0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
SMD led çok fazla belli edemez kendini, Cree led alın Aldığınız üründeki direnç kaç w,kaç ohm? Ben 6.8ohm 50w iki tane direnç alacağım Aydınlatma forumundan takip ediyorsanız şuan için 1 tane arkalar için led lamba aldım birde öne alacağım işte Ama ben sadece önde direnç olması yetecek diye biliyorumOlmazsa bile bir çift direnç alıp koyabilirsiniz Yalnız sizin arka sinyaller Py21w olarak geçiyor önlerde wy21w
Gece gece aklıma değişik şeyler geliyor. Ayna kapatma modülü almıştık geçen sene. Bu modülün açma ve kapatma için 5 saniye boyunca elektrik veren 2 çıkışı var.Biz bu çıkışları, Murat hocamın taktığı DRL'ye bağlasak, kapıyı her açıp kilitlediğimizde DRL'de 5 saniye boyunca yansa?5 saniyeyi artırmak için de modül içindeki kondansatörleri büyütsek? Fikri olan var mı?
hazır drl röleleri var 3 dolar. eve kadar aydınlatma yapıyor araç stop edimce 15 sn yanık kalıp sönüyor
Farları açtığımda DRL'nin kısık yanması için ve alarmın 20 saniye (-) çıkışını follow me olarak kullanmak için gerekli devre aşağıdaki gibi olabilir mi?(Elektroniği pek fazla anlamıyorum, painrte karaladım bir şeyler)
Şimdi farkettim de diyot kullanmak lazım herhalde. Alarm çıkış verdiğinde yani follow me sırasında kontağa güç gider.Hangi diyotu kullanmam lazım? 1n4001 yeterli mi? Yoksa daha yüksek amperli diyot mu kullanmalıyım?Son olarak, diyot bozulduğunda her iki yönde de iletime mi geçer, açık devre gibi mi davranır?
Diyot bozulursa sadece sinyal etkilenmez mi? Ritim bozuk gibi yanar
Biraz once bende montajini yaptim. Direncleri de hemen yukaridaki metalin yanina sabitledim. Role kullanmadim simdilik. Aksam farlarla birlikte nasil gorundugune bakip ona gore karar verecegim. Bu da saticinin gonderdigi hediye ledler. Uc gun sonra patlar, patlayana kadar boyle apaci gezecegim. Kesik kesik yanmasi cok hos. Arka sinyallere de alsak nasil olur ki? Hizli yanip sonme veya reflektor uyumsuzlugu gibi bir sorun olusur mu acaba?
Aynı ürünlerden alıp arkaya taksanız çok da güzel olur. Drl uçlarını boş bırakırsınız, sadece sinyaller yanar. Tek sorun arkada dirençleri sabitleyecek kadar boş alan bulabilirmisiniz bilmiyorum.
Drl kısmınıda geri vitese takarız tam olur
Fena fikir değil aslında ama geri vites kablosuna çok yükleniyorum. Kamera, monitör, park sensörü, bir de bu ledleri bağlarsam sigorta atar kesin.Başka forumda mı okudum bu forumda mı okudum hatırlamıyorum ama her reflektörün led ampul için uyumlu olmadığını, bunun için özel ledler kullanıldığı yazılmıştı.T27 makyajlılarda arka sinyal led mi? Bekir bey philips led almıştı sanırım. Arka için mi ön için miydi?