Gönderen Konu: direksiyondaki vites takımı  (Okunma sayısı 1082 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 5700
  • Model Yılı: '14
  • 21 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
direksiyondaki vites takımı
« : Nisan 09, 2015, 12:19:26 »
merhabalar,

auris'in direksiyonunda vites kulakçıkları var. arabayı manuel moda alınca vites geçişlerini oradan yapabiliyorsun. bu durumda yol bilgisayarında m1, m2, m3 vb. şeklinde bulunduğun vitesi gösteriyor. fakat geçen bir şey keşfettim  :alkis: ve ne olduğunu anlamadım. bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. olay şu: arabayı manuele almadan kulakçıktan vites değiştirirsen vites yine değişiyor. bu sefer d1, d2, d3 vb. yazıyor. bunun ne işe yaradığını düşündüm, yokuşta ya da yüksek devirle hızlanmak istendiğinde vites düşürmeye yarayabilir. fakat tam olarak ne işe yaradığını anlayamadım.  :huh:

şimdiden teşekkür.
Auris 1.6 Multidrive S Premium

Toyota Club Türkiye

direksiyondaki vites takımı
« : Nisan 09, 2015, 12:19:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: direksiyondaki vites takımı
« Yanıtla #1 : Nisan 09, 2015, 12:30:08 »
merhabalar,

auris'in direksiyonunda vites kulakçıkları var. arabayı manuel moda alınca vites geçişlerini oradan yapabiliyorsun. bu durumda yol bilgisayarında m1, m2, m3 vb. şeklinde bulunduğun vitesi gösteriyor. fakat geçen bir şey keşfettim  :alkis: ve ne olduğunu anlamadım. bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. olay şu: arabayı manuele almadan kulakçıktan vites değiştirirsen vites yine değişiyor. bu sefer d1, d2, d3 vb. yazıyor. bunun ne işe yaradığını düşündüm, yokuşta ya da yüksek devirle hızlanmak istendiğinde vites düşürmeye yarayabilir. fakat tam olarak ne işe yaradığını anlayamadım.  :huh:

şimdiden teşekkür.

Doğru tespit yapmışsınız. Ama manuel moda almadan bu şelilde  sabit hız kullanımında devam ederseniz vites tekrardan D konumuna geçiyor.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Ynt: direksiyondaki vites takımı
« Yanıtla #2 : Nisan 09, 2015, 12:37:09 »
Ani ihtiyaçlardan bu pedler ile anlık manüel kullanıma geçebilirsiniz.
Son ped'e dokunma süresinden 10 saniye sonra şanzıman tekrar otomatik kullanıma geçer.
Siz 10 saniye beklemek istemez iseniz "+" ped'ine basili tutarsanız otomatik kullanıma geri döner.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new