Gönderen Konu: motor yağı  (Okunma sayısı 2320 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
motor yağı
« : Temmuz 28, 2006, 18:23:09 »
arkadaşlar 96 corolla aldım  aldığım abim normalden daha az km yapacak bir yağ koydurduğunu daha kalın olduğunu söylüyor  birde 100 binden sonra kalın yağ koydurmak daha akıllıca diye okumuştum sizce ne yapmalıyım şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim

Toyota Club Türkiye

motor yağı
« : Temmuz 28, 2006, 18:23:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
motor yağı
« Yanıtla #1 : Temmuz 29, 2006, 08:52:35 »
aldığın abin nasıl bir yağ koydurdu bilmiyorum ama kalın yağ motorun aşınmışsa koyulur.

aşınan motorda piston sekmanları ve silindir yüzeyi arasındaki mesafe arttığından kompresyon kaçağını önlemek için kalın yağ kullanılır. eğer motora baktırmadıysan istersen bir baktır aracın motoruna. normal yağ koyarak kompresyon değerini ölçtür. zaten iyi bir servise götürdüğünde sana yardımcı olurlar.

birde kalın yağın 100 binle alakası yok. mesela 100 binde motor yaptırırsın normal yağ kullanırsın ama mototun durumu zayıfsa yaptırana kadar kalın yağ kullanabilirsin. ama bu çözüm değildir. ayrıca arabanda yağ yakmaya başlar. en iyisi sen bir servise götür. cihazlarla baksınlar motoruna.

hayırlı olsun. kazasız belasız kullan.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
motor yağı
« Yanıtla #2 : Temmuz 29, 2006, 09:54:48 »
Güzel temennileriniz için Allah razı olsun teşekkür ederim..
Kısa bir süre içinde servise götüreceğim  ama biraz zaman geçmesi gerekiyor  aslında bir motor ustasına göstermiştim oda biraz yorgun çalışıyor demişti fakat alabilirsin motor iyi fena değil dedi.. yalnız   kalın yağ olduğunu daha sonra öğrendim..  önce öğrenip ustaya söylesem olurmuş  dediğiniz gibi servise bi  baktırayım..  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
motor yağı
« Yanıtla #3 : Temmuz 29, 2006, 10:41:58 »
ustaya söylesen iyi olurdu tabiki. ayrıca servislerde bu kontrol işlerini cihazlarla yapıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
motor yağı
« Yanıtla #4 : Temmuz 30, 2006, 00:19:55 »
Aracı servise götürmekte yarar var. Yağın fazla azaldığını anlayıp benzinlikte bulduğum yağdan koydurmuştum. Şehre dönünce direk servise gittiğimde, (tabi aldığım yağ ambalajını gösterdiğimde) arabadaki yağın tamamını boşaltıp yağı yenilememi tavsiye ettiler. Özellikle dizel araçlarda kalın yağ koyulmamısını tavsiye ediyorlar.
--dünya dönüyor--