Gönderen Konu: vvt-i ve lpg  (Okunma sayısı 2832 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
vvt-i ve lpg
« : Mart 23, 2015, 23:03:02 »
Selamunaleyküm.
Araçta lpg yok,taktırmayı düşünüyorum ama bikaç sorum var.
-performans ta sıkıntı bariz bi şekilde oluyo mu?
-yakıt şuan sakin kullanımda 100 km ye 6,7 litre (benzin),bu miktar nasıl,lpg ye geçince litre bazında ne olur?
-astra kullanırken lpg,bariz bir şekilde permonsı etkilordu, uzun süre benzinde kullanmayınca araç benzini sanki yabancı bi yakıt gibi algılamaya başlıyodu,benzinde doğru dürüst gitmiyodu belirli bir müddet,vvt-i motordada bu tip sıkıntı oluyor mu?
Şimdiden teşekkürler
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Toyota Club Türkiye

vvt-i ve lpg
« : Mart 23, 2015, 23:03:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
Ynt: vvt-i ve lpg
« Yanıtla #1 : Mart 23, 2015, 23:10:33 »
Güçte düşüş olursa lpg ayarlarındandır
 Astranızdaki ayar da düzgün olmadığından lpg de kuklandıkça ayar bozulmuş ve motor güç üretememeye can çekişmeye başlamış, benzinde de kullanınca orijinal ayarlar oturmuş. Bunu engellemek için obd2 li bir kit taktırmanızı öneririm.
Ben şu ana kadar güçte bir düşüş görmedim. Yakıtta da etkisi +%5-10 dur
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 261 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 23, 2015, 23:21:44 »
Güçte düşüş olursa lpg ayarlarındandır
 Astranızdaki ayar da düzgün olmadığından lpg de kuklandıkça ayar bozulmuş ve motor güç üretememeye can çekişmeye başlamış, benzinde de kullanınca orijinal ayarlar oturmuş. Bunu engellemek için obd2 li bir kit taktırmanızı öneririm.
Ben şu ana kadar güçte bir düşüş görmedim. Yakıtta da etkisi +%5-10 dur

BRC taktırmayı düşünüyorum.obd 2 li kit BRC sisteminde mevcut mudur acaba? Mutlu bey % 10,  obd 2 nin yakıta etkisi,yoksa lpg nin mi benzine göre tasarrufu.
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 23, 2015, 23:23:10 »
Gazlamadığınız sürece LPG'de performansta düşüsü bariz olarak hissetmezsiniz. Gazlayacağınız zaman zaten benzine geçin.

Benzinde aracın gaz pedalının hissiyatı bile değişiyor, bunu kimse inkâr edemez.

6,7 LT yakan araç LPG'de maksimum 7,5 LT civarlarında yakmaya başlar.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 261 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 23, 2015, 23:33:36 »
Gazlamadığınız sürece LPG'de performansta düşüsü bariz olarak hissetmezsiniz. Gazlayacağınız zaman zaten benzine geçin.

Benzinde aracın gaz pedalının hissiyatı bile değişiyor, bunu kimse inkâr edemez.

6,7 LT yakan araç LPG'de maksimum 7,5 LT civarlarında yakmaya başlar.

Yüksel Bey  100 km  de 6,7  normal midir sizce?
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 23, 2015, 23:39:20 »
Yüksel Bey  100 km  de 6,7  normal midir sizce?
Şehirdışıysa bir miktar daha düşürülebilir fakat şehir içi ise mükemmel bir değer.

Ben 1.6 VVT-I otomatik ile 1350 KM yolun 700 KM'sini çift, 600 KM'sini tek kişi seyahat ederek, 90 KM/H'ı geçmeyerek 6.9 LT'den aşağı düşemedim LPG ile. Bunun 150 KM civarı şehir içi idi.

Eğer 110-120 KM/H hızlarda seyahat ederek bu değeri yakaladıysanız çok iyi.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 261 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 24, 2015, 16:17:30 »
Şehirdışıysa bir miktar daha düşürülebilir fakat şehir içi ise mükemmel bir değer.

Ben 1.6 VVT-I otomatik ile 1350 KM yolun 700 KM'sini çift, 600 KM'sini tek kişi seyahat ederek, 90 KM/H'ı geçmeyerek 6.9 LT'den aşağı düşemedim LPG ile. Bunun 150 KM civarı şehir içi idi.

Eğer 110-120 KM/H hızlarda seyahat ederek bu değeri yakaladıysanız çok iyi.

110-120 ile değil Yüksel Bey,90 pek geçilmedi,değeri ortalama değer,siz de 6,9 litre lpg gayet iyi.lpg taktırsam mı taktırmasam mı diye kararsız kaldım biraz.
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • merhaba
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '18
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 24, 2015, 16:27:30 »
ben 68000 km de taktırdım tüpü şu an 123000 km de aracım.şu ana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım performans olarakta ki aracımı genelde dolu kullanıyorum ya 4 kişi olur yabagaj dolu olur bir sıkıntı yok.20-25 kuruş km de yakıyor. tabi şu var araç benzinde giderken daha rahat gidiyor onu hissediyorsunuz motor sesinden ama lpg de öle rahatsız edici bir motor sesi yok tabi yanlış anlamayın.ben tavsiye ederim.benim aracımda atıker var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '08
  • 51 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 24, 2015, 16:34:32 »
Selamunaleyküm.
Araçta lpg yok,taktırmayı düşünüyorum ama bikaç sorum var.
-performans ta sıkıntı bariz bi şekilde oluyo mu?
-yakıt şuan sakin kullanımda 100 km ye 6,7 litre (benzin),bu miktar nasıl,lpg ye geçince litre bazında ne olur?
-astra kullanırken lpg,bariz bir şekilde permonsı etkilordu, uzun süre benzinde kullanmayınca araç benzini sanki yabancı bi yakıt gibi algılamaya başlıyodu,benzinde doğru dürüst gitmiyodu belirli bir müddet,vvt-i motordada bu tip sıkıntı oluyor mu?
Şimdiden teşekkürler

Aleyküm Selam Mehmet Bey.
- Performans olarak taktıracağın lpg kiti , ustası ve kullandığın yakıt önemli bunların hepsi iyi olursa hiç bir sıkıntı yok.beniznden fazla bir farkı olmuyor.
-lpg ye geçince yakıt olarak gene takılan kit, ustalık ve aldıgın yakıtın durumuna göre değişmekte olup ortalama 1 litre gaz ile 11-13 km arası yol gidersin.

2008 corolla atiker takılı idi servis ve kiti begenmediğim için lovato OBD II kiti taktırdım. hem yakıt, hep performans etkilendi.Ayrıca servis olarak ise son derece ilgili ve ürünlerinin arkasında olan bir firma...
Özgürlük olmayan bir ülkede ölüm ve çöküntü vardır. Her ilerlemenin ve her kurtuluşun anası özgürlüktür.M.K. ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 24, 2015, 16:39:46 »
BRC taktırmayı düşünüyorum.obd 2 li kit BRC sisteminde mevcut mudur acaba? Mutlu bey % 10,  obd 2 nin yakıta etkisi,yoksa lpg nin mi benzine göre tasarrufu.

BRC'de mevcut değil. Atikerde iyi bir ustada karar kıldım bu yüzden.
litre bazında LPG'de iken benzine göre %10-20 daha fazla yakacaktır.

Ben uzun yolda 90 ile benzinde 5, lpg'de 5.5-6 lt. Uzun yolda 120 ile benzinde 5.5-6, lpgde 7 lt. Şehiriçi benzinde 8, lpg'de 9-10 lt yakıyorum.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: -
  • 36 kere teşekkür etti
  • 69 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 24, 2015, 19:51:42 »
Aleykumselam. Mehmet hocam benim görüşüm taktırmaman yönünde. Benzer başka bir konuya yazdığım cevabı buraya aynen kopyalıyorum;

"Hocam ister yılda 1 km ister 100.000 km yol yapacak ol, benzinin litre fiyatı ister 1 TL ister 10 TL olsun, LPG yi asla ve asla taktırma derim. Dizele geç, daha ekonomik bir araca geç, az kullan, hiç kullanma, otobüs kullan, minibüs kullan, yürü ama asla ve asla LPG ye geçme. Bunları sadece benim başıma gelen kötü tecrübeler sebebiyle söylemiyorum. Çevremde de çok şahit oluyorum. Burada da zaten hepimiz görüyoruz. Arabam LPG ye geçerken stop ediyor, ateşleme bobinlerim yandı, rolanti dengesizleşti gibi pek çok şikayeti forumumuzda bolca bulabilirsin. En başta zaten montaj/usta sıkıntısı var. Bu konuda güvenecek kişi sayısı -ustalarımız sağ olsun- Türkiye'de maalesef çok çok az.

Bende de LPG var ama son 3-4 aydır hep benzinde kullanıyorum. Benzin ile kullanmamın maliyeti, LPG'ye göre yaklaşık olarak iki kat olmasına karşın kullanıyorum hem de. Eğer aracımı bu yıl içerisinde satacak olmasaydım, uzun bir süre daha kullanacak olsaydım hemen şimdi şu anda gider LPG yi söktürürdüm. Şöyle bir örnek vereyim;
Hayat felsefemdir yaptığım bir şeyden dolayı pişmanlık duymamak, sonucu ne kadar kötü olursa olsun. Bana deseler ki; sana bir şans veriyoruz. 29 senelik hayatını gözden geçir ve yaptığın veya söylediğin herhangi bir şeyi değiştirebilme şansın var. Tüm okul hayatımı, iş hayatımı, aile hayatımı, evliliğimi vs düşündüm ve tek değiştirmek istediğim şey aracıma LPG taktırmamak oldu.

O güzelim arabalarımıza yapacağımız en büyük eziyet, işkencedir LPG. Aracın yaşı büyüktür, teknolojisi eskidir ve artık yıpranmıştır, LPG takılabilir ama gözümüz gibi baktığımız araçlarımıza, tasarruf yapacağımızı zannederek taktırdığımız LPG, zamanla bize çıkardığı sorunlara harcadığımız paralar, yapacağımız tasarrufun kat kat üstünde olması yanında, hem aracımıza bazen geri dönüşü olmayan zararlar veriyor, hem de tamir edilse de hiç bir zaman eskisi gibi olmuyor. Her ne kadar sorunları halletsek de gözümüzden sakındığımız araçlarımızın yaşadığı sorunların bize yaşattığı sıkıntılar da işin tuzu biberi.

Yani kısaca demem o ki; KIYMA O GÜZEL COROLLAN'A!

Not: Bunların hepsi benim şahsi görüşüm. Tam aksi görüşte olan arkadaşlar az değil. Bu durumda benim söylediklerim doğru, aksi görüşler yanlıştır diye bir sonuç lütfen çıkarılmasın."

Genelde forum üyelerimiz LPG den yanadır ve çok da memnunlardır. Benim gibi LPG ye antipati besleyen üyemiz bir kaç tane. Ölç, biç, tart, iyi düşün ve kararını ver. Taktırırsan da Allah aracını, LPG den dolayı bir kuruş bile masraf çıkmadan kullanmanı nasip etsin.
'93 W124 M111

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 24, 2015, 20:17:19 »
Lpg hesabını litre olarak yapmak bence yanlış. Bir depoyu nekadara dolduruyorsun nekadar km yapiyorsun ve kac krs a denk geliyor.bence daha saglikli. Litre hesabi yaniltici geliyor bana. 71 tl ye 400km gitmek farklı bosey benzimde bir depoya o kadar belki cok az daha fazla gitmek ayrı bisey.cok sakin kullanimlarda benzinde soylediginiz lt hesabi tutturulabiliyor.

lpg herzaman daha buyuk bi tasarruf demek. Ama sartlari var.benzinde gibi kullanmamak iyi kaliteli orjinal parcalar ile montaj, bakimlarini aksatmadan yapmakgibi..eger lpg yi amaclari dogrultusunda kullanirsaniz ne sikinti cekersiniz ne de yakitindan sikayetedersiniz.tabi bunlar sahsi dusuncem. Acikcasi brc yi sevemedim gitti. O da sizin ksrsriniz.onemli olan usta.iyi bir usta sart. Bu kosullar icerisinde lpg taktirirsaniz memnun olursunuz hatta kendinizde dersiniz iyiki taktirmisim diye.performans kaybida hissedilir olmaz ama lpgde de basilmaz lpgden oncesindeki gibi
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 261 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 24, 2015, 22:49:43 »
Karar vermek güç.LPG den korkuyorum açıkcası,acacak olduğu masraflardan dolayı tedirgin oluyorum ama iyi bir usta ile de halledilmeyecek gbi bi sorun yok gibi.

2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 24, 2015, 22:56:02 »
Karar vermek güç.LPG den korkuyorum açıkcası,acacak olduğu masraflardan dolayı tedirgin oluyorum ama iyi bir usta ile de halledilmeyecek gbi bi sorun yok gibi.

@MEHMET KÖKSAL (34259) Günümüz lpg sistemleri artık daha sağlıklı, eskisi gibi supap problemleri vs. pek olmuyor. Bütçenize ve yapacağınız km ye göre hesap yapıp karar vermelisiniz. Çok yol yapmayacaksanız lpg ye geçmeniz gerek yok.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 24, 2015, 23:02:13 »
İlk arabami 2005 te almıştım.Corolla hb yi ve verso  yu yaklaşık 100 bin km dir lpg li.kullandım.
Birinde brc birinde landi renzo  vardı.
keşke benzin fiyatları makul seviyede olsada benzinde binilse .kimse arabasının sagini solunu deldirip  fabrikasyon olmayan bir ürünü takmaz.100 bin km de lpg benzin farkindan dolayı minumum 10 bin tl daha az yakıt giderim  olmuştur.Bunun2-3 binine.motor yaptırırım.Ki bu sürede lpg ile.en ufak  bir sorun yasamadim.10 bin km de bir lpg filtresi değişimi bakımı sagini solunu kontrol ettirdim.Lpg ile.yüksek.devir kullanmadım.Yüksek devir kullanirsam  arada benzine alır.birazda öyle.giderim subapların soğuması için.
Neyse demek istediğim lpg iyi  bir ışçilik ve kaliteli bir kit ile sorunsuzca kullanırsınız.
Lpg yi takip 15-20 bin sonra satacaksınız hiç takmayin .Sonraki sahibine iyilik etmiş olursunuz.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • COROLLA TERRA 1.6 A/T 2006
  • 18 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 24, 2015, 23:37:59 »
5 yıldan beri ve 60 bin km oldu lpg den hiç bir şikayetim yok

Mesaj Birleştirildi: Mart 24, 2015, 23:39:49
Marka sorarsanız landirenzo en son 32lt gaz ile 290km şehirler arası 55 km şehir içi toplamda 345km yaptım
2006 corolla terra A/T "SAÇ TAVINI BULUR HAMUR BİTER, EV DÜZENİNİ BULUR ÖMÜR BİTER"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '08
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mart 24, 2015, 23:41:51 »
2008 vvt-i corolla aracım 1 ay oldu alalı ve ben almadan 1 ay önce takılmış lpg atiker marka başlarda atiker olduğu için sıkıntı olur diye düşünüyordum ama çok şükür bi sorun yok ne çalışmasında nede gidişinde.geçenlerde 30 tl gaz aldım 200 km yol yaptım  şehir dışı ve dahada sağa sola gidiyorum içindeki gazla bitti bitecek ama.öncesinde 1.3 dizel astra vardı aynı km 50 tl gidiyordum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ccorolla 1.6 Advance
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 800
  • Model Yılı: '14
  • 21 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 24, 2015, 23:53:30 »
Lpg vvti motorlarda net %40 tasarruf sağlar, benzinle ne yakıyorsanız lt olarak lpg ile %10-15 fazla yakarsınız. Ortalama bir kit 13-15 bin km sonra parasını  çıkartır. Ben 4 yıl önce 2004 1.6 corollama lpg kiti taktırıp 80 bin km. yaptım. Hiç bir sorun yaşamadım.120 bin km' de sattığımda arabamı çekişi hala mükemmeldi. Sadece rampalarda uzun yolda araç yüklü iken çekişte çok bariz olmamakla birlikte bir miktar güç eksikliği hissediyordum benzine göre, şimdi yeni kitler özellikle OBD olanlarda bu durumunda olmadığı söyleniyor. Yeni Corolla alıp OBD'li sistemden taktırdım. Çekişte yine sorun yok, uzun yola henüz gitmedim. Titreme, stop etme vs. yok. Korkmayın taktırın tabi en az 15-20 bin km binecekseniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 teker ruhu, 4 teker bedeni taşır.
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '18
  • 29 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 28, 2015, 03:10:21 »
Zavoli var 2005 1.6 Corolla mda. Memnunumperformanslı sürüşte düşüş yok ayrıca benzinde kullanırken sıkıntı olmuyor.
4 yıl oldu yaklaşık 60 bin km oldu lpg ile kullanıyorum çok tereddüt ettim ama memnunum acayip kar ettirdi. Araçta 5w40 mobil yağ kullanıyorum eksiltme yok şükür. Tüketim şehir içi lpg ile 9-11 lt (gaz), şehir dışı 7 8 lt (gaz)

Düzenli Buji tırnak aralığı, yağ seviyesi, filtre kirlilik oranını kontrol ediyorum.
Lpg  filtresi km si gelince değişir, her yağ değişimde yağ filtresi değişir. Hava filtresi belli miktarda kirlenince değişir. Filtreler hep orj kullanıldı ben arabama baktım o da bana masraf açmadı, eğer kişisel çıkarınıza uygunsa lpg nin korkulacak yanı yok bence...
2005 Corolla Terra Sedan M/T 170000 km
2015 Corolla 1.6 Advance M/T 70000 km
2018 Corolla 1.6 Life M/T :)