Gönderen Konu: klima sorunu  (Okunma sayısı 7287 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 97000
  • Model Yılı: '06
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
klima sorunu
« : Mayıs 31, 2015, 13:55:58 »
Daha once acildimi bilmiyorum ama klima rolantide devreye girip cikiyor 15-20 saniye araliklarla buda performansi etkiliyor tam sogutmuyor.sizce bu durum normalmi yoksa bi arizami soz konusu.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 31, 2015, 14:02:30
Gecen sene araci makinaya baglatip gazini tamamlattim.arkadasimin 2000 model focusu iceriyi buz gibi yaparken benim toyota eh idare eder tarzinda memnuniyet verici degil.klimanin borusuna dokundugumda devrede oldugu surece buz gibi ama devreden cikinca sogutmuyor bunu kisa araliklarla yaptigi icin performans dusuyor.acaba dis ortam isisiyla alakalimi bu durum.konu hakkinda bilgisi ve tecrubesi olan arkadaslardan yardim bekliyorum.

Toyota Club Türkiye

klima sorunu
« : Mayıs 31, 2015, 13:55:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Model Yılı: '15
  • 47 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
Ynt: klima sorunu
« Yanıtla #1 : Mayıs 31, 2015, 14:56:28 »
Peki araç nedir? Tarifinizden sanki dışarısı 26 C iken klimayı 25C ye almışsınız gibi, ondan otomatik klima devreye girip çıkıyor gibi geldi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 31, 2015, 15:27:26 »
Bulent bey klimam otomatik degil.arac 2006 corolla hb terra vvt_i bugun tekrar denedim yine kisa araliklarla devreye girip cikiyor.otomatik klimalarda boyledir belki ama bendeki klima manuel dijital degil yani.radyatoru kontrol ettim gayet temiz polen yeni degisti gaz gecen sene yeniden basildi acaba elektriksel olabilirmi bu durum cunki bisey kompresoru devreden cikariyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 31, 2015, 16:38:52 »
Farketmez tam soğukta mi.sicaklik ayarı nasıl ona bir bakın
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 31, 2015, 16:46:35 »
Klima ayarlarinda sorun yok.fan 2 de ayar tam sogukta a/c acik.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 31, 2015, 17:02:06
Ayni model araci olan varsa klimasini calistirip rolantide iken kaputu kaldirip gozlemleyebilirmi acaba kompresoru.sureklimi calisiyor yoksa devreye girip cikiyormu?

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 31, 2015, 17:09:05
Eger bu bir ariza ise izmirde tanidigi iyi bir klima ustasi olan arkadaslarimdan cevap bekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 31, 2015, 17:48:56 »
Peki özay bey bu şekilde tam soğukta çalıştırdığınızda kaput u açıp klima gazi basılan boru varya  ona dokundugunuz da soğuk mu.
Eğer değilse o zaman sizin gazla  sorununuz var.Geçen sene bastığınızda ya iyi doldurmadilar  yada bir yerde kaçak var.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 31, 2015, 20:27:38 »
Evet o sekilde kontrol ettim tuncay bey komresor devrede oldugu surece oldukca soguk ama devreden cikinca o soguklukta gidiyor.bunu 15 sn araliklarla tekrarliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 01, 2015, 08:09:59 »
 Termostatlı bir klima ise termostatı bulup, varsa ayarını daha düşüğe almaya çalışabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 01, 2015, 08:47:03 »
Klima peteği yani evaporatör temizliği en son ne zaman yapıldı.Şayet petekler temiz değilse iyi soğutma yapmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 01, 2015, 10:10:18 »
Mustafa bey evaporator dediginiz aracin icinde bulunan klima petegi ise bunun temizligi icin on gogus komple sokuluyor diye biliyorum eger kondenser ise demek istediginiz radyator ile beraber olan oldukca temiz kontrol ettim .benim merak ettigim dijital olmayan klimalarda ic ortam sicakligini olcen bir sensor olup olmadigi cunki kompresoru devreden cikaran elektrikle alakali bir durum kesinlikle.alcak basinc musiri var donus hattinda oda olabilir belki cunki bu musir kompresoru korumaya aliyor sanirim.yorumlariniz benim icin cok onemli sonuca ulasmamda kesinlikle etkili olacak yoksa bosu bosuna ustayim diye dolasan insanlara arabayi teslim etmem.cok degerli ustalarimiz alinmasin tabiki ama etraf kurt cakal dolu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 01, 2015, 13:20:12 »
Evaporatör yani klima soğutucu petek, klimaya stop verildiğinde fan çalışmaya devam eder ağır bir koku geliyorsa peter toz ve kir kaplamış olabilir tabiki soğutma iyi olmadığı gibi kokuda yapıyor .Temizliği biraz meraklı iseniz kendiniz yapabilirsiniz..Site içinde arama yapınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 01, 2015, 14:04:25 »
Mustafa bey bahsettiginiz tarzda bi kotu koku yok aracta bugun baska bi aracla karsilastirma sansim oldu onun kompresor surekli devrede kaliyor.benim arac ise kisa araliklarla devreye girip cikiyor artik bunun bi sorum oldugu asikar.umarim ciddi bisey degildir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyotamm buz mavisi
  • Kilometre: 96000
  • Model Yılı: '02
  • 21 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 01, 2015, 23:07:52 »
bende geçenlerde gazını yeniledım memnun değılım . bugun astraya bındım 2000 model resmen arabada dondum aynı durum civic içinde gecerlı . e120 aracım haddinden fazla temiz gazı yeniledim polen filtresinide ama 16 'ya getırdıgımde buz gıbı yapması gerekıyor .  :huh: :huh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 01, 2015, 23:59:47 »
Sanirim bu e 120 kadalarin klima performansi tatmin edici degil.diger arkadaslarda bu konuda kendi yorumlarini eklerlerse daha dogru bir sonuca ulasabiliriz sanirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 02, 2015, 00:23:10 »
Sanirim bu e 120 kadalarin klima performansi tatmin edici degil.diger arkadaslarda bu konuda kendi yorumlarini eklerlerse daha dogru bir sonuca ulasabiliriz sanirim.
Aksine, ben klimadan çok memnunum.
1. kademe yetiyor.

Geçen yıl Nisan ayında satın aldık, alındığından beri sadece polen filtresi değiştirildi, o da yan sanayi. Gazına bile baktırmadım.

Sizin araçta eksik bir şeyler var ama ne ?
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 02, 2015, 08:03:57 »
 Yukarıda yazdığıma ek olarak, camların UV geçirgenliği karşılaştırılabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 02, 2015, 11:10:06 »
Ş u an kullandığım araç 2 nci e12 kasa aracım ve kardeşimde de var e12 kasa Ankara da toplamda 2-3 ay hava sıcak ve klima ihtiyacı duyulduğu için hani çok klima kullandığımız söylenemez .Klima performansı olarak ta daha öncede yazmıştım bizim hanım ve çocuklar biz üşüdük diyorlar ama ben bir türlü üşümüyorum anlamadım gitti .Benim fark ettiğim klima bazen sert üflüyor bu üfleme tarzını sürekli verse harbiden üşütür ama bir süre sonra bu azalıyor sonra bir ara tekrar sert üflüyor hani sürekli klima fanı çalışıyor mu diye bakmadım ama sürekli çalışması da bana mantıklı gelmiyor neden derseniz ev tipi klima sistemlerinin fanlarına bakın onlarda sürekli çalışmaz belli aralıklarla çalışır ve durur .Ama dediğiniz gibi bence klima üşütecek düzeyde soğutmuyor ama aracın içinde rahatsız edici bir ısıda olmuyor aslında ideal bir soğutma oluyor şu var başka araçlara biniyorum mesela arkadaşımın Passat aracı var 2003 model abi daha 1-2 km gitmeden öyle bir soğuk üfleme yok resmen dondum desem yeri kapattırdım abi bu nedir dedim bunlar böyle dedi .Patronumun BMW aracı dönem dönem kullanıyorum veya bir yerlere gidiyoruz en soğukta açsa heral de içeride buzlar sallanır ben kendi tarafımı ya kısıyorum ya kapatıyorum .Onlara bakarsak bizim arabadakiler klima felan değil Daha önce fiesta aracım vardı oda öyleydi hani klima serinliği olurdu ama öyle üşüme felan hikaye hak getire 80 lira verdim bakım yaptırdım gazını felan bastılar hiçbir değişiklik olmadı .Babamın 2007 ford Connect aracı var 1,8 motor dizel 90 bg geçen yıl onla çıktım yola Antalya sıcağında bile aracın içini buz gibi yaptı hatta ayarı en kısığa aldım ve ayaklara verdim ki çocular hasta olmasın .Bizde nerde öyle klima tomarla para veriyoruz klima cırt ha Allah i,çin ben daha hiç kliması arızalı Toyota görmedim efsane kasaların bile hala kliması faal çalışıyor
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 02, 2015, 11:49:01 »
Evet yucel kardesim gayet guzel bir aciklama olmus.birkac hususta ben eklemek istiyorum.bizim araclarin kompresorunun surekli devrede olmadigi muhakkak dolayisi ile kiyasladigimiz diger araclar gibi buz gibi yapmiyor yani usutmuyor bizleri sogutmayi ara ara kestigi icin bir nevi belli bir seviyede tutuyor ortam isisini.iste tam burada senin ornek vermis oldugun eski tip yani invertor olmayan ev tipi klimalarda dur-kalk yaparak isiyi sabit tutuyor ama buna sen kumanda ediyorsun ortam sicakligini 24 derece yaparsin split klima ona gore calisir.gelelim bizim araclara ortam isisini sanki arac kendi ayarliyor peki bu nasil oluyor?bizim araclarin klimasi termostatik ise bu ayar ecu da sakli eger basinc kontrollu ise kompresorumuzun gucu bu kadarina yetiyor diye dusunuyorum.pek buna yapacak bisey yok gibi.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 02, 2015, 12:21:11 »
Özay ben mesala geçen günlerde köye giderken evden çıkınca açtım klimayı arabaya biner binmez 4 camı açtım aracın içini havalandırdım polen filitremi sürekli temizlerim veya değiştiririm klima gazına aldığımdan beri hiç baktırmadım orasına bir şey diyemem .Camları kapatıp klimayı çalıştırdım 45-50 km bizim köy evime sürekli çalıştı kademe 2 de durdu ve ön cama verdim çocuklar rahatsız olmasın diye .Bu sürede aracın içinde sıcaktan rahatsız olmadım fakat klimadan dolayıda üşümedim sadece bir ara sanırım bizim hatunda psikolojik ya serin oldu gibi çocuklara dokunur felan dedim ya dedim şu arabayı kullanmayı öğrensen de arabanın arkasına ben oturacam bir de ben üşüsem dedim oda gerçekten baya soğuttu dedi anlamıyorum bende mi var hatun da mı var bilemedim ama ben daha benim arabanın klimasından dolayı hiç üşümedim .Başka araçlarda da öne oturuyorum arkadaş resmen donuyorum .Ama şunu belirteyim bizim araçların klimaları sürekli devrede kalmıyor dönem dönem dönem kesiyor tekrar veriyor buda üşütme derecesinde soğukluk olmamasına neden oluyor yada bizim arabaların kliması bozuk ama senin araçla beraber 4 araç oldu hepsi de bozuk değil ya bunların benim araç 89 binde kardeşimin ki 93 binde eski sattığım araç 127 binde idi bunların hepsi de mi aynı .
Bu arada biraz internette araştırma yaptım bu ön tarafta klima radyatörü var onu temizlemek çok faydalı imiş eksilen gazı da klimacılar ne kadar eksikse basıyorlar mış eksik kadar .Ben ön taraftaki ızgarayı u araç yıkama yerlerinde 1 lira ile çalışan basınçlı sular var orada bol bol tutuyorum ızgaraların arasından falan  umarım faydası oluyordur .Ama klimacılar bir solüsyon uyguluyor o farklı bir şey sanırım anında temizliyor üstüne de basınçlı su tutuyorlar radyatör tertemiz çıkıyor .

Ya ben bunları yazarken şunu düşünüyorum babam arabaya yağ bakımı ve genel bakımları harici elletmez klima düğmesi nerde onu bile bilmez bırak klima bakımını polen i ben değiştirdim  fabrikasyon olanı geçen yıl o halde klima deli soğutuyor
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 02, 2015, 12:48:41 »
Yucel kardesim dusuncelerimiz ayni yonde.ben bir haftadir buna kafa yoruyorum arastirmadigim yer kalmadi bu duruma bir anlam  veremiyorum.senin temizligini yaptigin kondenser isimli parca asil ulasamadigimiz aracin icinde gogsun altinda bulunan evaporator isimli bize asil soguk havayi fan yardimiyla ileten parca.bunun temizligi gogus sokulmeden yapilmiyor sprey yardimiyla yapildigini duydum ama goz gormeden bilemezsinki... Bu isi sonuclandirmaya kararliyim degerli forum uyelerinin yorumlari ve tecrubeleri benim icin cok degerli...kullandigimiz araclari tanimamizda katkisi tartisilmaz.tsk ederim.