Gönderen Konu: t27 de anlamadığım 2 parca/resimli  (Okunma sayısı 3634 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
t27 de anlamadığım 2 parca/resimli
« : Haziran 29, 2015, 18:29:35 »
arkadaşlar motoru kurcalarken hava emiş borusuna benzer bir şey gördüm bu klima hava emiş yeri mi yoksa motorun hava emiş yeri mi?  eğer klimanın ise oradan dezenfektan sprey sıkıp klimayı iyice temizlemek istiyorum.

ikincisi aracın on cam su tahliye olayını nasıl olduğunu anlamadım.  resimdende anlaşılacağı gibi su tahliye kanalının içinde kablolar falan var.  ilerde dolmamasi için aralıklarla bakıyorum  ama tahliyenin tam nereden olduğunu kavrayamadim. ustalar aydınlatırsa sevinirim[emoji4]

bunlarda meraklılar için bonus.
farlarin hafif gunes yanaklarını ince pasta ile elle temizledim yeni gibi oldu inşallah uzun süre gider.  ikinci resim de radyatör boşluğu ve strafor[emoji3]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Toyota Club Türkiye

t27 de anlamadığım 2 parca/resimli
« : Haziran 29, 2015, 18:29:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
Ynt: t27 de anlamadığım 2 parca/resimli
« Yanıtla #1 : Haziran 29, 2015, 19:16:49 »
motor hava emişi birader. bu arada o motorun hali nedir öyle birader :D al eline bezi fırçayı giriş kendine gelsin :islik:
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #2 : Haziran 29, 2015, 20:00:58 »
motor hava emişi birader. bu arada o motorun hali nedir öyle birader :D al eline bezi fırçayı giriş kendine gelsin :islik:
yok abi böyle iyi [emoji4] alınmasın sonra.  peki bu klima hava emiş yeri nerede ki[emoji1]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 29, 2015, 21:29:38 »
Motor hava emiş ağzı o. Klimanın hava emiş yeri ön cam yağmur giderlerinin altında sağ tarafında
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 150000
  • 183 kere teşekkür etti
  • 37 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 29, 2015, 23:14:49 »
selamın aleyküm
polen filitresinin oldugu yere bakarsan daha net anlayabilirsin kardeşim griş ağzının yerini polen filterisi sizin arabalarda torpido gözünü çıkarınca karşına geliyor.Torpidoyu sökmek içinde arabanın sağ kapı tarafında amortisorlu kol var onun vidasını sok oncelike torpido gozundan rahat cıkar sonra
selametle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 30, 2015, 01:13:16 »
Ön cam dibindeki mazgalların altındaki yağmur suyu tahliyesi tıkanıp arabanın içi su alınca acaba bu su nereden girdi diyeceksin. İşte sorunun cevabı havalandırma girişi orası sistem havayı oradan alıyor.
Gerçekten tıkanıklık olabileceğini düşünüyorsan silecekler artı ön cam altı mazgalımsı plastikleri söküp temizlemekte fayda var.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '04
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 30, 2015, 09:30:05 »
Geçen gün hava emiş ağzını sökerken kıkırdak bez telli bir hortum yerinden çıkmış olduğunu gördüm bu parçayı tamamen sökerek yeniden sardım bazen bu kıkırdak boru yerinden çıkıyor o kısma ara sıra bakmak lazım  birde bu borunun yan sanayisi yok orijinali 140 TL civarı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #7 : Temmuz 30, 2015, 21:16:32 »
Anladım arkadaşlar ama şu su  giderinin  olayını anlamadım iyi mi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 30, 2015, 21:26:39 »
Avensiste ön tarafta su tahliyesi mi var :)

Saçma sapan bir tahliye, su birikiyor habire :argh:

Bu arada cam temizleme suyuna kokulu birşeyler koyarsanız anında içeriye alıyor kokuyu klima, mis gibi kokuyor
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Temmuz 30, 2015, 21:33:29 »

Bu arada cam temizleme suyuna kokulu birşeyler koyarsanız anında içeriye alıyor kokuyu klima, mis gibi kokuyor
Aynen abi.  Tam benlik.  Sürekli camı silerim.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #10 : Temmuz 30, 2015, 22:23:44 »

Yok o tahliye değil plastik delikler var ya o delikten aşağı nereye gidiyor.  Çünkü altta kablolar falan da var onlara şu gelmiyor mu hayret

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Temmuz 30, 2015, 23:02:49 »
Yok o tahliye değil plastik delikler var ya o delikten aşağı nereye gidiyor.  Çünkü altta kablolar falan da var onlara şu gelmiyor mu hayret
Talat hocam o plastik mazgalin altındaki boşluğun an alt seviyesin de ufak delik var. Toz toprak yaprak derken tıkanma yaşanıyor. Delik tam tıkanmasada tahliye yetersiz olup yağış çok şiddetli olursa o boşluktaki su seviyesi yükseldiği için havalandırmadan içeriye giriyor. Su dökersen arabanın altına suyun aktığını görürsün.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #12 : Temmuz 30, 2015, 23:07:45 »
Talat hocam o plastik mazgalin altındaki boşluğun an alt seviyesin de ufak delik var. Toz toprak yaprak derken tıkanma yaşanıyor. Delik tam tıkanmasada tahliye yetersiz olup yağış çok şiddetli olursa o boşluktaki su seviyesi yükseldiği için havalandırmadan içeriye giriyor. Su dökersen arabanın altına suyun aktığını görürsün.
I işte bende ondan bakmıştım.  Hani tıkanma meyilli olursa önceden açayım diye. Ben aracimi genelde ağaç altına park ederim.  Birde bizim. Burda yağmur fazla direkt potansiyel riks  altindayim[emoji1] [emoji1]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Temmuz 30, 2015, 23:14:27 »
I işte bende ondan bakmıştım.  Hani tıkanma meyilli olursa önceden açayım diye. Ben aracimi genelde ağaç altına park ederim.  Birde bizim. Burda yağmur fazla direkt potansiyel riks  altindayim[emoji1] [emoji1]
Malum plastik mazgalin delikleri geniş ondan dolayı çerçöp girmesi daha kolay. Benim opelde sadece orta da 2 tane küçük delik var okadar. Benim su almadına şahit olduğum 2 araç vardı 1 tanesi 2007 fabia. 1 tanesi 2007 toyota corolla sedan. Fabia için silecek ve plastik aksamı sökmek zorunda kaldık. Corollada ince tel sokup deliği açtık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 30000
  • 26 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 31, 2015, 01:16:47 »
arabanı yazın gölge olun diye agaç altına çekince kuruyan yapraklar ön camın önündeki  plastiğin içinden girip tozla karışarak su kanalını tıkıyor bunu ben 2005 corollada çok yaşadım iki defa söküp temizlemiştim corollada kronik ama avenssiste hiç ihtiyaç duymadım; nasıl anlarım dersen arabayı çok yogun suyla yıkarsan pas paslar ıslanırsa oradan ,yine arabayı yıkadıktan sonra yolda giderken dalga sesi yada akıntı sesi geliyorsa yada suyla işin olduktan sonra sıcak havada arabayı yıkadıktan sonra 1-2 saat sonra bile arabanın ön tekerinin arkasında yerde su varsa bunlardan sonra tıkanmış diyebilirsin
corolladaki çözümü söyle idi ön lastiğin arkasından paçalıktan sökmeye başlayıp yukarı çıkarak davlumbazın yarısını söküp elle tornavida sokup suyun gelis yolunu bulup sukanalını sişlemek yada tornavidalamaktı ben son olarak çareyi büyük tornavida ile tahliye deliğini büyüterek buldum
bu bahsettiğim 2005 kasa corolla idi
2011 avensiste hiç ihtiyaç duymadım
eger klimanın tahliyesini soracak olursan yolcu tarafında  paspası halıyı kaldır kalorifere yakın yerden beyaz plastik boru ucu siyah kaguçuga baglı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #15 : Temmuz 31, 2015, 08:40:28 »
arabanı yazın gölge olun diye agaç altına çekince kuruyan yapraklar ön camın önündeki  plastiğin içinden girip tozla karışarak su kanalını tıkıyor bunu ben 2005 corollada çok yaşadım iki defa söküp temizlemiştim corollada kronik ama avenssiste hiç ihtiyaç duymadım; nasıl anlarım dersen arabayı çok yogun suyla yıkarsan pas paslar ıslanırsa oradan ,yine arabayı yıkadıktan sonra yolda giderken dalga sesi yada akıntı sesi geliyorsa yada suyla işin olduktan sonra sıcak havada arabayı yıkadıktan sonra 1-2 saat sonra bile arabanın ön tekerinin arkasında yerde su varsa bunlardan sonra tıkanmış diyebilirsin
corolladaki çözümü söyle idi ön lastiğin arkasından paçalıktan sökmeye başlayıp yukarı çıkarak davlumbazın yarısını söküp elle tornavida sokup suyun gelis yolunu bulup sukanalını sişlemek yada tornavidalamaktı ben son olarak çareyi büyük tornavida ile tahliye deliğini büyüterek buldum
bu bahsettiğim 2005 kasa corolla idi
2011 avensiste hiç ihtiyaç duymadım
eger klimanın tahliyesini soracak olursan yolcu tarafında  paspası halıyı kaldır kalorifere yakın yerden beyaz plastik boru ucu siyah kaguçuga baglı
Bende duymadım olsa bana olurdu hocam benimkibsadece önlem. Amaçlı. Bir ara bakayım nereden akıyor [emoji1]
Malum plastik mazgalin delikleri geniş ondan dolayı çerçöp girmesi daha kolay. Benim opelde sadece orta da 2 tane küçük delik var okadar. Benim su almadına şahit olduğum 2 araç vardı 1 tanesi 2007 fabia. 1 tanesi 2007 toyota corolla sedan. Fabia için silecek ve plastik aksamı sökmek zorunda kaldık. Corollada ince tel sokup deliği açtık.
Aslında delikler geniş olunca daha hızlı tahliye etmez mi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota candır gerisi heyecandır.
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '12
  • 52 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 31, 2015, 11:16:59 »
@gökhan tuna bey çok güzel izah etmiş talat bey üstten müdahale yapmak pek mümkün değil alttan paçalığın arkasında bir delik var üstten bol su döküp alttanda tek damarlı elk. kablosu ile yukarı aşağı harbi yaparak suyun akışındanda anlarsınız zaten, ihmal etmeyin en kısa zamanda bakmanızı tavsiye ederim.
Avensis Elegant Extra 1.6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 31, 2015, 14:00:09 »
Hangi paçalık hangi taraf bende bir bakayım merak ettim
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #18 : Temmuz 31, 2015, 15:29:41 »
Hangi paçalık hangi taraf bende bir bakayım merak ettim
Bende merak ettim musa bey detaylı anlatmamız mümkün mu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota candır gerisi heyecandır.
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '12
  • 52 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 31, 2015, 16:28:37 »
Murat bey Talat bey corolla için anlattım fakat sizin araçtada mutlaka tahliye gideri vardır benimki ön tekerin arkasındaki paçalığın arkasında marşbiyerde. Test etmek için sadece ön cama su dökün yavaşça dışarı taşmasın iki taraftanda eşitmi dökülüyor, hemde tahliye deliğinin yerini net olarak tespit etmiş olursunuz.
Avensis Elegant Extra 1.6