Gönderen Konu: Ölüm Riski En az Olan Otomobiller  (Okunma sayısı 8366 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hayat TOYOTA'lıya güzel
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120
  • Model Yılı: '00
  • 78 kere teşekkür etti
  • 51 kere teşekkür edildi
Ynt: Ölüm Riski En az Olan Otomobiller
« Yanıtla #20 : Nisan 01, 2015, 11:13:45 »
Daha önce hastanenin araç içi yaralanma diye tabir ettiği:)) bir kaza geçirmiş birisi olarak konuyu bizzat test etmiş bulunuyorum. Kazada içinde bulunduğum araç (Volvo s40) pert oldu. Ben kırk gün komada kaldım, 3 kez beyin ameliyatı geçirdim. Çok şükür şu an iyiyim ve eski sağlığıma kavuştum. Şunu biliyorum ve eminim ki o sırada başka birçok araç ile geçirmiş olsa idim o kazayı şu an bu satırları yazamayacağıma eminim. O yüzden sağlamlık ve insan emniyetine verilen önem açısından volvoyu tek geçerim.
Çoook Geçmiş olsun ertuğrul bey... Allah bir daha yaşatmasın...
Volvonun kalitesi tartışılmaz(dı). Şuan pek bilmiyorum çinlilere satıldıktan sonra kalite düşmesi oldumu..

Bizde ne kava yastığı olan nede sağlamlığı olan şahin ile bi kaç takla atmıştık. Çok şükür ki burnumuz dahi kanamdan içinden çıkmıştık..
Demem o ki Allah'ın koruması ve gözetmesi bizim arabalarımızın güvenliğinden daha sağlam..
1-1996 XEİ Corolla (150.000-190.000)
2-2005 1.6 Terra HB Corolla (100.000-135.000)
3-2000 1.6 Terra Corolla (120.000-Halen Kullanımda)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 01, 2015, 11:13:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 01, 2015, 11:24:55 »
Çoook Geçmiş olsun ertuğrul bey... Allah bir daha yaşatmasın...
Volvonun kalitesi tartışılmaz(dı). Şuan pek bilmiyorum çinlilere satıldıktan sonra kalite düşmesi oldumu..

Bizde ne kava yastığı olan nede sağlamlığı olan şahin ile bi kaç takla atmıştık. Çok şükür ki burnumuz dahi kanamdan içinden çıkmıştık..
Demem o ki Allah'ın koruması ve gözetmesi bizim arabalarımızın güvenliğinden daha sağlam..

Size de çok geçmiş olsun Hasan Hüseyin bey. Volvonun bir söylemi vardı ama tam olarak hatırlıyamıyorum. Özetle şunu diyorlardı sanki:8-10 yıl içerisinde öyle bir teknoloji ve arge yapacağız ki volvonun karıştığı, bir sebepten ötürü insan ölümü sıfır olacak. Bilmiyorum çocukluğumdan beri çok sempatim vardır volvoya. Ama benim bütçeme biraz fazla geliyor. Sevdiğim bi söylemleride reklama girmesin ama her otomobilde birazcık Volvo vardır..
Bu dünyaya anlaşılmak için değil anlamak için geldik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hayat TOYOTA'lıya güzel
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120
  • Model Yılı: '00
  • 78 kere teşekkür etti
  • 51 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 01, 2015, 11:30:05 »
Size de çok geçmiş olsun Hasan Hüseyin bey. Volvonun bir söylemi vardı ama tam olarak hatırlıyamıyorum. Özetle şunu diyorlardı sanki:8-10 yıl içerisinde öyle bir teknoloji ve arge yapacağız ki volvonun karıştığı, bir sebepten ötürü insan ölümü sıfır olacak. Bilmiyorum çocukluğumdan beri çok sempatim vardır volvoya. Ama benim bütçeme biraz fazla geliyor. Sevdiğim bi söylemleride reklama girmesin ama her otomobilde birazcık Volvo vardır..

Teşekkürler... volvo gerçekten farklı araba.. bende severim ancak bütçe olarak ona ulaşmak biraz zor..
bütçeme uygun toyotamla mutluyum :)
1-1996 XEİ Corolla (150.000-190.000)
2-2005 1.6 Terra HB Corolla (100.000-135.000)
3-2000 1.6 Terra Corolla (120.000-Halen Kullanımda)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 01, 2015, 12:37:51 »
İçinde ölüm riski en az olan araba direksiyonunda azami derecede tedbirli ve dikkatli bir şoför olan arabadır diye düşünüyorum. Milyon tane airbag olsun, iş yine sürücüde bitiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 01, 2015, 13:36:26 »
Doğru Enes. Araçlardaki güvenlik donanımları bilinçli sürücülere yardım amaçlı sadece. Dünyanın en güvenlikli arabası bile 2 dakikada pert edip içinden sağ çıkılmayacak hale getirilebilir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 01, 2015, 14:29:43 »
 Geçmiş olsun.