0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
araba mmt mi düzmü?ilk sahibimisiniz?mmt ise kesinlikle servis ve orijinal parçakalanlar için forum arkadaşların yorumlarını alınaramızda çok deneyimli ve bilgili arkadaşlar var.
Kilometre olarak ömrü görecelidir Selim debriyaj balatasının. Bitti diye tabir edilen durumun altına düştüğünde(balata kalınlığı) volan çizilmeye başlayabilir, bu da önemli bir masraf oluşturur. Diğer yandan balata sadece ebat olarak bitmez, sertleşme de oluşabilir. En basit ve sağlıklı şekilde; orta dereceli bir rampa çıkarken(uzun yolda), araç hızını mümkün mertebe düşürüp, araç en yüksek viteste iken gaza yüklenmendir. Bu durumda motor devri hızla artıyor ancak hız aynı oranda artamıyor ise balata kaçırmaya başlamıştır. Fiyat ve kaliteli ürün olarak Ufuk'tan da bilgi almanı tavsiye ederim.
Hakan teşekkürler.Bir şikayetim yok aslında debriyajdan.Usta öyle söyleyince huylandım ama.Adam ön kaputu açıp gösterdi de, balata bitmek üzere diyerek.Önemli bir parça. Orijinalini nerden nasıl buluruz bilmiyorum.
Ön kaputu mu açıp gösterdi? Debriyaj balatasını kastediyoruz değil mi? Debriyaj pedalında, kavrama noktasında değişme var mı?
Sizin ustada x ışını gibi göz olsa gerek? Debriyaj balatası motor ile vites kutusunun arasında baskı ile volanın arasında bir muhafaza içindedir.Onu sökmeden görmek imkansızdır.Araya kamera bile soksanız üzerinde baskı olduğu için göremezsiniz. Ya ustanız başka bir şeyi kast etti yada ayak üstü size yalan söylemiş.
Kore malı baskı balata için fazla fiyat istemişler.Orijinal AISIN 450,00 TL civarlarinda, işçilik olarak ise maksimum 200,00 TL alırlar.
Yüksel 600 - 650 lira çok değilmi ?Debriyajı aisin, bujiler denso, 5-30 mobil tam sentetik yağ,Yağ, hava, polen filtreleri (markasını hatırlamıyorum japondu), kayışı, 4 balatayı İşçilik dahil 1.000 TL ye yaptırdım. Vade farkı olmadan 9 taksitle.
450,00 debriyaj balatası, 25,00 TL bujiler100,00 TL yağ75,00 TL filtre grubu25,00 TL V kayışı160,00 TL balatalar____TOPLAM: 835,00 TLİşçilik olarak 165,00 TL almışlar gibi. Hepsi tahmini rakamlar tabii Geçen yıl yaptırmıştın hatırladığım kadarıyla. Gayet iyi bir rakama yaptırmışsın ama bizim burada debriyaj balatası değişimine işçilik 150,00 TL gibi bir rakam istiyorlar. E zaten 450,00 TL civarı baskı balata. Serviste yaptırmaya kalksan baskı balata değişimi 1.000,00 TL'yi buluyor.
Merhaba,Hangi servis, hangi usta ? Adres vermenizde bir sakınca var mı ?Çok hesaplı yaptırmışsınız bence.Ne zaman yaptırdığınız da önemli tabi.
Geçen yıl yaptırdım.