bu sefer başaracağım bu işi kesin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Bir de şunu buldum led ışığını açısını ayarlıyor. Bize dar açılı ışıklandırma lazım.

50pcs 45(5 10 15 30 60 90 120) degree led lens with bead surface, 20mm pmma optical lens for high power led diode free shipping
 http://s.aliexpress.com/IrqIJrEJ
(from AliExpress Android)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Garanti bitimine az kaldı extra garantide sanırım sorun olmaz ama ilk işim ilk fırsatta gündüz farlarını LED yapmak.Bu sefer başaracağım bu işi kesin..
Ümit abi 5mm led düşünüyorum besleme değerleri aşağıda.  Nasıl bir direnç takmalıyım yardımcı olur musun?

Sanki 50ma kadar beslenir yazmış ama ben daha az güçle beslemek istiyorum ömür artması açısından.

30 derece aydınlatma alanı varmış nokta atışı mı olur acaba gerçi aydınlatma mesafesi uzun dağılır diye düşünüyorum senin yorumun nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Aynı mesaja düzenlerken 2. resim eklenmiyor buradan ekledim açısını

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 30000
  • 26 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
Ümit abi 5mm led düşünüyorum besleme değerleri aşağıda.  Nasıl bir direnç takmalıyım yardımcı olur musun?

Sanki 50ma kadar beslenir yazmış ama ben daha az güçle beslemek istiyorum ömür artması açısından.

30 derece aydınlatma alanı varmış nokta atışı mı olur acaba gerçi aydınlatma mesafesi uzun dağılır diye düşünüyorum senin yorumun nedir?

murat bu çocuk yakında uçacak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
murat bu çocuk yakında uçacak
Türkler uçuyo oooo türkler uçuyo [emoji23]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Olayı çözdüm.
Hiç bir yer delinmiyor.
Çünkü gözlük konulan yerin hiç bir yerine led takılsa direksiyonu ışıtmıyor.
En kolay yer ayna arkası. Burada hem led görünmez hem de delme biçme olmaz. Aynanın arkasına güzel bir kılıf ile sabitlenirse sorun yok.
Ha ayna altını delerim derseniz bilmiyorum.
Direksiyonun üstüne telefonu koyup resim çektim ve direkt ayna altını görüyor ben kameradan hat çekerim gece gündüz yanar kesin ömrü uzun okur zaten.

Resim burada telefonu vites topuzu üzerine koyup çektim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Led ayna arkasına takılacak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 60000
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Ynt: T27 - 2009/2014- Avensise forum olarak uyguladığımız
« Yanıtla #474 : Haziran 21, 2016, 11:18:55 »
Talat bey, ledlerin voltajı 3 yada 5 mm olmasına göre değişmez (power ledler hariç). Yine 1 kohm direnç takacaksın. Yani Kahve-siyah-kırmızı renkli olanını. Çektiği akıma gelince o tip ledlerin genelde maximum çekeceği akım 20 miliamper. Işık sabitlemek için verdiğin lensler ise power ledler içindir. 5 mm ledlerde kullanılmaz. Sadece ledleri de aliexpressten alacaksan aydınlatma açılarını genelde resim olarak gösteriyor, kimileri 50-60 derecelik ışık verirken bazıları ise ışığının %30 unu yanlara verirken %70 ini aşağı toplu veriyorlar, resimlerinden anlayabilirsin. Bilgisayarımın neti çok kısıtlı olduğu için araştırıp link veremiyorum sana. Oraya ışığı ise teybin arkasından, yada aşağıdaki sigorta panelinden park modundaki ışıktan alıp Murat'ın dediği gibi incecik bir kabloyu, C sütunu mu diyoruz o direğin içinden yukarı çekebilirsin. Yada hiç uğraşmaya değmez, aynada sürekli elektrik varsa oradan al, enerji anlamında hiç bir şey çekmez desem yeridir. 
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Talat bey, ledlerin voltajı 3 yada 5 mm olmasına göre değişmez (power ledler hariç). Yine 1 kohm direnç takacaksın. Yani Kahve-siyah-kırmızı renkli olanını. Çektiği akıma gelince o tip ledlerin genelde maximum çekeceği akım 20 miliamper. Işık sabitlemek için verdiğin lensler ise power ledler içindir. 5 mm ledlerde kullanılmaz. Sadece ledleri de aliexpressten alacaksan aydınlatma açılarını genelde resim olarak gösteriyor, kimileri 50-60 derecelik ışık verirken bazıları ise ışığının %30 unu yanlara verirken %70 ini aşağı toplu veriyorlar, resimlerinden anlayabilirsin. Bilgisayarımın neti çok kısıtlı olduğu için araştırıp link veremiyorum sana. Oraya ışığı ise teybin arkasından, yada aşağıdaki sigorta panelinden park modundaki ışıktan alıp Murat'ın dediği gibi incecik bir kabloyu, C sütunu mu diyoruz o direğin içinden yukarı çekebilirsin. Yada hiç uğraşmaya değmez, aynada sürekli elektrik varsa oradan al, enerji anlamında hiç bir şey çekmez desem yeridir.
Teşekkürler kablo çekmeyeceğim 7 24 yansın.müsait zamanda link atarsanız bakabilirim. Ama 30 derece açılı bence gayet toplu gibi aydınlatır diye düşünüyorum ama bilgim yok.
Yorumlarınıza ihtiyacım var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Talat hocam selam
Osman bey zaten cevabı vermiş 50ma çok bir akım 10 ma gayet iyidir kullandığın LEd e görede iyi aydınlatma elde edersin.Tavsiyem şeffaf LED kullanman.
Açıya fazla takılma sana gerekli aydınlatmayı verecektir.En azından önce LED e kabloyu lehimle elinle bir tut bak bakalım ne kadar aydınlatıyor belki 1K direnç bile sana çok gelecek ışık olarak o zaman direnci 1,5K hatta 2,2K ya çıkartırsın yok ışık az gelirse o zaman 1K altına inersin min 470 ohm bağla daha düşük değerli bağlama.
Murat beyin kulakları çınlasın bu araba uçacakta bakalım ne zaman hayırlısı ile :))
selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 60000
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Tükenmez kalem bulup içini boşalt içine ledi koydunmuydu ucunuda ışığa göre kesersin az çok noktasal dağılır gider :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Klasik Türk erkeği [emoji56]
Bir lazım olur diye sakladığım istenilen yete dönen bir parça vardı onu kestim.
Ayna arkasına takıp içine de ledi takıp istediğim noktaya aydınlatma sağlayacağım inşallah.
Böylece ayna hareket etse bile açı bozulmayacak..
Görsel olarak lehim makinesi ile bu kadar düzelttim.
Çinde buna benzer ürün bulsam alırım ama ingilizce ismini bilmiyorum [emoji55]