Gönderen Konu: 2015 Model Yaris Yedek Anahtar hakkında.  (Okunma sayısı 3286 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '15
  • 53 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
2015 Model Yaris Yedek Anahtar hakkında.
« : Nisan 24, 2015, 15:45:26 »
Herkese Merhaba ;

Bugün teslim aldığım Yaris 1.0 Aracım ile ilgili Anahtar sıkıntımı bahsetmek istiyorum. Araç teslim edilirken 1 tane şu anki teknolojiye uygun, gayet kibar otomatik aç kapa düğmeli bir anahtar, 1 tanede yedek, Yedek verilen inşaat demirinden bozma çubuk tarzı fi tarihinden kalma bir demir parçası. Yani yolda düşürsen başkası alsa böyle anahtarmı olur, olsa olsa 1980 model bir araca aittir der kim görse. Yani neresinden kıssakta maliyeti düşürsek anlayışını kınıyorum Toyota'da. Yedek anahtar ne kadar dedim, şöyle normal insanlara verdiğiniz 450-500 TL civarında dediler. Daha tam maliyetini bile bilmiyorlar. İnanılır gibi değil. 

Acaba diyorum sigortasını kaskosunu yaptırdım aracın. Aklıma şu geldi. Sigorta firmaları anahtar kaybına karşı ücretsiz 1 kereye mahsus yada hersene yenilenen bir anahtar temin etme olayı var diye biliyorum. Nerden biliyorum daha önceki Renault aracımdan, kaybetmiştim bir kere. Tabii uzun yıllar önce. Şimdiki durum nasıl bilen varsa aranızda yardımcı olursa sevinirim.

Saygılarımla.
Yaris 1.0 Life

Toyota Club Türkiye

2015 Model Yaris Yedek Anahtar hakkında.
« : Nisan 24, 2015, 15:45:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: 2015 Model Yaris Yedek Anahtar hakkında.
« Yanıtla #1 : Nisan 24, 2015, 15:53:59 »
Herkese Merhaba ;

Bugün teslim aldığım Yaris 1.0 Aracım ile ilgili Anahtar sıkıntımı bahsetmek istiyorum. Araç teslim edilirken 1 tane şu anki teknolojiye uygun, gayet kibar otomatik aç kapa düğmeli bir anahtar, 1 tanede yedek, Yedek verilen inşaat demirinden bozma çubuk tarzı fi tarihinden kalma bir demir parçası. Yani yolda düşürsen başkası alsa böyle anahtarmı olur, olsa olsa 1980 model bir araca aittir der kim görse. Yani neresinden kıssakta maliyeti düşürsek anlayışını kınıyorum Toyota'da. Yedek anahtar ne kadar dedim, şöyle normal insanlara verdiğiniz 450-500 TL civarında dediler. Daha tam maliyetini bile bilmiyorlar. İnanılır gibi değil. 

Acaba diyorum sigortasını kaskosunu yaptırdım aracın. Aklıma şu geldi. Sigorta firmaları anahtar kaybına karşı ücretsiz 1 kereye mahsus yada hersene yenilenen bir anahtar temin etme olayı var diye biliyorum. Nerden biliyorum daha önceki Renault aracımdan, kaybetmiştim bir kere. Tabii uzun yıllar önce. Şimdiki durum nasıl bilen varsa aranızda yardımcı olursa sevinirim.

Saygılarımla.

Mantıklı Mehmet bu fikri sevdi. :)
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 24, 2015, 15:57:21 »
Evet, çok uyuz ve anahtarcılar da kopyalayamıyorlar, henüz çıkmamış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '20
  • 146 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 24, 2015, 15:58:15 »
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır." cok guzel bir sözmüş..
SAFETY FIRST

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 53 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 24, 2015, 16:00:05 »
Emre bey dediğinizden bir şey anlayamadım konu anahtar ile ilgili ama ?
Yaris 1.0 Life

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 24, 2015, 16:02:26 »
Emre bey dediğinizden bir şey anlayamadım konu anahtar ile ilgili ama ?
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır." cok guzel bir sözmüş..

:rofl: :rofl: :rofl:

Cüneyit bey Emre bana gönderme yapmış. :)
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 53 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 24, 2015, 16:05:05 »
Konu hakkında bilgisin olan biri varmı acaba, Yedek anahtar gerçekten çok kötü.
Yaris 1.0 Life

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 24, 2015, 16:06:39 »
@Emre USTUN (29305) abi ben fikri sevdim. Lakin vicdan meselesi ben yaparmıyım yapmam. Halen eski tip anahtarla devam ediyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 53 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 24, 2015, 16:13:16 »
Mehmet tamam güzel diyorsun Vicdan, Toyotanın yaptığına ne demeli, verdiği anahtar anahtar değil. Yada Sigortanın aracım için bendan aldığı inanılmaz yüksek paralar. Ben bu konuda vicdan falan yapmam gerçekten, ilk önce bana vicdanlı olacak herkes. Adam akıllı bir anahtar vereceksin, ayrıca sigorta şirketide minimal karlarla karşıma gelecek nasıl yontarım mantığı ile değil.
Yaris 1.0 Life

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '20
  • 146 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 24, 2015, 16:25:36 »
@Emre USTUN (29305) abi ben fikri sevdim. Lakin vicdan meselesi ben yaparmıyım yapmam. Halen eski tip anahtarla devam ediyorum :)
@MEHMET AKIN (32918)Boyle dusunecegin konusunda suphem vardı diyemem , senin ki sadece sesli dusunme  :)
SAFETY FIRST

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Nisan 24, 2015, 16:36:04 »
@MEHMET AKIN (32918)Boyle dusunecegin konusunda suphem vardı diyemem , senin ki sadece sesli dusunme  :)

Abi cümlenin son kısmını kulağıma küpe yaptım artık " Sesli Düşünmeyeceğim " :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 53 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 24, 2015, 16:51:37 »
Sohbeti bölmek istemem ama bir şey söylemek istiyorum. Toyota'yı aradım dedim yedek anahtarın ücreti nedir ( Sustalı olan modeli sordum ) 375,00 TL dedi. Ne güzel ne güzel. Dedim bu arabada immobilizer varmı. Var dedi yedek parça uzmanı. Peki dedim şu anahtara benzetilmeye çalışan kötürüm yedek anahtar nasıl çalıştırıyor arabayı ??? Bir an sessizlik oldu, düşündü düşündü düşündü düşündü, çalıştırır dedi başka bir şey demedi. Anahtara bakıtığın zaman anahtara immobilizer Chipi koyacak bir yer yok, demire sıcak plastikle baskı yapılmış, al bunu yedek diye kullan denilmiş. Birde immobilizer var diyorlar arabada. Yok böyle bir şey, insanı çileden çıkarırlar.
Yaris 1.0 Life

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 24, 2015, 16:52:46 »
Ben yedek anahtar problemimi aşağıdaki konuda anlattığım gibi çözdüm. Anahtar ucunu bir anahtarcıda yaptırabilirsiniz. İmmobilizer olayını da bilgili arkadaşlara danışabilirsiniz.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=62093.0

Yetkili serviste fiyatlar gerçekten çok uçuk. En basit paçalık dışarıda 4ü birlikte 28 tl, serviste tanesi 120 tl.

O plastik anahtarın içinde çip var, ama o çipi çıkarmak isterseniz nasıl hasar vermeden çıkarırsınız bilemem.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Nisan 24, 2015, 16:55:17 »
Sohbeti bölmek istemem ama bir şey söylemek istiyorum. Toyota'yı aradım dedim yedek anahtarın ücreti nedir ( Sustalı olan modeli sordum ) 375,00 TL dedi. Ne güzel ne güzel. Dedim bu arabada immobilizer varmı. Var dedi yedek parça uzmanı. Peki dedim şu anahtara benzetilmeye çalışan kötürüm yedek anahtar nasıl çalıştırıyor arabayı ??? Bir an sessizlik oldu, düşündü düşündü düşündü düşündü, çalıştırır dedi başka bir şey demedi. Anahtara bakıtığın zaman anahtara immobilizer Chipi koyacak bir yer yok, demire sıcak plastikle baskı yapılmış, al bunu yedek diye kullan denilmiş. Birde immobilizer var diyorlar arabada. Yok böyle bir şey, insanı çileden çıkarırlar.

Yok dicem lakin gecen benim araba kodu okuyamadığından çalışmadı. O nedenle olduğundan eminim. Ayrıca daha önce kullandığım 2012 model yeni kasa focusun da bir anahtarı yarisinkiyle aynıydı. Genel de çoğu firma baz donanım lı modellerde bu şekilde yapıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 53 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 24, 2015, 17:07:49 »
Artık her üründe aynı durumlarlar karşı karşıya kalıyoruz. İllaki bu araba olması şart değil. Maliyetten kısıp ucuza mal etmek. Markana zarar veriyorsan başka bir şey değil. 350 Lira kıstığın zaman yüzbinlerce arabada büyük para yapıyor elbette. Fakat yap kardeşim anahtarını fiyakalı, koy aracın satış fiyatının üzerine.350 lira aracın satış fiyatının üzerine koysan sanki almak isteyen kişi almayacakmı sırf 350 lira yüzünden. Ben bu mantığı anlamıyorum.
Yaris 1.0 Life

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 24, 2015, 17:13:49 »
Artık her üründe aynı durumlarlar karşı karşıya kalıyoruz. İllaki bu araba olması şart değil. Maliyetten kısıp ucuza mal etmek. Markana zarar veriyorsan başka bir şey değil. 350 Lira kıstığın zaman yüzbinlerce arabada büyük para yapıyor elbette. Fakat yap kardeşim anahtarını fiyakalı, koy aracın satış fiyatının üzerine.350 lira aracın satış fiyatının üzerine koysan sanki almak isteyen kişi almayacakmı sırf 350 lira yüzünden. Ben bu mantığı anlamıyorum.

Her gülün bir dikeni oluyor işte. :)
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.