0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Güçte düşüş olursa lpg ayarlarındandır Astranızdaki ayar da düzgün olmadığından lpg de kuklandıkça ayar bozulmuş ve motor güç üretememeye can çekişmeye başlamış, benzinde de kullanınca orijinal ayarlar oturmuş. Bunu engellemek için obd2 li bir kit taktırmanızı öneririm.Ben şu ana kadar güçte bir düşüş görmedim. Yakıtta da etkisi +%5-10 dur
Gazlamadığınız sürece LPG'de performansta düşüsü bariz olarak hissetmezsiniz. Gazlayacağınız zaman zaten benzine geçin. Benzinde aracın gaz pedalının hissiyatı bile değişiyor, bunu kimse inkâr edemez.6,7 LT yakan araç LPG'de maksimum 7,5 LT civarlarında yakmaya başlar.
Yüksel Bey 100 km de 6,7 normal midir sizce?
Şehirdışıysa bir miktar daha düşürülebilir fakat şehir içi ise mükemmel bir değer.Ben 1.6 VVT-I otomatik ile 1350 KM yolun 700 KM'sini çift, 600 KM'sini tek kişi seyahat ederek, 90 KM/H'ı geçmeyerek 6.9 LT'den aşağı düşemedim LPG ile. Bunun 150 KM civarı şehir içi idi.Eğer 110-120 KM/H hızlarda seyahat ederek bu değeri yakaladıysanız çok iyi.
Selamunaleyküm.Araçta lpg yok,taktırmayı düşünüyorum ama bikaç sorum var.-performans ta sıkıntı bariz bi şekilde oluyo mu?-yakıt şuan sakin kullanımda 100 km ye 6,7 litre (benzin),bu miktar nasıl,lpg ye geçince litre bazında ne olur?-astra kullanırken lpg,bariz bir şekilde permonsı etkilordu, uzun süre benzinde kullanmayınca araç benzini sanki yabancı bi yakıt gibi algılamaya başlıyodu,benzinde doğru dürüst gitmiyodu belirli bir müddet,vvt-i motordada bu tip sıkıntı oluyor mu?Şimdiden teşekkürler
BRC taktırmayı düşünüyorum.obd 2 li kit BRC sisteminde mevcut mudur acaba? Mutlu bey % 10, obd 2 nin yakıta etkisi,yoksa lpg nin mi benzine göre tasarrufu.
Karar vermek güç.LPG den korkuyorum açıkcası,acacak olduğu masraflardan dolayı tedirgin oluyorum ama iyi bir usta ile de halledilmeyecek gbi bi sorun yok gibi.