Gönderen Konu: t27 simit lpg tankı ile paspas arası kot farkı  (Okunma sayısı 8420 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 1200
  • Model Yılı: '14
  • 8 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
t27 simit lpg tankı ile paspas arası kot farkı
« : Mayıs 18, 2015, 12:56:20 »
Geçen hafta aracıma (2014 Avensis Elegant extra) BRC LPG dönüşümü yaptırdım. 51 litrelik tank ile bagaj paspası arasında kot farkından dolayı boşluk oluştu. Dolayısıyla tankın üzerindeki bölgenin üzerine ağırlık konduğunda o bölümde aşağı çökme meydana geliyor. Tankın üzerindeki bölgeyi mdf benzeri bir madde ile kapatarak yükseltmeyi düşünüyorum.
Bu sorunla karşılaşıp uygun çözüm bulan arkadaşların tavsiyeleri olursa memnun olurum. Selamlarımla...

Toyota Club Türkiye

t27 simit lpg tankı ile paspas arası kot farkı
« : Mayıs 18, 2015, 12:56:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: t27 simit lpg tankı ile paspas arası kot farkı
« Yanıtla #1 : Mayıs 18, 2015, 13:01:11 »
MDF araba hoplayıp zıpladıkça tanka çarparak ses yapabilir, direk MDF koymadan önce tanka değecek yüzeyine ahşap parkelerin altına döşenen şiltelerden yapıştırın daha sessiz olur.

Evde eski bir büyükcene leğen varsa onun dibide iş görür herhalde :)

Bu arada bende LPG düşünüyorum, kaça taktırdınız vede neden BRC?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 8 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 18, 2015, 13:06:42 »
Öneri için teşekkürler Murat Bey. Forumda aktif değilim ancak sizin LPG konusundaki karasızlığınızı biliyorum. İzmir Bölge bayisinde 1800+126 (sigorta) olmak üzere 1926 TL'ye (9 taksit) taktırdım. Neden BRC'ye gelirsek. Bu forumdaki BRC bayisi Mehmet Özenç'in verdiği bilgiler beni ikna etti.   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #3 : Mayıs 18, 2015, 13:10:03 »
Evet ya ciddi anlamda kararsızım. Marka konusunda değilde LPG konusunda kararsızlığım var.  Hayırlısı bakalım,

Siz araştırmışsınızdır herhalde, LPG ile nasıl geçiyor hayat?

Bu arada bu kademe farkı olayı bile beni gerdi, aslında adamların akıl edip tank altını beslemeleri ve bu kot farkını kaldırmaları geriyordu bence.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 35000
  • Model Yılı: '13
  • 13 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 18, 2015, 13:11:23 »
Merhabalar,

Aynı sorun bende de vardı, lpg yi taktırdığım yerde tank ile bagaj paspası arasına izolasyon köpüklerinden koyduk düzeldi, tavsiye ederim. Dediğiniz gibi kot farkından bagaj paspası aşağıya doğru eğimli duruyor hoş gözükmüyor...
2013 Avensis Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 8 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 18, 2015, 13:25:55 »
Murat Bey; Aslında, sizin kararsızlığınız benim 5 yıl kadar önceki durumumu hatırlatıyor. 2007'de 2004 model Megane aracımı aldıktan sonra yıllarca LPG konusunda karasızlık yaşadım. Zira, yaptığım km yılda 10.000'i bulmuyordu ve sizde de olan endişeleri taşıyordum. Nihayet o aracıma 3-4 yıl kadar önce LPG taktırdım ve çok önemli bir sorun yaşamadım. Sonrasında, kararsızlık ile geçen yıllarıma hayıflandım. Yılbaşında ilk defa 0 araç almaya karar verdiğimde de dizel bir C sınıfı yerine LPG ile sorun yaratma potansiyeli en az olan bir D sınıfı araçtan yana tercih yaparak şimdiki aracımı aldım. Fazla km yapmasam da aracı benzin parasını düşünerek korka korka kullanmak istemiyorum. Bu aracımı da inşallah uzun yıllar kullanmak istediğimden çok beklemeden LPG taktırdım.   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 18, 2015, 13:38:44 »
Benimde yıllar önce Lpg ye antipatim vardı .Şimdi ise lpg siz benzini araca binmek iş değil ülkemiz şartlrında zor ne yazıkki ..Kaldıki lpg teknolojisi aldı başını gitti..Korkmayın yaptırın dönüşümü..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 7000
  • 129 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 18, 2015, 13:48:52 »
Murat Bey bende LPG taktırmakta kararsızım. Çevremde toyota kullanan herkes LPG ( BRC ) taktırdı. Bende ciddi ciddi taktırmayı düşünüyorum. Arabam auris. Bagajı öldürmemek ( Mini stepne uygulaması yapıp 70 lt alan kazandım. ) ve dizele mi dönsem diye düşünmekteyim. Yakıtı da beni üzmüyor. Ama sonuçta zarar.

LPG tankı sonrası kalan boşluk için 5 mm kontraplak daha uygun olur. Hem dayanıklı hemde mdf ye göre hafif.
2014 1.6 Auris Touch

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 18, 2015, 14:01:52 »
sert tabaka altına ben şu egzersiz matlarından kesip koymuştum. migrostan 15 tl. 1 cm kalınlıkla güzel bir ses izolasyonu sağlıyor.
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 18, 2015, 14:36:16 »
boşluğa sert köpük koyun siyah silikonla da köpüğü tanka yapıştırın böylece orada göçük oluşmaz ben öyle yaptım
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '17
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 18, 2015, 14:58:22 »
Zaten doğru cevaplar gelmiş.Sadece koyacağınız köpüğün kaliteli olması ve dağılmayacak bir malzeme olmasına dikkat edin.İnce bir işçiliklede mükemmel sonuca ulaşın.

Benim corollaya simit tank takarken usta tank biraz kaldırıyor bagaj döşemesini ama problem çıkarmaz demişti,bende olmaz bunun bi boy küçüğünü koy hiç kaldırmasın demiştim.Murat abi o yüzden sıkıntı etme bi boy küçüğünü koyarsın  :) :)
Corolla 2017 1.6 Advance 1.6 MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Mayıs 18, 2015, 15:25:58 »
Zaten doğru cevaplar gelmiş.Sadece koyacağınız köpüğün kaliteli olması ve dağılmayacak bir malzeme olmasına dikkat edin.İnce bir işçiliklede mükemmel sonuca ulaşın.

Benim corollaya simit tank takarken usta tank biraz kaldırıyor bagaj döşemesini ama problem çıkarmaz demişti,bende olmaz bunun bi boy küçüğünü koy hiç kaldırmasın demiştim.Murat abi o yüzden sıkıntı etme bi boy küçüğünü koyarsın  :) :)

Seninkisi bu olayın tersi herhalde :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mayıs 18, 2015, 15:40:50 »
Abi bende bi sıkıntı yok çünkü tank ile stepne aynı yükseklikte  :) Stepneden daha yüksek tank takılırsa yukarıdaki sıkıntılar oluşuyor,daha küçüğü takılırsada başka sıkıntılar oluşabilir  :) bendeki tam stepne boyunda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Mayıs 18, 2015, 15:44:16 »
Bende etrafına 3 kat strafor koydun sandım resme bakınca  :rofl: :rofl: :rofl: Sizin orjinal köpük o zaman oradakiler
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mayıs 18, 2015, 15:51:46 »
Bende etrafına 3 kat strafor koydun sandım resme bakınca  :rofl: :rofl: :rofl: Sizin orjinal köpük o zaman oradakiler

Benim arabada bi şey yok abi  :) Ben hiç bi şey yapmadım yani anlayacağın o fotoğrafı bir örnek oluşturması için koydum  :D

Yoksa hali hazırdaki 3 arabamızdada simit tank var hiç birindede böyle bir problem oluşmadı  :) Bu problem montajı yapan ustanın söylemeyişinden veyahut LPG tankının daha fazla LPG kapasiteli olmasını isteyen kullanıcılardan dolayı oluşan bir problem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '13
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 18, 2015, 21:17:56 »
ben 54 ltlik taktıdırm hiç sorun yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 75000
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 19, 2015, 03:25:11 »
MDF araba hoplayıp zıpladıkça tanka çarparak ses yapabilir, direk MDF koymadan önce tanka değecek yüzeyine ahşap parkelerin altına döşenen şiltelerden yapıştırın daha sessiz olur.

Evde eski bir büyükcene leğen varsa onun dibide iş görür herhalde :)

Bu arada bende LPG düşünüyorum, kaça taktırdınız vede neden BRC?

hocam o değilde siz ve LPG aynı cümlede öge oalrak görmek çok şaşırdım genelde her paltformda LPG nin dezavantajlarından dem vuruyordunuz hatta kesinlikle  taktırmam diyordunuz ( bu kısmı yanlışta hatırlıyor olabilirim :D ) neyse doğru ylu geçte olsa bulmuşsunuz BRC iyidir Prinse o kadar para vermeyin ben BRC li de kullandım şuan ki araçta prins var farkını sadece bakımda görüyorsunuz normal kitlerin 2 filitresi 50 tl iken bunun tek filitresi 60-70 tl :D

konuya dönelim

şimdi anladım bizim aracın  stepne ile bagaj havuzu arasına konulmuş köpüklerin nedenini aylardır çözememiştim hiç ellemedimde :D

not:aracın önceki sahibi ilk simit tüp taktırmış sonra normal tanka dönmüş ..
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 90000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 17, 2016, 08:09:11 »
merhabalar ben aradaki kot farkını orjinal pilastigini atmadan keserek yaptın gayet guzel oldu ve kot farkı sallanma kayma veya zıplama olmuyor hıc bırsekılde yapmak ıstersenız buda bir fikir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '15
  • 18 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 17, 2016, 23:10:58 »
Bende 48 lt tank var ve ciddi kot farkı var bagaj havuzunun ucunca kırılmalara sebeb oldu sonradan kendim klimadan çıkan sert köpükleri bıcakla kese kese doldurdum orayı hani şu beyaz koruma malzemesi varya ondan işte ama sertti dökülme falan yapmıyo kot farkını öyle ortadan kaldırdım ama özcan arkadaşımızın yaptığı uygulamada çok hoşuma gitti onu kesmek hiç ama hiç aklıma gelmemişti mutlaka ilk fırsatta onu deniycem :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 18, 2016, 07:28:45 »
merhabalar ben aradaki kot farkını orjinal pilastigini atmadan keserek yaptın gayet guzel oldu ve kot farkı sallanma kayma veya zıplama olmuyor hıc bırsekılde yapmak ıstersenız buda bir fikir

Bende köpük koyuyorum ama aynen sizin gibi yapacağım bende. Ama Önemli olan o çıkıntıyı düz kesebilmek. Ben kesebilir miyim. Bilmiyorum
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah