0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Şuan lpg ile ilgili kafamda ki ender sorulardan biri hangi lpg kiti. Bir bayi en az 6 adet farklı marka lpg kiti satıyor. Fiyatlarıda hemen hemen aynı gibi. Neye göre hangi kiti tercih etmeliyiz acaba.
Sen lpg işine karar vermişsin anlaşılan, seçeceğin kiti arıyorsun Mehmet. Aslında aynı teknolojiyi kullanan firmalar arasında çok ta kalite farkı olduğunu düşünmüyorum ben, ama bazı kitlerin bazı araçlarla daha uyumlu çalıştığı da yadsınamaz bir gerçek.
Murat bey biz bile yaparız diyorsun yani .Mekaniği belki. Ama işin elektroniği araçla uyumlaştırması dikkat edilecek unsur.
Murat abi. Manifoldu delecek evet usta onemli delme acisi vs hersey bir etken. Ecuyu programlayacak araca gore bu da bir etken. Lpg hattina adam akilli kablo ve boru cekmeli buda bir usta etkeni. Araca gore dogru parcalarin ve kitlerin takilmasi bu da bir usta etkeni. Bunlar dogru yapildiktan sonra ancak o zaman marka etkenine geceriz.
Romano iyi bir kittir. Kendi aracımda da (Mazda 626 2.0 cc) vardı ve gayet başarılı bir kit. Araç yaklaşık 1 yıl bende idi 1 kez bile lpg ayarı veya bakım namına servise gitmedim. En güzel yanı enjektör kiti yekpare bir parça değildi. Enjektörlerin üzerine tek tek yerleştirilerek montaj yapılmıştı ve dikkatli bakmadığın sürece LPG li olup olmadığını anlamak zor görünüyordu. Ben memnun kaldım inşallah sizde memnun kalırsınız.Murat abi kızma ya. Sakin ol. Sen yaparız dedikten sonra gerisi boş
Murat ABi aslında bir noktada arkadaşlar haklı.Toyota aracım var iken ilk kez atiker marka LPG'yi ben taktırdım. İsmi nam yapmış bir yerde hemde ve sahipleri tanıdığımız insanlar.Takan ustanın adı Ahmet. El işçiliği çok düzgün ve lpg ayarını çok iyi yapan bir usta.İlk bakıma gittiğimde baska bir usta baktı ve en fazla 300 km dayanabildim yaptığı ayara Tekrar geri gidip Ahmet'i buldum ve durumu söyledim hemen icabına baktı ve düzeldi. Sonraki ayar (sadece kontrol) LPG bakımı geldiğinde yapıldı.Şimdi yaşadığımız olumsuzluklar Markadan mı? yoksa işçilikten mi kaynaklanıyor? Bunu kavramamız daha doğru olur diye düşünüyorum.Bu arada lpg bakımı için Gaziosmanpaşa'dan Ümraniye'ye gidiyordum.
Mutlu bu saydığın parçaların neredeyse tamamı set halinde gelmiyormu. Tamam usta önemli de bu ne biçim usta her gün montaj yapıyorlar hiçmi bişey ögrenemiyor.