0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
CC benim testlerimde hep daha fazla yaktırıyıor.. normal de.. sonucta gaz kesip rolantide ineceğin yolda CC gaz vermeye devam ediyor.
yatıp kalkıp dua edin arabalarınızın kıymetini bilin..ben 8 litre ortalama ile antalya'ya ulaşırsam kurban kesicem.. )bartın ankara arası bu arada yol çok eğimli inişli çıkışlı diye biliyorum özellikle bolu'ya kadar...bence normal tüketmişsiniz. o yolcu klima ve yokuşlarla..
Öncelikle arkadaşlar güzel değerler yakalamışlar ve kazasız belasız bir yolculuk yapmışlar bu sevindirici Uzun yolda Trafik kurallarına daima uyarım.Gaz pedalına olabildiğince yumuşak basar ve devirli kullanırım. (2500-2750)Rampalara yaklaştıkça hafif hafif gaz verip biraz devirlenmesini sağlar inerken ise kesinlikle BOŞA VİTES atmam. Araç kendi devirlenmesi ile iniş yapar.Sadece ve sadece sollamalarda araca yüklenirim.2 saatte bir kesinlikle 5 dk bile olsa mola veririm Olabildiğince sabit hızlarda ilerlemek ekonomi için en önemli unsur.Şimdiye kadar 8 farklı araç ile bu deneyimi yaşadım ve hepsinde fabrika verileri ve hatta dahada altında değerler elde ettim.Her şey den ziyade ekonomi v.s, gideceğimiz yere aceleci davranmamak ve güvenli sürüş sağlamak bence en önemlisi.
5.4 degeri yakaladıgımız oldu hız 90 100 arası klima kapali istanbul-bodrum,bakalım bu tatil neler olucak yakıta ama klima bu sefer açık olucak bu sıcaklarla baş edilmiyor
Çok bir şey değişmeyebilir. Hatta 0.1-0.2 lt daha az bile yakabilir. Çünkü camlar açıkken içeriye çok fazla hava giriyor, bu da ağırlık demek.
yalnız bu sırada sakin gitmeyi sağlayacak müzik vs de önemli. Sadece dinlenen müziğin ritmi ile bile yakıt etkilenebiliyor.
Abi sen şu 2 saatte 5 dk molayı hanım arabada sigara içmeme izin vermiyor ondan mola veriyorum desene
Bu da farklı bir konu başlığı aslında.. klima açıkken mi az yakar camlar açkıken mi
Bu konuyu farklı başlıklar altında işlemiştik zaten. Enes'in söylediği doğru. Tabi klima tipi, cam açma miktarı gibi detaylar da önemli. Ancak genel olarak açık cam aracın sürtünme katsayısını arttırıyor, bu da tüketimi olumsuz etkiliyor. Cam tavanda da açılış kademesi önemli.70-80km/s civarları düşük tüketim için ideal, yalnız bu sırada sakin gitmeyi sağlayacak müzik vs de önemli. Sadece dinlenen müziğin ritmi ile bile yakıt etkilenebiliyor.
Ya Hanımda kullanıyorsa???Bu arada uzun yolda mümkün mertebe arabada sigara içmemeye özen gösteririm.
Hımm anladım abi sen demek stres ve heyecana max 2 saat dayanabiliyorsun