0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Benim klimam da öyle şiddetli soğutmuyor hani gazına falan da baktırdım desem yalan olur .Ama peteğe elimi uzatınca her daim soğuk üflediğini hissediyorum mesela klimayı kapatınca bariz belli oluyor tek bir şey dikkatimi çekiyor bazen ayrı bir soğuk üflüyor hani böyle buzluğun kapağını açarsınız da aniden yüzünüze bir soğuk vurur ya aynı öyle .Şimdi birde şu var ben klima çarpmasın diye ön cama yönlendiriyorum arkadakiler donduk kapat diyorlar ben öndeyim ya ben niye üşümüyorum diyorum hatta klimayı çok fazla hissetmiyorum diyebilirim . Bu seferde ön ızgaralara alıyorum kendime çeviriyorum oda rahatsız ediyor acayip bir durum .
Yüz ve ayaklara alıp, yüze üfleyen menfezleri ortaya yönlendirirseniz iyi soğutma elde edersiniz. Ön cama alınca hemen soğutmuyordu benim yaris de. Ayrıca polen filtresinin 10bin km.de 1 değiştirilmesi gereklidir, tıkanmış polen filtresi de hava akışını olumsuz yönde etkileyecektir.
Yüz kısmına alınması pek sağlıklı değil Mutlu. İlk etapta camların komple açılarak içerideki sıcak havanın çıkışının sağlanması daha sonra biraz yüksek kademede iç sirkülasyon modunda cama yönlendirilmesi daha iyi. Dediğin gibi polen filtresinin de temiz olması lazım.
Polen filitresini 5 binde bir değiştiriyorum orijinal filitre alamasam da elimden geldiği kadar iyi filitre almaya çalışıyorum .Aracın camlarını tamamını aarım içerideki sıcak havanın dışarıya çıkmasını sağlarım ondada sıkıntı yok .hava alma işlemini dışarıdan olacak şekilde ayarlı içe alınca sanki baş ağrısı yapıyor .Birde çocuklara vurmasın diye ön cama veriyorum genelde ayaklara ve ön cama olan konuma almaya çalışıyorum .Orta soğutucu olayını deneyeceğim bakalım nasıl sonuç verecek
gazı ve basıncı tekrar kontrol ettirin.
Araca uygun tipte mi şu anki gaz?Klima termostatlı tip mi? Öyle ise termostat kontrol edildi mi?