0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
motor hava emişi birader. bu arada o motorun hali nedir öyle birader al eline bezi fırçayı giriş kendine gelsin
Avensiste ön tarafta su tahliyesi mi var Saçma sapan bir tahliye, su birikiyor habire Bu arada cam temizleme suyuna kokulu birşeyler koyarsanız anında içeriye alıyor kokuyu klima, mis gibi kokuyor
Yok o tahliye değil plastik delikler var ya o delikten aşağı nereye gidiyor. Çünkü altta kablolar falan da var onlara şu gelmiyor mu hayret
Talat hocam o plastik mazgalin altındaki boşluğun an alt seviyesin de ufak delik var. Toz toprak yaprak derken tıkanma yaşanıyor. Delik tam tıkanmasada tahliye yetersiz olup yağış çok şiddetli olursa o boşluktaki su seviyesi yükseldiği için havalandırmadan içeriye giriyor. Su dökersen arabanın altına suyun aktığını görürsün.
I işte bende ondan bakmıştım. Hani tıkanma meyilli olursa önceden açayım diye. Ben aracimi genelde ağaç altına park ederim. Birde bizim. Burda yağmur fazla direkt potansiyel riks altindayim[emoji1] [emoji1]
arabanı yazın gölge olun diye agaç altına çekince kuruyan yapraklar ön camın önündeki plastiğin içinden girip tozla karışarak su kanalını tıkıyor bunu ben 2005 corollada çok yaşadım iki defa söküp temizlemiştim corollada kronik ama avenssiste hiç ihtiyaç duymadım; nasıl anlarım dersen arabayı çok yogun suyla yıkarsan pas paslar ıslanırsa oradan ,yine arabayı yıkadıktan sonra yolda giderken dalga sesi yada akıntı sesi geliyorsa yada suyla işin olduktan sonra sıcak havada arabayı yıkadıktan sonra 1-2 saat sonra bile arabanın ön tekerinin arkasında yerde su varsa bunlardan sonra tıkanmış diyebilirsincorolladaki çözümü söyle idi ön lastiğin arkasından paçalıktan sökmeye başlayıp yukarı çıkarak davlumbazın yarısını söküp elle tornavida sokup suyun gelis yolunu bulup sukanalını sişlemek yada tornavidalamaktı ben son olarak çareyi büyük tornavida ile tahliye deliğini büyüterek buldumbu bahsettiğim 2005 kasa corolla idi2011 avensiste hiç ihtiyaç duymadımeger klimanın tahliyesini soracak olursan yolcu tarafında paspası halıyı kaldır kalorifere yakın yerden beyaz plastik boru ucu siyah kaguçuga baglı
Malum plastik mazgalin delikleri geniş ondan dolayı çerçöp girmesi daha kolay. Benim opelde sadece orta da 2 tane küçük delik var okadar. Benim su almadına şahit olduğum 2 araç vardı 1 tanesi 2007 fabia. 1 tanesi 2007 toyota corolla sedan. Fabia için silecek ve plastik aksamı sökmek zorunda kaldık. Corollada ince tel sokup deliği açtık.
Hangi paçalık hangi taraf bende bir bakayım merak ettim