0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tolga Bey merhabaturboyu değiştirmesem daha mı iyiydi diye düşünmeye başladım. Şuana kadar motora hiç bir müdahele edilmemişti. ilk günkü gibi orjinaldi. servistekilerin nekadar ciddi ve temiz iş yaptıkları konusunda şüphem var.
Seyfi Bey MerhabaAydın Servisi nasıl memnun musunuz?
Araciniza EGR temizligi yapildiysa turbo basinc sensoru ve hava akis metresi temizligi rica edin, bir sureligine yakit tuketiminiz artacak ancak muhtemelen sorununuz cozulecektir.
İlk mesaj ile son mesajdaki problem farklı görünüyor. Son mesaj için yorum yaparsam; turbo dizel aracınızda, bahsettiğiniz 3 bin- 3,500 d/d larda motorda bağırma olup, çekil hissetmemeniz gayet normal. O devirlerde verimli tork devrinin sonlarına gelmeye başlıyorsunuz. Bu araçlar en etkili 2 bin d/d civarlarında torkunu ortaya koyar. Aracınız azami gücünü de 3.800d/d civarları veriyor olması lazım. Yani o devirden sonra gücü de düşmeye başlar. İlk sorunuzdaki durumun ise iyi analiz edilmesi gerekir. Ufak arkadaşımızın gösterdiği yöntem sonrası sonuçları görmeniz gerekir diye düşünüyorum. Gelişmeleri paylaşırsanız faydalı olur.
110 - 120 km arasında gelen ıslık sesi, şanzıman ayna mahruti sesi.
Aydın Bey çok teşekkür ederim yorumunuz için. Bu önemli bir sorun mu ve neden nasıl oluşur bilgi verirseniz sevinirim. Turbo intercooler değişiminden önce böyle bir ses farketmemiştim. belki de vardı bilemiyorum. alakası varmıdır bu değişimle? Değişimden sonra performans testi yapmıştım gaz pedalında zorlanma vardı ve bu ses daha yüksekti. daha sonra turbonun kelepçelerini sıkmadıklarını tespit etmişti servis..