0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Herkese Merhaba ;Bugün teslim aldığım Yaris 1.0 Aracım ile ilgili Anahtar sıkıntımı bahsetmek istiyorum. Araç teslim edilirken 1 tane şu anki teknolojiye uygun, gayet kibar otomatik aç kapa düğmeli bir anahtar, 1 tanede yedek, Yedek verilen inşaat demirinden bozma çubuk tarzı fi tarihinden kalma bir demir parçası. Yani yolda düşürsen başkası alsa böyle anahtarmı olur, olsa olsa 1980 model bir araca aittir der kim görse. Yani neresinden kıssakta maliyeti düşürsek anlayışını kınıyorum Toyota'da. Yedek anahtar ne kadar dedim, şöyle normal insanlara verdiğiniz 450-500 TL civarında dediler. Daha tam maliyetini bile bilmiyorlar. İnanılır gibi değil. Acaba diyorum sigortasını kaskosunu yaptırdım aracın. Aklıma şu geldi. Sigorta firmaları anahtar kaybına karşı ücretsiz 1 kereye mahsus yada hersene yenilenen bir anahtar temin etme olayı var diye biliyorum. Nerden biliyorum daha önceki Renault aracımdan, kaybetmiştim bir kere. Tabii uzun yıllar önce. Şimdiki durum nasıl bilen varsa aranızda yardımcı olursa sevinirim.Saygılarımla.
Emre bey dediğinizden bir şey anlayamadım konu anahtar ile ilgili ama ?
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır." cok guzel bir sözmüş..
@Emre USTUN (29305) abi ben fikri sevdim. Lakin vicdan meselesi ben yaparmıyım yapmam. Halen eski tip anahtarla devam ediyorum
@MEHMET AKIN (32918)Boyle dusunecegin konusunda suphem vardı diyemem , senin ki sadece sesli dusunme
Sohbeti bölmek istemem ama bir şey söylemek istiyorum. Toyota'yı aradım dedim yedek anahtarın ücreti nedir ( Sustalı olan modeli sordum ) 375,00 TL dedi. Ne güzel ne güzel. Dedim bu arabada immobilizer varmı. Var dedi yedek parça uzmanı. Peki dedim şu anahtara benzetilmeye çalışan kötürüm yedek anahtar nasıl çalıştırıyor arabayı Bir an sessizlik oldu, düşündü düşündü düşündü düşündü, çalıştırır dedi başka bir şey demedi. Anahtara bakıtığın zaman anahtara immobilizer Chipi koyacak bir yer yok, demire sıcak plastikle baskı yapılmış, al bunu yedek diye kullan denilmiş. Birde immobilizer var diyorlar arabada. Yok böyle bir şey, insanı çileden çıkarırlar.
Artık her üründe aynı durumlarlar karşı karşıya kalıyoruz. İllaki bu araba olması şart değil. Maliyetten kısıp ucuza mal etmek. Markana zarar veriyorsan başka bir şey değil. 350 Lira kıstığın zaman yüzbinlerce arabada büyük para yapıyor elbette. Fakat yap kardeşim anahtarını fiyakalı, koy aracın satış fiyatının üzerine.350 lira aracın satış fiyatının üzerine koysan sanki almak isteyen kişi almayacakmı sırf 350 lira yüzünden. Ben bu mantığı anlamıyorum.