yakın zamanda yağı değiştiecem,fakat yağ miktarı ile ilgili sıkıntım var:
kılavuzlarda;
4zze ve 3zze motorlar için
-2002 E12 kılavuzunda yağ mikarı 3,7(filtreli),
-01-05 E12 kılavuzunda yağ miktarı 4,2 litre(filtreli) yazıyor bizim araç 2002,E12,1,6.
Kaç litre kullanmam gerekli?
1. si doğru 4 litrenin tamamını koyarsanız max çizgisinin üstüne çıkar.
2006 e12de 4.2 lt koyunca ancak maximuma geliyor. Tabi filtreyide degisiyoruz.
2. si doğru,
O tarihte servis bülteni yayınlandı ve yağ çubukları yeni yağ'a göre revize edildi.
4.2 LT koymalısınız. Ahmet abinin dediği gibi zamanında serviste yağ çubuğuna bir tane daha nokta atarak, yağ seviyesini 4.2 LT'ye çıkarmışlar.
Sizin aracın yağ çubuğunda 3 adet nokta yok mu ?
Bu şekilde;
2 nokta var Yüksel
Mesaj Birleştirildi: 23 Haz, 2015 23:30
2005 kullanım kitapçığına göre hareket edicez o zaman,kitağçıkta iki nokta arası 1,3 litre olarak belirtiliyor,çubuğun ucundaki ilk nokta ile sonradan attıkları nokta arasını mı 1,3 litre olarak alınacak acaba.eğer öyle ise bizim aracın yağ tüketimi düşüyor o zaman.
Mesaj Birleştirildi: 23 Haz, 2015 23:35
1,3 değil 1,5 miş yanlış bakmışım
1 ay önce serviste yağ değişti 4.2 litre kondu..
ve yağ çubuğunda 2 tane nokta var.
3.nokta sizinkinede atılmamış o zaman
Sizinki makyajli kasa. Fabrika çıkışlı 4.2 LT yağ kapasitesi var, o yüzden serviste nokta atılmıyor.
Bizim makyajsızlar zamanında 3.7'den 4.2'ye çıkarıldığı için müdahele edilmiş.
Makyajsız E12 sahibi olup da aracına serviste 3. yağ noktası atılmayanlar çin yağ çubuğunun fotoğrafını çektim.
Yağ çubuğunun en altından en üst noktaya kadar 5.3 CM.
Makyajsız E12 sahibi olup da aracına serviste 3. yağ noktası atılmayanlar çin yağ çubuğunun fotoğrafını çektim.
Yağ çubuğunun en altından en üst noktaya kadar 5.3 CM.
Sizinki makyajli kasa. Fabrika çıkışlı 4.2 LT yağ kapasitesi var, o yüzden serviste nokta atılmıyor.
Bizim makyajsızlar zamanında 3.7'den 4.2'ye çıkarıldığı için müdahele edilmiş.
neden çıkarıldı ki?
serviste 30000 bakımı için yağ değiştirdim. faturada 10/40 yazıyor. araca konan yağ kartelasında 5/30 yazıyor. hangisi doğru olabilir. servise soruyorum söylemeden geçiştiriyorlar( elemanlar karıştırmışlardır diyorlar. ne koyduklarını söylemiyorlar) dışarıda yağ koydurursak yağ ve filtre markalarını yazar mısınız?
Bakımda benimkine 4 lt koyulmuş (özel serviste yapıldı) Benimkinde 2 çizgi var yağ full e yakın.
neden çıkarıldı ki?
serviste 30000 bakımı için yağ değiştirdim. faturada 10/40 yazıyor. araca konan yağ kartelasında 5/30 yazıyor. hangisi doğru olabilir. servise soruyorum söylemeden geçiştiriyorlar( elemanlar karıştırmışlardır diyorlar. ne koyduklarını söylemiyorlar) dışarıda yağ koydurursak yağ ve filtre markalarını yazar mısınız?
Mahmut Bey,aracınızda yağ eksiltme yok ise 5-30/5-40 tavsiye ediliyor,filtre olarak orijinal yağ filtresinden şaşmamak gerek,yağ olarak castrol-mobil-eneos kullanılabiliyor.bu ürünler için forumun parça tedarikçisi Ufuk Bey ile irtibata geçin o yardımcı olucaktır.
Kullanılacak yağ miktarı ve yağ çubuğundaki güncelleme hangi tarihte yapıldı? Ben bu yılın başında yetkili serviste bakım yaptırdım, böyle birşeyden bahsedilmedi. Yağ olarak benim götürdüğüm 4 litre yağ kullanıldı. Ve çubuğa 3.bir nokta konulmadı.
Kullanılacak yağ miktarı ve yağ çubuğundaki güncelleme hangi tarihte yapıldı? Ben bu yılın başında yetkili serviste bakım yaptırdım, böyle birşeyden bahsedilmedi. Yağ olarak benim götürdüğüm 4 litre yağ kullanıldı. Ve çubuğa 3.bir nokta konulmadı.
2005 servis bülteni ile olması gerek
neden çıkarıldı ki?
10w40koymuşlardır Mahmut bey, bir dahakine yağınızı kendiniz götürün servis kaydını gösterirsiniz
5w30 yada 5w40 koyabilirsiniz castrol. Filtreler Ufukbeyden kaliteli temin edin
Taa 2005te yapıldı güncelleme ve servis bununla ilgili birşey söylemiyor.

Muhtemelen götürdüğüm 4 litrenin tamamını veya 3,7 litresini koyup işi bitirdiler.
Benim bakım zamanı geldi yine. Geçen bakımı 2016 ocakta yetkili serviste yapmama rağmen yağ çubuğuna 3.nokta eklenmemişti. Bu işlemi dışarıda yaptırabilir miyiz veya kendimiz yapabilir miyiz? Yükselin gösterdiği gibi 5,3 cm'ye bir nokta koymak yeterli mi?
Bir de 4 litrelik yağın üzerini 200 ml'yi aynı yağdan 1 litre daha alıp mı tamamlıyorsunuz?