Gönderen Konu: Far konusunda yardıma ihtiyacım var  (Okunma sayısı 1004 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '12
  • 22 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Far konusunda yardıma ihtiyacım var
« : Temmuz 10, 2015, 17:47:17 »
Öncelikle merhabalar arkadaşlar. 2012 Auris araca sahibim. Farlarımı değiştirmek istiyorum forumda inceledim ama kafam iyice allak bullak oldu. Şimdi sorularım şunlar şuanki haline halojen ampul takabiliyormuyum (extra bir donanım takmadan) takaniliyorsam eğer far ayarlama devre dışı kalıyormu, ikinci olarak anladığım kadarıyla xenon taktırırsam mercekler işlev görmediği için ve far ayarı yapılamadığı için karşıdan gelen için sıkıntı buraya kadar doğrumu anlamışım? Üçümcü olarak ise bi xenon taktırırsam nasıl bi yöntem izlemem gerekir avantajı dezavantajı nedir ? Eğer bun yazdıklarımın hepsi yanlışsa lütfen beni bilgilendirirmisiniz  :D

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 10, 2015, 19:54:30
Cevaplamak bu kadar zor değildir sanırım arkadaşlar

Toyota Club Türkiye

Far konusunda yardıma ihtiyacım var
« : Temmuz 10, 2015, 17:47:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: '91
  • 14 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Ynt: Far konusunda yardıma ihtiyacım var
« Yanıtla #1 : Temmuz 21, 2015, 00:47:13 »
Her hangi bir araçta ampul değişimi,xenon takılması(halojen yerine takılmasını asla tavsiye etmem)far ayarına ve yükseklik motoru ayarına engel bir şey değildir.

Xenon sistem için haricen balast takılması şart.Halojen ampul için donanıma gerek yok.

Mercekli versiyon bir far ise halojen ampul kullanılıyorsa xenon tavsiye etmem halojen den daha çabuk islenmeye yol açar.Oem xenon olarak amğule göre yapılmadığı içinde zaten takılamıyor.

Bi-xenon mercek montajı ise ehil elde yapılmasını tavsiye ederim.Çin üretimi bi-xenon mercek yerine oem Mercedes,Bmw,Audi çıkmasını alıp kullanılmalı.Buna mütakip oem xenon kit kesinlikle tavsiye ederim.İmkan yok ise d2s set alınır kullanılır ama oem set kadar performans beklemyin.

Mercek değişimi yükseklik ayarına etkisi yoktur bagımsız çalışırlar.
tamircioktayy@hotmail.com
5330363764   oktaytoker.com