0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Abi ne özürü tövbe deme öyle[emoji56] [emoji56] Peki renkler tuttunca volt vs önemli değil demi ona göre eski devre kartlarına bakıp sökeyim [emoji4]
El cahilin cesurun dedikleri işte bu olsa gerek ule elektronik işini bir öğren ondan sonra dev hamlelere giriş mubarek adam olmadık birşey yapacan korkuyorum valla, [emoji14]
Talat şu linkteki ürünü incelermisin?Toyota Avensis için.Şahin veya Tofaşçi işide olabilir orası ayrı konu.http://www.aliexpress.com/item/For-TOYOTA-Avensis-Car-Interior-Ambient-Light-Panel-illumination-For-Car-Inside-Tuning-Cool-Strip-Look/32583121080.html
Talat hocamBekir beyin verdiği linkte ambians aydınlatma ile çok güzel örnekler gördüm.Kapı kollarınada yapmak lazım çok güzel durmuş
Garanti bitimine az kaldı extra garantide sanırım sorun olmaz ama ilk işim ilk fırsatta gündüz farlarını LED yapmak.Bu sefer başaracağım bu işi kesin..
Ümit abi 5mm led düşünüyorum besleme değerleri aşağıda. Nasıl bir direnç takmalıyım yardımcı olur musun?Sanki 50ma kadar beslenir yazmış ama ben daha az güçle beslemek istiyorum ömür artması açısından. 30 derece aydınlatma alanı varmış nokta atışı mı olur acaba gerçi aydınlatma mesafesi uzun dağılır diye düşünüyorum senin yorumun nedir?
murat bu çocuk yakında uçacak
Talat bey, ledlerin voltajı 3 yada 5 mm olmasına göre değişmez (power ledler hariç). Yine 1 kohm direnç takacaksın. Yani Kahve-siyah-kırmızı renkli olanını. Çektiği akıma gelince o tip ledlerin genelde maximum çekeceği akım 20 miliamper. Işık sabitlemek için verdiğin lensler ise power ledler içindir. 5 mm ledlerde kullanılmaz. Sadece ledleri de aliexpressten alacaksan aydınlatma açılarını genelde resim olarak gösteriyor, kimileri 50-60 derecelik ışık verirken bazıları ise ışığının %30 unu yanlara verirken %70 ini aşağı toplu veriyorlar, resimlerinden anlayabilirsin. Bilgisayarımın neti çok kısıtlı olduğu için araştırıp link veremiyorum sana. Oraya ışığı ise teybin arkasından, yada aşağıdaki sigorta panelinden park modundaki ışıktan alıp Murat'ın dediği gibi incecik bir kabloyu, C sütunu mu diyoruz o direğin içinden yukarı çekebilirsin. Yada hiç uğraşmaya değmez, aynada sürekli elektrik varsa oradan al, enerji anlamında hiç bir şey çekmez desem yeridir.
Teşekkürler kablo çekmeyeceğim 7 24 yansın.müsait zamanda link atarsanız bakabilirim. Ama 30 derece açılı bence gayet toplu gibi aydınlatır diye düşünüyorum ama bilgim yok.Yorumlarınıza ihtiyacım var