Gönderen Konu: şanzıman sesi  (Okunma sayısı 1224 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Toyota corolla 1.6 xei
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 280000
  • Model Yılı: '97
  • 3 kere teşekkür etti
şanzıman sesi
« : Nisan 18, 2015, 22:33:30 »
selamlar ;aracım 97 xei  yaklaşık 280.000 km var; şanzumanda sıkıntı var;kalkışlarda küt diye hafiften vuruyor ustaya sordum baktık aks larda sıkıntı yok usta şanzumanın içinde bi boşluk var dedi ;şanzıman sesi son zamanlarda da arttı vınn..n lama sesi; 1-2 de oldukça fazla ayrıca 2. ve 3.viteste gazdan ayağımı çektiğimde geliyor 4-5 te geliyor ama çok çok hafiften .sorun nerde olabilir acaba?

Toyota Club Türkiye

şanzıman sesi
« : Nisan 18, 2015, 22:33:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
Ynt: şanzıman sesi
« Yanıtla #1 : Nisan 20, 2015, 10:16:22 »
Çok düşük bir ihtimal var: Krank milinde boşluk oluşabiliyor. Aynı söylediğiniz olay cereyan ediyor, sesler ve hızlanınca azalması. Eğer boşta ve rölantide de ara sıra vınlama varsa krank olma ihtimaline yoğunlaşın. Aracın geçmişi hakkında bilgi sahibiyseniz, bakım periyotları ve kalitesi iyiyse TOYOTA da bu ihtimal oldukça düşük. Fakat şanzıman falan komple indirilmeden sesin yerinden emin olunursa çok daha az zaman ve para kaybınız olur.

Yeğenimin arabasında(ford fiesta '98) bu söylediğim olmuştu. Ona binaen böyle bir bilgi verdim.
Umarım çok çabuk, kolay ve düşük maliyetle bu sorununuz hallolur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 20, 2015, 10:32:03 »
vites bostaykende gaza basinca ses var mi ve debriyaja basinca kesiyor mu debriyaj balatasi iyi mi kacirma var mi sanziman yagina bakildi mi vitesten atma durumu var mi bunlara cevap verirsen yardimci olabiliriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 20, 2015, 10:44:35 »
mesela benim arabada debriyajı boşta bile bırakınca ses var. sürtme sesi gibi. ısınınca geçiyor.

dediğiniz gibi debriyajı hızlı bırakınca küt diye bir ses geliyor. ama ben bu sesi aks yapıyor diye düşünüyorum. aks sağlam gibi görünsede boşluk yapıyor.