Gönderen Konu: Sitede sadece romano lpg ile ilgili  (Okunma sayısı 4695 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 62000
  • Model Yılı: '12
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Sitede sadece romano lpg ile ilgili
« : Mayıs 08, 2015, 06:54:47 »
Arkaşlar romano lpg kitileri pek bilinmiyor yorumlayanlar ( genelde brc bayileri iyi marka fakat yarısı yerli oldu ) romano kullanan arkadaşlar sorun ve izleninimlerini bildirirse iyi olur ben taktırdım on numara diye bilirim 1.6 toyota corolla tam otomatik 👌👌👌

Toyota Club Türkiye

Sitede sadece romano lpg ile ilgili
« : Mayıs 08, 2015, 06:54:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
Ynt: Sitede sadece romano lpg ile ilgili
« Yanıtla #1 : Mayıs 08, 2015, 08:22:28 »
Kaliteli işçilikle uzun yıllar kullanabilirsiniz.Tercih sizin güle güle kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 08, 2015, 09:39:37 »
Şuan lpg ile ilgili kafamda ki ender sorulardan biri hangi lpg kiti. Bir bayi en az 6 adet farklı marka lpg kiti satıyor. Fiyatlarıda hemen hemen aynı gibi. Neye göre hangi kiti tercih etmeliyiz acaba.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 08, 2015, 09:44:39 »
Şuan lpg ile ilgili kafamda ki ender sorulardan biri hangi lpg kiti. Bir bayi en az 6 adet farklı marka lpg kiti satıyor. Fiyatlarıda hemen hemen aynı gibi. Neye göre hangi kiti tercih etmeliyiz acaba.

Sen lpg işine karar vermişsin anlaşılan, seçeceğin kiti arıyorsun Mehmet. Aslında aynı teknolojiyi kullanan firmalar arasında çok ta kalite farkı olduğunu düşünmüyorum ben, ama bazı kitlerin bazı araçlarla daha uyumlu çalıştığı da yadsınamaz bir gerçek.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 08, 2015, 10:06:20 »
Sen lpg işine karar vermişsin anlaşılan, seçeceğin kiti arıyorsun Mehmet. Aslında aynı teknolojiyi kullanan firmalar arasında çok ta kalite farkı olduğunu düşünmüyorum ben, ama bazı kitlerin bazı araçlarla daha uyumlu çalıştığı da yadsınamaz bir gerçek.

Usta önemli yok bilmem ne önemli dendiğinde valla sinir oluyorum. Adam BRC taktırıyor arıza yaşıyor, USTA ÖNEMLİİİİİİİİİ başka bir şey taktırıyor yine sıkıntı yaşıyor USTA ÖNEMLİİİİİİİ Yemişim ustasını yahu sanki arabanın içinde LPG işini USTA yapıyor. Aynen Mehmetin dediği gibi bir adamda 5-6 marka LPG markası oluyor. Altı üstü tanktan bakır boru çekecek vede motoru delecek başka nerede ustalık isteyen kısım var hala anlayamadım.... Dandiklik markada cihazda olmuyorda USTAAAAA da oluyor nedense.

Çok kızdım çoooooookkkkkkkk BRC ye kaymaya başladım haaaaaaaaaaaa
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 08, 2015, 10:23:35 »
Murat bey biz bile yaparız diyorsun yani :).Mekaniği belki. Ama işin  elektroniği  araçla uyumlaştırması dikkat edilecek unsur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 08, 2015, 10:28:22 »
Murat abi. Manifoldu delecek evet usta onemli delme acisi vs hersey bir etken. Ecuyu programlayacak araca gore bu da bir etken. Lpg hattina adam akilli kablo ve boru cekmeli buda bir usta etkeni. Araca gore dogru parcalarin ve kitlerin takilmasi bu da bir usta etkeni.  Bunlar dogru yapildiktan sonra ancak o zaman marka etkenine geceriz.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Mayıs 08, 2015, 10:29:50 »
Murat bey biz bile yaparız diyorsun yani :).Mekaniği belki. Ama işin  elektroniği  araçla uyumlaştırması dikkat edilecek unsur.

İnan yaparım hocam, cahil cesur olurmuş :) Alet edevat olsa her türlüsünü yaparım hemde özenle.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 08, 2015, 10:33:01
Murat abi. Manifoldu delecek evet usta onemli delme acisi vs hersey bir etken. Ecuyu programlayacak araca gore bu da bir etken. Lpg hattina adam akilli kablo ve boru cekmeli buda bir usta etkeni. Araca gore dogru parcalarin ve kitlerin takilmasi bu da bir usta etkeni.  Bunlar dogru yapildiktan sonra ancak o zaman marka etkenine geceriz.

Aynen bak manifold delmesi ve bakır boru olayları var ama diğerleri için usta etken sistemleri pek istemem şahsen. Alet toplama olmamalı kablosu borusu set halinde olmalı. bunlarda marka seçerkenki önemli faktörler gerisi ustalıkla alakalı olmamalı...Amaaan durun şimdi montaj yapan yere gideceğiz arkadaşla bakıp geleyim ne nasıl yapılıyor. Hem brc hemde lovato takan bir yere gideceğiz. Nasip bakalım :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 08, 2015, 12:14:48 »
Romano iyi bir kittir. Kendi aracımda da (Mazda 626 2.0 cc) vardı ve gayet başarılı bir kit. Araç yaklaşık 1 yıl bende idi 1 kez bile lpg ayarı veya bakım namına servise gitmedim. En güzel yanı enjektör kiti yekpare bir parça değildi. Enjektörlerin üzerine tek tek yerleştirilerek montaj yapılmıştı ve dikkatli bakmadığın sürece LPG li olup olmadığını anlamak zor görünüyordu. Ben memnun kaldım inşallah sizde memnun kalırsınız.

Murat abi kızma ya. Sakin ol. Sen yaparız dedikten sonra gerisi boş :)
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Mayıs 08, 2015, 12:21:49 »
Romano iyi bir kittir. Kendi aracımda da (Mazda 626 2.0 cc) vardı ve gayet başarılı bir kit. Araç yaklaşık 1 yıl bende idi 1 kez bile lpg ayarı veya bakım namına servise gitmedim. En güzel yanı enjektör kiti yekpare bir parça değildi. Enjektörlerin üzerine tek tek yerleştirilerek montaj yapılmıştı ve dikkatli bakmadığın sürece LPG li olup olmadığını anlamak zor görünüyordu. Ben memnun kaldım inşallah sizde memnun kalırsınız.

Murat abi kızma ya. Sakin ol. Sen yaparız dedikten sonra gerisi boş :)

Yok yahu kızmadım, bazı şeyleri savunma adına topu ustalara atılmasına kızıyorum. Ustaya bağlı olmamalı diye düşünüyorum.yani %80 malzeme %20 usta gibi olmalı. Sistem kendini ayarlayabilmeli.

Gittim geldim LOVATO ve diğer kitlerden takan bir ustaya, hepsi birbirinin aynısı sadece prins farklı dedi. Enjektörlerden dolayı. Eskisi gibi değil artık LPG işleri diyede belirtti. Atikeride övdü bu arada, mantıklıda, eğer ki Atiker olmasaydı biz bu ülkede bu fiyatlara zor LPG taktırırdık. Elin yabancısı sömürür dururdu bizleri.

LOVATO OBD 2 Simit tüplü 9 taksit 1650 TL dedi.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 08, 2015, 12:27:55 »
Murat ABi aslında bir noktada arkadaşlar haklı.
Toyota aracım var iken ilk kez atiker marka LPG'yi ben taktırdım. İsmi nam yapmış bir yerde hemde ve sahipleri tanıdığımız insanlar.
Takan ustanın adı Ahmet. El işçiliği çok düzgün ve lpg ayarını çok iyi yapan bir usta.
İlk bakıma gittiğimde baska bir usta baktı ve en fazla 300 km dayanabildim yaptığı ayara >:(
Tekrar geri gidip Ahmet'i buldum ve durumu söyledim hemen icabına baktı ve düzeldi. Sonraki ayar (sadece kontrol) LPG bakımı geldiğinde yapıldı.
Şimdi yaşadığımız olumsuzluklar Markadan mı? yoksa işçilikten mi kaynaklanıyor? Bunu kavramamız daha doğru olur diye düşünüyorum.

Bu arada lpg bakımı için Gaziosmanpaşa'dan Ümraniye'ye gidiyordum. :rofl:
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 08, 2015, 12:28:53 »

Mutlu bu saydığın parçaların neredeyse tamamı set halinde gelmiyormu. Tamam usta önemli de bu ne biçim usta her gün montaj yapıyorlar hiçmi bişey ögrenemiyor.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Mayıs 08, 2015, 12:35:57 »
Murat ABi aslında bir noktada arkadaşlar haklı.
Toyota aracım var iken ilk kez atiker marka LPG'yi ben taktırdım. İsmi nam yapmış bir yerde hemde ve sahipleri tanıdığımız insanlar.
Takan ustanın adı Ahmet. El işçiliği çok düzgün ve lpg ayarını çok iyi yapan bir usta.
İlk bakıma gittiğimde baska bir usta baktı ve en fazla 300 km dayanabildim yaptığı ayara >:(
Tekrar geri gidip Ahmet'i buldum ve durumu söyledim hemen icabına baktı ve düzeldi. Sonraki ayar (sadece kontrol) LPG bakımı geldiğinde yapıldı.
Şimdi yaşadığımız olumsuzluklar Markadan mı? yoksa işçilikten mi kaynaklanıyor? Bunu kavramamız daha doğru olur diye düşünüyorum.

Bu arada lpg bakımı için Gaziosmanpaşa'dan Ümraniye'ye gidiyordum. :rofl:

İşte bak demişsin hocam, ustanın etkisi o dediğin ayarda olmamalı yani. Sistem kendini set edebilmeli. Sonuçta yazılımsal birşey ve herşey elektronik. Bu gün gittiğim yerde bana yazılımlarının hepsi aynı gibi dedi. Eskisi gibi olmuyor artık otomatik herşey dedi.

Mutlu bu saydığın parçaların neredeyse tamamı set halinde gelmiyormu. Tamam usta önemli de bu ne biçim usta her gün montaj yapıyorlar hiçmi bişey ögrenemiyor.

:alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 195 kere teşekkür etti
  • 199 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 08, 2015, 13:44:37 »
Amacım asla polemik değil önce onu belirteyim.

Ben lpg konusunda usta faktörünün çok çok önemli olduğunu düşünüyorum. tabiki kitler artık son sistem yazılımlarla çıkmakta. Aramızda yazılım mühendisi varsa konuşsun. Lpg ECU sundan kat ve kat üstün olan süper bilgisayarlar bile çökebilirken küçük bir lpg ECU sunun nasıl bir düzgün otomatik ayar yapmasını bekleyebiliriz ki.  ozaman herşeyi otomasyona bağlayalım herkes gitsin evde otursun. (çok genelledim galiba). nacizane görüşümdür. Hatam varsa affola.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 08, 2015, 13:49:57 »
Set halinde abi fakat araca ozel parcalar degil bir cogu. Universal parcalar. Iscilik onemli iste burda.
Malesefki bizim memlekette genelde ustalar emir veriyor ciraklar yapiyor...
Duzgun kontrol etmiyorlar ustalar. Sonra durum bu
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 08, 2015, 13:56:35 »
1.6 valvematik aracımı aldığımda önceki sahibi romano kit taktırmış. hatta, gebze dumankaya toyotanın taktırdığı yerden taktırdım dedi. zaten dumankayanın hemen yanında lpg ustası var gittik gördük ha ustayla konuşmadık belki yalandır ama lpg orada takılmış. sonuç itibariyle romano.
 forumda brc ustasına sorduğumda tamamen italyan bir kit ve en iyi kitlerden biri diye kendi söyledi. şu güne kadar geçişlerde olsun gaza tam yüklenmelerde olsun sıkıntı yaşamadım.

ilk aldığımda fazla gaza basınca hafif tekliyordu servise gösterdim yazılım güncelledi geçti. ondan beri 30 binde bir filtre değiştiriyorum çok şükür hiç sorun çıkarmadı.
Olumsuz yanı her yerde servisi yok yani yazılım güncelleyelim pc ye bağlayalım diyecek servisi az benim bulunduğum yerde sorun yok bu konuda...

Bu arada ben aracı şu şekilde kullanırım.

uzun yollarda aracı arada bir 5-10 dk benzinde kullanırım.
araç yüklüyse rampayı da devirli çıkacaksam hemen benzine alırım sonra gaza geçerim.
--bunları herkes yapmaz ben aracı uzun yıllar kullanmayı düşündüğüm için nazik davranıyorum. belki de bu araba ilk ve son rabam olacak araç değiştirmeyi sevmem maddi bir sıkıntı yaşamazsam en az 10 yıl binerim. o nedenle aracıma iyi bakıyorım
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 62000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 08, 2015, 22:27:07 »
Benin amacım insanların lpg markaları ve kaliteleri hakkında bir fikirlerinin oluşması romano son derece kaliteli sessiz fiyatı 1750 tl tamamen italyan urun piyasadaki nerdeyse tek italyan atiker kullandım iyi fakat yakıt degerleri fazla idi landirenzo kullandım iyi idi fakat o enjektörler yokmu arac resmen dizel oldu yani  İşte ögle