Gönderen Konu: Ae92 Liftback Far tavsiyesi.  (Okunma sayısı 2753 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 165000
  • Model Yılı: '08
  • 57 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
Ae92 Liftback Far tavsiyesi.
« : Temmuz 15, 2015, 23:25:55 »
Arkadaşlar farlarım aydınlatmıyor önümü göremiyorum farların ikisi de aşağıya bakıyor. Far ayarları çalışmıyor. Benim size sormak istediğim sedan kasaların farları bu araçlara uyar mı.? Yada herhangi bir markanını farları uyarsa o da olabilir dış görüntü önemli değil önümü iyi göreyim yeter...  :-\

Toyota Club Türkiye

Ae92 Liftback Far tavsiyesi.
« : Temmuz 15, 2015, 23:25:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Ynt: Ae92 Liftback Far tavsiyesi.
« Yanıtla #1 : Temmuz 15, 2015, 23:40:47 »
İncelemek lazım,
Tahminimce uyar.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 57 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 15, 2015, 23:45:30 »
İncelemek lazım,
Tahminimce uyar.

Ahmet Bey liftbackerin farlerı 130 tl den başlıyor sedan kasaların 70 tl den başlıyor inşallah uyar. Farların iyi aydınlatması için aydınlatma sistemini başka nasıl modifikasyon edebilirim ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • JapaNeSe MoNsTeR
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 330000
  • Model Yılı: '91
  • 53 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 16, 2015, 17:15:21 »
sedan ile Liftback farları arasındaki fiyat farkı nerden kaynaklanıyor? sanayide japon yedek parcacısına git ikisinide dene hangisi uyarsa onu  al ama Ben sana cyclone veya mtec h4 800 k xenon öneririm.

http://www.hepsiburada.com/m-tec-silver-h4-8000k-uzun-kisa-xenon-far-kiti-7685-p-OTELF7685
ÇILGINPİSLİK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 16, 2015, 19:17:26 »
farlar h4 , güzel bir h4 far takım alıp takmak lazım.
ben far ayarı ile epeyce oynadım ve kaldırdım. başka türlü ileriyi göremedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 57 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 18, 2015, 01:26:59 »
sedan ile Liftback farları arasındaki fiyat farkı nerden kaynaklanıyor? sanayide japon yedek parcacısına git ikisinide dene hangisi uyarsa onu  al ama Ben sana cyclone veya mtec h4 800 k xenon öneririm.

http://www.hepsiburada.com/m-tec-silver-h4-8000k-uzun-kisa-xenon-far-kiti-7685-p-OTELF7685
Fiyat farkı Liftbackler az bulunduğundan fırsatçılık gibi bir şey.  Bu tavsiye ettiğiniz far için mercek gerekmiyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 57 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 18, 2015, 01:31:18 »
farlar h4 , güzel bir h4 far takım alıp takmak lazım.
ben far ayarı ile epeyce oynadım ve kaldırdım. başka türlü ileriyi göremedim.
Bende aynı şekilde sonuna kadar yukarı kaldırdım 100 watt lık Philips rally ampül taktım anca önümü görebildim. Şuan tek far gidiyorum iyi aydınlatıyor diğer farı da yaptırırsam performans alırım galiba. Karşıdan gelenin gözünü alacak ama yapacak bir şey yok:)tTrafik ayarsız far dolu beni de kendilerine benzettiler:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 18, 2015, 09:30:37 »
Arabanın farı maşallah mercekli farlar gibi keskin. Fazla dağıtmıyor. Ufuk çizgisini tam görüyorum. Bu yüzden yükseltmek sorun olmadı. Şu ana kadar hiç uyarı almadım. Ama ayarı kendim yapmama rağmen kontrollü yaptım ve muayeneden geçebiliyor. Kurallara uygun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • JapaNeSe MoNsTeR
  • 53 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 18, 2015, 14:15:42 »
Fiyat farkı Liftbackler az bulunduğundan fırsatçılık gibi bir şey.  Bu tavsiye ettiğiniz far için mercek gerekmiyor mu?
yok gerekmiyor.
ÇILGINPİSLİK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 57 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 18, 2015, 14:59:06 »
Çok pahalı Ahmet Erhan ben hepsiburadadan Philips h4 rally 100watlık aldım tek far olmasına rağmen gayet memnunum. Sen bu xenon farı mı kullanıyorsun?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 18, 2015, 17:53:23 »
Bence ampulden ziyade farın içerisindeki parlak kısmın işlevini yitirmiş olmasından ileri gelen bir problem var. Malum "depo" isminde yerli bir far üreticimiz var. İmal etmedikleri far yok. Kalite olarak da oldukça makul seviyedeler. İstanbul'da istediğiniz parçacı size depo farı iki günde ulaştırır diye düşünüyorum. Fiyatı ise tahmini 110 tl / adet olur diye tahmin ediyorum.
cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 57 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 18, 2015, 18:02:17 »
Bence ampulden ziyade farın içerisindeki parlak kısmın işlevini yitirmiş olmasından ileri gelen bir problem var. Malum "depo" isminde yerli bir far üreticimiz var. İmal etmedikleri far yok. Kalite olarak da oldukça makul seviyedeler. İstanbul'da istediğiniz parçacı size depo farı iki günde ulaştırır diye düşünüyorum. Fiyatı ise tahmini 110 tl / adet olur diye tahmin ediyorum.
Ampül %20 icinde bulunan reflektör %80 etkili olur. Benim farın sorunlu olanın içini açtım reflektörün parlak yerleri nikelaj gibi soyulmuş o yüzden aydınlatmıyor. Hepsiburadadan nikelaj sprey boya alıp tamir etmeyi düşünüyorum. Başarılı olursam buradan paylaşacağım. Depo marka olsa bile liftbacklerin 130 tl den başlıyor. İşime gelmiyor tamir etmeyi düşünüyorum:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Temmuz 18, 2015, 18:42:08 »
Ampül %20 icinde bulunan reflektör %80 etkili olur. Benim farın sorunlu olanın içini açtım reflektörün parlak yerleri nikelaj gibi soyulmuş o yüzden aydınlatmıyor. Hepsiburadadan nikelaj sprey boya alıp tamir etmeyi düşünüyorum. Başarılı olursam buradan paylaşacağım. Depo marka olsa bile liftbacklerin 130 tl den başlıyor. İşime gelmiyor tamir etmeyi düşünüyorum:)

Benim cressida varken aynı sorunu yaşamıştım, çok uğraşmış ama başaramamıştım, gerçi benim elim çok da yatkın değil böyle şeylere.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 57 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 18, 2015, 18:54:03 »
Benim cressida varken aynı sorunu yaşamıştım, çok uğraşmış ama başaramamıştım, gerçi benim elim çok da yatkın değil böyle şeylere.
Neler yapacağımı kafamda hesapladım tek tereddüt ettiğim nokta: Reflektörü nikelaj boyayla boyadım diyelim zamanla farın içi çok sıcak olduğundan sıcak soğuk derken çok uzun ömürlü olmayabilir yine pul pul dökülebilir. Cressidalar çok hoşuma gidiyor 2.0 motorluydu sanırım çok yakıyor muydu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Temmuz 18, 2015, 19:04:17 »
Neler yapacağımı kafamda hesapladım tek tereddüt ettiğim nokta: Reflektörü nikelaj boyayla boyadım diyelim zamanla farın içi çok sıcak olduğundan sıcak soğuk derken çok uzun ömürlü olmayabilir yine pul pul dökülebilir. Cressidalar çok hoşuma gidiyor 2.0 motorluydu sanırım çok yakıyor muydu?

Cressidaya yıllar önce Kıbrısta 3 sene binmiştim ve o yıllar Kıbrısta benzin çok ucuzdu. Benzincide "fulle" derdim hep :) bu yüzden ne yaktığı hakkında hiç bir fikrim yok. Ama şimdiki toyota ismindeki arabalar cressidanın paspası olamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • JapaNeSe MoNsTeR
  • 53 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 18, 2015, 22:28:03 »
Çok pahalı Ahmet Erhan ben hepsiburadadan Philips h4 rally 100watlık aldım tek far olmasına rağmen gayet memnunum. Sen bu xenon farı mı kullanıyorsun?
Evet pahalı ama ucuz çin malı xenonlarda iyi değil. ben 230 tl değerinde Aem italyan marka xenon kullanıyorum.çin malı gibide değil bmw deki gibide değil orta birşey.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 18, 2015, 22:31:19
Cressidaya yıllar önce Kıbrısta 3 sene binmiştim ve o yıllar Kıbrısta benzin çok ucuzdu. Benzincide "fulle" derdim hep :) bu yüzden ne yaktığı hakkında hiç bir fikrim yok. Ama şimdiki toyota ismindeki arabalar cressidanın paspası olamazlar.
cressidalar ae92 nin benzeri bir üst segmenti gibi.6 silindir arkadan itiş yanlamaya uygun. ben çok temizini buldum alacaktım fakat parça sıkıntısı var. şuan hala arabistanda kullanılan ve parçası bulunan bir araç fakat yedek parçaları ordan Türkiye ye nasıl getirecez. Arac en çok adana bölgesinde tutuluyor ,arabistandan parça getiren bir usta varmış.
ÇILGINPİSLİK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 57 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 18, 2015, 22:41:36 »
Parça ve yakıt sıkıntısı beni de uzak tuttu cressidalardan ama çok güzel arabalar çok beğeniyorum.:)